Από τη χθεσινή εκδήλωση στο θέατρο ΣΤΟΑ για τη Χαλυβουργία

Posted: 23 Δεκεμβρίου, 2011 in Μας ήρθε, Πολιτισμός, εκδηλώσεις

https://i0.wp.com/www.boxtv.gr/wp-content/uploads/2011/10/%CE%A6%CE%91%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%91.jpgΣτην Αθήνα, έχουμε συνηθίσει τις ηλιόλουστες ημέρες. Ακόμη και τον χειμώνα οι βροχοπτώσεις δεν είναι παρατεταμένες. Μετά τα μέσα του Δεκέμβρη, πιάνει ιδιαίτερο κρύο στην πόλη, το οποίο συνεχίζεται έως και τα τέλη του Φλεβάρη.

Η χθεσινή Πέμπτη τα είχε όλα αυτά. Ήταν μια μέρα που το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόταν κανείς, είναι η βραδινή έξοδος. Κι όμως στο θέατρο ΣΤΟΑ 150 περίπου άνθρωποι απήλαυσαν την παράσταση «ΦΑΥΣΤΑ» του Μποστ. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μιας πρωτοβουλίας κατοίκων από του Ζωγράφου και της θεατρικής Εταιρίας ΣΤΟΑ για μια παράσταση που όλα τα έσοδα, πήγαν στο απεργιακό ταμείο των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από τις φωτοτυπίες μέχρι τους τεχνικούς του θεάτρου, όλοι πρόσφεραν τη δουλειά τους και έβαλαν τα έξοδα από την τσέπη τους, ως ενίσχυση και φόρο τιμής αν θέλετε, στους χαλύβδινους απεργούς.

Για το έργο δε θα διαβάσετε πολλά από εμάς. Μπορείτε να διαβάσετε κάποια πράγματα από το τελευταίο (;) φύλο της Ελευθεροτυπίας. Εμείς μπορούμε μόνο να σας μεταφέρουμε τη γενικότερη αίσθηση του κοινού. Την αίσθηση του να φεύγεις γεμάτος από μία παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες και ευρηματικούς διαλόγους.

Την αίσθηση του να φεύγεις από μία εκδήλωση γεμάτος αισιοδοξία, ότι τελικά κάτι μπορεί να κινηθεί αν εμείς το θελήσουμε. Την αίσθηση του να φεύγεις από μία εκδήλωση και να περιμένεις την επόμενη. Όχι σαν οσιομάρτυρας στα χρόνια της παρανομίας. Αλλά με την αίσθηση συλογικότητας και ελπίδας που δίνει η ίδια η ταξική πάλη. Ιδιαίτερα όταν αυτή περιλαμβάνει όμορφες εκδηλώσεις.

Σήμερα το πρωί 1800 ευρώ κατατέθηκαν στον λογαριασμό του σωματείου στην εθνική τράπεζα.

Καλές γιορτές να έχουμε, με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s