ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Posted: Νοέμβριος 16, 2011 in Μας ήρθε
Ετικέτες: ,

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Κωνσταντίνος Καλλίρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων και την είσπραξη του από τη ΔΕΗ.

Η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων, της περικοπής μισθών και της αύξησης της ανεργίας. Τα μέτρα αυτά που δεν είναι κοινωνικά δίκαια οδηγούν στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των ευάλωτων και αδύναμων συμπολιτών μας

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Δήμαρχος Ζωγράφου τονίζει τα εξής:

1. Διαφωνούμε απολύτως με την ανάθεση από την Κυβέρνηση της διαδικασίας είσπραξης φόρων μέσω της Δ.Ε.Η. Το έργο αυτό, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους (εφορία) και όχι στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

 2. Διαφωνούμε επίσης με τη πρακτική της διακοπής της ηλεκτροδότησης η οποία και επιβάλλεται ως «ποινή» σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο αυτό. Αν είχε ακολουθηθεί η συντεταγμένη φοροεισπρακτική διαδικασία, ο κάθε πολίτης θα είχε το περιθώριο της νόμιμης άμυνάς του ( ενστάσεις, ρυθμίσεις, δόσεις κ.λ.π.).

 3. Ο συγκεκριμένος νόμος της πρόσθετης φορολόγησης των ακινήτων θα έπρεπε να αφορά μόνο τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες εύπορων συμπολιτών μας.

 4. Ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει με νέο νόμο. Αυτή είναι η μόνη θεσμική, συντεταγμένη, υπεύθυνη και αποτελεσματική λύση. Είναι το μόνο ποτελεσματικό όπλο στα χέρια των αδύναμων συμπολιτών μας

 5. Τα συντεταγμένα όργανα της αυτοδιοίκησης οφείλουν να απαιτήσουν από την πολιτεία την νέα νομοθετική ρύθμιση. Σε ότι μας αφορά, το κάνουμε και θα εντείνουμε τη προσπάθειά μας.

 Πρέπει να επισημάνουμε ότι δυστυχώς και παρά τα όσα ορισμένοι, καλοπροαίρετα ενδεχομένως, ισχυρίζονται, ένας Δήμος δεν έχει την νομική και πρακτική δυνατότητα να προστατέψει του Δημότες του τόσο όσον αφορά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης όσο και για τυχόν περαιτέρω προσαυξήσεις.

 Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Δήμος Ζωγράφου κινούμενος θεσμικά και υπεύθυνα δεν μπορεί να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες στους συνδημότες μας. Δεν μπορεί να τους προτείνει συγκεκριμένη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν σχετικώς, μιας και είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να αποτρέψει καμία πιθανή εις βάρος τους επίπτωση.

 Αυτό που μπορεί να υποσχεθεί- και θα το πράξει- είναι ότι :

 · Ο Δήμος Ζωγράφου είναι αποφασισμένος να συνδράμει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του με τη Νομική του Υπηρεσία και τη Συμπαραστάτρια του Δημότη, όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στη καταβολή του φόρου.

 · Θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας προς τα αρμόδια Υπουργεία και Οργανισμούς του Δημοσίου ώστε αφ’ ενός να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει όσους αδυνατούν να πληρώσουν το λεγόμενο «χαράτσι» και αφ’ ετέρου να μην διακοπεί η ηλεκτροδότησή τους.

 · Η Δημοτική Αρχή θα είναι παρούσα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της συνταγματικότητας του συγκεκριμένου μέτρου στη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2011 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 · Η Διοίκηση θα φέρει στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισμα υπέρ της αλλαγής του συγκεκριμένου νόμου του οποίο την υπερψήφιση θα ζητήσει από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις.

 Η υπεύθυνη και εντός των πλαισίων του νόμου, υποστηρικτική στάση του Δήμου Ζωγράφου προς τους έχοντες ανάγκη συνδημότες μας, είναι σαφές ότι εντάσσεται στη λογική της κοινωνικής ευαισθησίας και της δίκαιης κοινωνικής συμμετοχής

http://www.zografou.gr/files/2011/November%202011/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%91%20%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5/DELTIO%20TYPOY%20DEH.pdf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s