Γηροκομείο… 5 αστέρων για στρατηγούς σε πευκόφυτο στρατόπεδο, στου Γουδή

Posted: Οκτώβριος 11, 2011 in Από αλλού
Ετικέτες:

«ΣΤΟΠ» ΑΠΟ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

Γηροκομείο… 5 αστέρων για στρατηγούς

Απόστρατοι του Παπάγου προσπάθησαν να δημιουργήσουν γηροκομείο μέσα σε πευκόφυτο στρατόπεδο, στου Γουδή. 4,5 εκατ. ευρώ το ποσόν που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής

«Μπεγλίτη αλ… μας έκλεισες το σπίτι» φώναζε μια ομάδα υπέργηρων αποστράτων έξω από το Πεντάγωνο κατά την προχτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν διοργανώσει οι Ενώσεις Αποστράτων. Ωστόσο, κανείς δεν έδινε σημασία στο σύνθημα των «παππούδων» του Παπάγου. Πίστευε κανείς ότι επρόκειτο για ένα σύμπτωμα «επαναστατικής διέγερσης» από μια ομάδα ηλικιωμένων ανθρώπων που είχε συμπεριληφθεί στην «ελίτ» της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ευρισκόμενη μια ζωή στο απέναντι πεζοδρόμιο της ζωής και των ταξικών αγώνων, «ταγμένοι» να φυλάττουν? Θερμοπύλες υπέρ ενός συστήματος που τώρα στα στερνά τους βλέπουν να κατεδαφίζεται και να τους συμπαρασύρει μαζί του?

Ωστόσο, οι απόστρατοι του Παπάγου δεν είχαν πάθει Αλτσχάιμερ… Ηξεραν τι φώναζαν και τι εννοούσαν. Ο Μπεγλίτης μόλις είχε ακυρώσει τα σχέδιά τους να δημιουργήσουν πριβέ γηροκομείο μέσα σε πευκόφυτο στρατόπεδο στου Γουδή, για το οποίο έχουν ήδη ξοδευτεί 4,5 εκατομμύρια ευρώ από τον δημόσιο κορβανά!

Το ονόμασαν «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» με δυνατότητα εξυπηρέτησης 21 αποστράτων. Το ξεκίνησαν το 2005 μέσα σε μία νύχτα. Σε χρονική στιγμή που διαρκώς οξύνονταν τα προβλήματα στέγασης των εν ενεργεία στελεχών, οι απόστρατοι της ΝΔ που τότε είχαν την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Αμυνας, χωρίς ύπαρξη μελέτης σκοπιμότητας διέθεσαν τα πρώτα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για δημοπράτηση του έργου με τίτλο: «Διασκευή τριών κτιρίων στρατοπέδου «ΦΑΚΙΝΟΥ» σε Γηροκομείο». Δηλαδή, σε πρώτη φάση το 2005 εκταμιεύτηκαν 2.500.000 € για να διαμορφωθούν τρία προϋπάρχοντα στρατιωτικά κτίρια σε γηροκομείο για 21 άτομα.

Αφού άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης και πέρασαν και δύο χρόνια, το ένα κτίριο έπαθε καθίζηση και χρειάστηκαν και άλλα δύο εκατομμύρια για την επισκευή του!!!

Και το καλύτερο: Η μελέτη σκοπιμότητας έγινε από το ΓΕΣ αφού ολοκληρωνόταν το έργο το 2008.

Η συνέχεια στο ΕΘΝΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s