Ανακοινώσεις τοπικών φορέων σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στη ΦΜΣ

Posted: Μαρτίου 30, 2012 in Μας ήρθε
Ετικέτες:

(upd4) το ποστ αυτό θα ανανεώνεται με τις νέες ανακοινώσεις που μας έρχονται. Τις δημοσιεύουμε με χρονολογική σειρά.

ΕΚΠΑ: Δελτίο Τύπου σχετικά με επίθεση από εξω πανεπιστημιακά στοιχεία

Σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, το Πανεπιστήμιο Αθηνών δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

Σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, το Πανεπιστήμιο Αθηνών δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καθώς και της Περιουσίας του Ελληνικού Λαού.

Οι Αρχές του Πανεπιστημίου έπραξαν άμεσα το καθήκον τους και τα γεγονότα δεν κλιμακώθηκαν.

Καταγγέλλουμε τη βαρβαρότητα που επιδείχθηκε σε χώρο και πρόσωπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και την τρομοκράτηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Οι ενέργειες αυτές τελικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δημιουργούν ένα σκηνικό που στόχο έχει την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Από το Γραφείο του Πρύτανη

Επίθεση φασιστών σε μέλη της ΕΑΑΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 29/3 μια ομάδα κρανοφόρων της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς οργάνωσης Δράσις-ΚΕΣ, επιτέθηκε σε φοιτητές στη Σχολή Θετικών Επιστημων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 40 κρανοφόροι με ρόπαλα και τσεκούρια εισέβαλαν στην Μαθηματική σχολή και επιτέθηκαν σε μέλη της ΕΑΑΚ και αναρχικούς φοιτητές. Πολλοί από τους επιτιθέμενους φασιστές ήταν συμφωνα με τις μαρτυρίες μεγάλης ηλικίας -35 ετών- και αρκετά έμπειροι σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους.
Στην συνέχεια οι τραμπούκοι εισέβαλαν στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου του Φυσικού και κυνήγησαν τους φοιτητές, διαλύοντας στην πράξη τη συνέλευση. Οι φοιτητές κατάφεραν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα της αίθουσας ενώ οι Χρυσαυγίτες απομακρύνθηκαν στη συνέχεια από το πανεπιστήμιο. Τα ακροδεξιά στοιχεία προκάλεσαν υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και Φυσικού. Κάποιοι φοιτητές κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση και συγκρούστηκαν με τους φασίστες.Μετά το τέλος των συγκρούσεων ακολούθησε αντιφασιστική πορεία στις γύρω απο το πανεπιστήμιο γειτονιές.
Ομάδα φασιστών όμως λίγη ώρα αργότερα επιτέθηκε σε φοιτητές και στην φιλοσοφική σχολή. Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι δεν έχουν μέλη της καμία σχέση με τα γεγονότα. Οι μαρτυρίες -και η άμεση αντίδραση της φασιστικής οργάνωσης- δεν συνηγορούν απλώς σε εμπλοκή μελλόν της, αλλά σε οργανωμένο σχέδιο της ΧΑ, να επιτεθεί σε πανεπιστημιακό χώρο.
Προκλητική η κάλυψη από τα ΜΜΕ
Προκλητική με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι η κάλυψη του γεγονότος από τα ΜΜΕ. Στην πλειοψηφία τους κάνουν λόγο για αντιεξουσιαστές ή κρανοφόρους που επιτέθηκαν σε απλούς φοιτητές, αναπαράγοντας την γνωστή ιδεοληψία για πανεπιστήμια-εστίες εγκληματιών. Μάλιστα πολλοί δημοσιογράφοι δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί αναίτια επίθεση αναρχικών σε τραπεζάκια φοιτητικής νεολαίας.
Ανακοίνωση Αρ.Εν Μαθηματικού για τα χθεσινά γεγονότα.‏

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ , ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Χθες το πρωί 30 περίπου ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, οπλισμένα με ρόπαλα, τσεκούρια, βαριοπούλες, λοστούς και κράνη προφανώς με μοναδικό στόχο να επιτεθούν σε φοιτητές και να τρομοκρατήσουν κόσμο. Αυτά τα φασιστοειδή στοιχειά, που πρόσκεινται στην παράταξη Νέοι Ορίζοντες και χρησιμοποίησαν ακροδεξιές πρακτικές ,προπηλάκισαν φοιτητές με αποκορύφωμα τον τραυματισμό δυο συναγωνιστών μελών της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ του Μαθηματικού.

Εμείς ως Αριστερή Ενότητα καταγγέλλουμε απερίφραστα και καταδικάζουμε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που υιοθετούν ακροδεξιές οργανώσεις και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας.

Ανακοίνωση «κίνησης απελάστε το ρατσισμό» ζωγράφου γα φασιστική επίθεση στο φυσικό‏

Ποτέ ξανά φασισμός

Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών

ενάντια στο μνημόνιο της φτώχειας και της ανεργίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μάρτη, στην Πανεπιστημιούπολη, την ώρα διεξαγωγής συνέλευσης του Φυσικού Αθήνας, ομάδα φασιστών με κράνη και πτυσσόμενα σιδερένια γκλομπ που καθοδηγούνταν από μέλη της ακροδεξιάς φοιτητικής παράταξης «νέοι ορίζοντες», μπήκαν στο χώρο της συνέλευσης και χτύπησαν στοχευμένα φοιτητές, μέλη αριστερών και αυτόνομων σχημάτων, και όποιον επιχείρησε να αντιδράσει στην τρομοκρατική επίθεση. Άμεσα οργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας με 400 άτομα από την πανεπιστημιούπολη και την πολυτεχνειούπολη στους δρόμους του Ζωγράφου και τις γύρω σχολές που απάντησε στη φασιστική πρόκληση και ενημέρωσε τον κόσμο της γειτονιάς για την πρωτοφανή φασιστική επίθεση.

Η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους φοιτητές. Το χτύπημα αυτό, όπως και οι πρόσφατες επιθέσεις νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε αγωνιστές της αριστεράς στον Πειραιά ή σε διαδηλωτές απεργιακών συγκεντρώσεων πριν λίγο καιρό, στοχεύουν στο δικαίωμά μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε συλλογικά, να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε. Είναι παρακρατικές επιχειρήσεις τρομοκράτησης που θυμίζουν άλλες εποχές, όταν οι Γκοτζαμάνηδες, τα ξερονήσια και τα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ επέβαλλαν σιωπή νεκροταφείου στην κοινωνία.

Το χέρι των φασιστών το οπλίζει η κάλυψή τους από την αστυνομία αλλά και η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που φτιάχνει σύγχρονα Άουσβιτς και κάνει “σκούπες” σε μετανάστες, για να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή οργή από τα πραγματικά μας προβλήματα. Είναι οι ίδιοι που στέλνουν ΜΑΤ να χτυπούν όσους διαδηλώνουν ενάντια στο μνημόνιο και γι’ αυτό βολεύονται από την πρακτική των φασιστικών συμμοριών να χτυπούν οποιονδήποτε αντιστέκεται. Όπου δε φτάνει το γκλομπ της αστυνομίας θα θέλανε να τρομοκρατεί το μαχαίρι και το ρόπαλο του φασίστα. Όμως είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν πως όσοι κατά εκατομμύρια κατεβήκαμε στο δρόμο και στις πλατείες, κάναμε απεργίες και καταλήψεις, μετατρέψαμε τις παρελάσεις σε διαδηλώσεις, θα σκύψουμε το κεφάλι τρομοκρατημένοι.

Δηλώνουμε πως:

Δε μας τρομοκρατούν οι φασιστικές απειλές.

Τα σύγχρονα Μακρονήσια που φτιάχνουν είναι προσβολή για τους αγώνες του λαού μας.

Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία που φέρνουν τα μνημόνια και οι νέες δανειακές συμβάσεις.

Δεν ξεχνάμε πως υπαίτιοι της εξαθλίωσής μας είναι τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόϊκας.

Παλεύουμε για να σώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις μας, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις δουλειές μας, όχι ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Διεκδικούμε ασφάλιση σε κάθε εργαζόμενο, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” στου Ζωγράφου  http://www.ksm.g

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Για την τραμπούκικη επίθεση ακροδεξιών ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τον τραυματισμό αγωνιστών της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που πραγματοποίησε ακροδεξιά συμμορία την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο χώρο του Ε.Κ.Π.Α. (Μαθηματικό και Φυσικό) και ενώ πραγματοποιούνταν γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η απρόκλητη αυτή επίθεση των ακροδεξιών τραμπούκων, γνωστών για τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούν με το βαθύ κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, οπλισμένων με κλομπ και άλλα αντικείμενα, στόχο είχε το φοιτητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες καθώς και τους αριστερούς φοιτητές που μάχονται στην πρώτη γραμμή του, τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η επιδρομή των ακροδεξιών εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ για την κατατρομοκράτηση και τον εκβιασμό του λαού, με το χτύπημα στους αγώνες και τις συλλογικές του διαδικασίες, έτσι ώστε να λυγίσει κάτω από το βάρος της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Συνδέεται με την επίθεση των τελευταίων ημερών από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με επίσημη ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική, στοχοποιώντας τους μετανάστες, δίνοντας χώρο και νομιμοποίηση στους ακροδεξιούς δολοφόνους.

Συνδέεται με τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει και να παρουσιάσει το πανεπιστήμιο ως «άντρο ανομίας και ανασφάλειας», να προχωρήσει στην πράξη η παραβίαση του ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις και να το παραδώσει στις δυνάμεις της αγοράς, του κέρδους και της καταστολής.

Η απάντηση θα δοθεί -όπως δόθηκε και σήμερα- από το ίδιο το μαζικό ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα που θα περιφρουρήσει και θα δυναμώσει τις συλλογικές διαδικασίες και την πάλη του. Θα είναι απάντηση πολιτική, αποφασιστική, μαχητική μαζί με την υπόλοιπη νεολαία και τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κρίσης και των μνημονίων. Για το τσάκισμα του μαύρου μετώπου που την προωθεί και της κρατικής, παρακρατικής και ακροδεξιάς βία που τη συνοδεύει. Για να ηττηθεί ο τρόμος και να ξαναζωντανέψει η ελπίδα.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

τηλ επικοινωνίας: 6934535084, 2132063582

Αθήνα 29/3/2012

Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή της «για την επίθεση οργανωμένης ακροδεξιάς ομάδας τραμπούκων σε φοιτητές του Φυσικού και του Μαθηματικού Αθήνας», τονίζει:

«Καταγγέλλουμε την οργανωμένη ακροδεξιά ομάδα τραμπούκων για την επίθεση που εξαπέλυσε σε φοιτητές των σχολών Μαθηματικού και Φυσικού Αθήνας. Εξοπλισμένα φασιστοειδή με πτυσσόμενα κλομπ, σπρέι πιπεριού, κράνη και πυροσβεστήρες, τραυμάτισαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 5 φοιτητές του Μαθηματικού, διέλυσαν τη γενική συνέλευση που διεξαγόταν στο σύλλογο του Φυσικού χτυπώντας και εκεί φοιτητές. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στη συνολικότερη δράση διάφορων ομάδων που έχοντας αναλάβει το ρόλο του προστάτη της «τάξης» στο κέντρο της Αθήνας, εισβάλουν σε σπίτια και μαγαζιά για να την επιβάλουν.

Οι ενέργειες αυτές αξιοποιούνται από την κυβέρνηση και υπηρετούν τα αντιλαϊκά της σχέδια. Στόχος είναι η καταστολή του εργατικού – λαϊκού κινήματος, η διαμόρφωση κλίματος τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας, την ώρα που η πλουτοκρατία και τα κόμματά της οδηγούν τη νέα γενιά στη βαρβαρότητα.

Το γεγονός, έρχεται να προστεθεί στην ύπαρξη τεράστιου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα έξω από τις σχολές, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει στόχο και την κατάργηση του ασύλου. Παράλληλα, ο δήμαρχος της Αθήνας Καμίνης, μαζί με την παράταξη της ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τη «Χρυσή Αυγή» ψήφισαν πρόταση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Καλούμε τους φοιτητές και συνολικά τη νεολαία να μη σκύψουν το κεφάλι, να δυναμώσουν τους αγώνες. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να μην αποπροσανατολιστούν από την οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να δώσουν απάντηση στους σχεδιασμούς που υπηρετούν αυτές οι ομάδες».

Σε ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας αναφέρεται πως, χτες, «το Πανεπιστήμιο Αθηνών δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καθώς και της περιουσίας του ελληνικού λαού». Καταγγέλλεται «η βαρβαρότητα που επιδείχθηκε σε χώρο και πρόσωπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου μας και την τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Αυτόνομο * σχήμα ΦΜΣ

Πέμπτη 29/03 νωρίς το μεσημέρι. Περίπου 25 μπραβοφασιστοειδή με οδηγητή τον Καραγιώργο (40χρονος “φοιτητής” με άκρες σε μαφία και νεοναζί), τον αρχηγό της παράταξης “Νέοι Ορίζοντες” (ακροδεξιά φοιτητική παράταξη -βιτρίνα για μια επιχείρηση που οργανώνει εκδρομές και βραδιές σε σκυλάδικα και “δραστηριοποιείται” στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ), εισέβαλαν οργανωμένα, χωρισμένοι σε τουλάχιστον δύο ομάδες με λοστούς, πτυσσόμενα γκλοπς, μπουφάν μηχανής και κράνη στη ΦΜΣ χτυπώντας όποιον φοιτητή έβρισκαν μπροστά τους. Αφού πέρασαν απ’ τους κεντρικούς διαδρόμους του μαθηματικού και του φυσικού, εισέβαλαν στο αμφιθέατρο Ίππαρχος όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών φυσικού. Αφού διέλυσαν τη συνέλευση χτυπώντας και τραμπουκίζοντας τους φοιτητές-τριες που βρισκόντουσαν κοντά στις πόρτες και τραυμάτισαν σοβαρά φοιτητή που αμύνθηκε στις επιθέσεις, κινήθηκαν οργανωμένα υπό τις εντολές του αρχηγού τους προς το αίθριο του φυσικομαθηματικού και συγκεκριμένα προς το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.

Εκείνη την ώρα 7 σύντροφοι απ’ το αυτόνομο σχήμα βρισκόμασταν μέσα στο στέκι και απ’ έξω, στο αίθριο. Αφού τους αντιληφθήκαμε τρέξαμε προς το άνοιγμα του μαθηματικού όπου υπήρξε οπτική επαφή. Εκεί πραγματοποιήθηκε συμπλοκή με 15 εξ αυτών. Παρότι αριθμητικά λιγότεροι και με ελάχιστο εξοπλισμό καταφέραμε και αντισταθήκαμε σθεναρά όσο μπορούσαμε μέχρι που μαζεύτηκαν όλοι από δαύτους. Όσοι καταφέραμε και μείναμε μαζί, υποχωρήσαμε σταδιακά προς το παρκινγκ του μαθηματικού κάνοντας εκκλήσεις σε φοιτητές που έτρεχαν πανικόβλητοι, να υπερασπιστούν το άσυλο και την αξιοπρέπεια τους απέναντι στους σύγχρονους ταγματασφαλίτες. Πρώτοι και καλύτεροι οι “κομμουνιστές” της ΚΝΕ που έβαλαν τα πόδια στη πλάτη κι έγιναν καπνός, σε αντίθεση με άλλους φοιτητές αριστερών παρατάξεων που στάθηκαν αξιοπρεπώς. Στο παρκινγκ τελείωσαν όλα, αφού μεσολάβησε φοιτητής που τους οδήγησε στο αίθριο και από εκεί εξαφανίστηκαν.

Η αντίδραση ήτανε άμεση, σε μία ώρα είχαμε μαζευτεί 300 άτομα κυρίως φοιτητές αλλά και κάτοικοι απ’ τις γύρω περιοχές. Πραγματοποιήσαμε πορεία μέσα στην πανεπιστημιούπολη, βγήκαμε στις γειτονιές του ζωγράφου όπου ο αριθμός της πορείας άγγιξε τα 400 άτομα, (στη Παπάγου σπάστηκαν τα γραφεία των φασιστοκυπρίων της ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ από οργισμένους αντιφασίστες), μπήκαμε ξανά στην Πανεπιστημιούπολη όπου και καταλήξαμε στη φιλοσοφική στην οποία ως επιπλέον απάντηση ισοπεδώθηκαν τα γραφεία της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες».

Συνάδελφοι, συναγωνιστές και σύντροφοι επαγρυπνείτε. Η επίθεση δεν ήταν τυχαία. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τα πογκρόμ σε μετανάστες στις γειτονιές κι έξω απ’ τις σχολές του κέντρου της Αθήνας. Ο φασισμός καλπάζει, δεν είναι μια μακρινή κατάσταση του παρελθόντος ή του μέλλοντος, είμαι μια ιστορική διαδικασία που συμβαίνει στο τώρα και οξύνεται σε καιρούς κρίσης. Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι των αφεντικών. Ο καπιταλιστική τάξη χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα για να τσακίσει τις κοινωνικές –ταξικές αντιστάσεις που οξύνονται συνεχώς και για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Καμία ανοχή στο παρακράτος και τον φασισμό. Δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου και συνεννόησης με τους εχθρούς της τάξης μας και της ελευθερίας!

Να τους τσακίσουμε!
Αυτόνομο * σχήμα
ΦΜΣ

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που πραγματοποίησε ακροδεξιά συμμορία την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο χώρο του Ε.Κ.Π.Α. (Μαθηματικό και Φυσικό) και ενώ πραγματοποιούνταν γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η απρόκλητη αυτή επίθεση των ακροδεξιών τραμπούκων, γνωστών για τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούν με το βαθύ κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, οπλισμένων με κλομπ και άλλα αντικείμενα, στόχο είχε το φοιτητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες καθώς και τους αριστερούς φοιτητές που μάχονται στην πρώτη γραμμή του, τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Η επιδρομή των ακροδεξιών-φασιστών εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ για την κατατρομοκράτηση και τον εκβιασμό του λαού, με το χτύπημα στους αγώνες και τις συλλογικές του διαδικασίες, έτσι ώστε να λυγίσει κάτω από το βάρος της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Συνδέεται με την επίθεση των τελευταίων ημερών από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με επίσημη ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική, στοχοποιώντας τους μετανάστες, δίνοντας χώρο και νομιμοποίηση στους ακροδεξιούς δολοφόνους. Αυτές τις μέρες εξάλλου ένα σύγχρονο πογκρόμ – «σκούπα» το ονομάζουν σα να είναι οι άνθρωποι σκουπίδια – λαμβάνει χώρα σε όλη τη χώρα. Εάν είσαι λίγο σκουρόχρωμος ή δεν τους φαίνεσαι για έλληνας, κινδυνεύεις να βρεθείς κλεισμένος στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στην Ελλάδα του Μνημονίου, μια άλλη μαύρη Ελλάδα, έρχεται στην επιφάνεια. Μαυραγορίτες που φύτρωσαν σε κάθε γειτονιά, μπράβοι, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, ματατζήδες, εκβιαστές – τοκογλύφοι, μαστρωποί, έμποροι ναρκωτικών, επιχειρηματίες, έμποροι «λευκής σαρκός» και μεταναστών, άνθρωποι της πιάτσας άμεσα συνδεδεμένοι όχι μόνο με την οικονομία της νύχτας, αλλά όπως αποδείχθηκε πολύ πρόσφατα με τις συλλήψεις των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στενά συνδεδεμένοι με τα τρία μνημονιακά κόμματα, αλλά και την μαύρη «οικονομία της αγοράς». Την ώρα που βυθίζεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και γενιούναι οι νέες αντιστάσεις και τα νέα κινήματα η «μαφία των εκβιαστών της τρόικας» έχοντας χάσει κάθε λαϊκό κοινωνικό έρεισμα βρίσκει για κοινωνική συμμαχία τη «μαφία των εκβιαστών της νύχτας» και μαζί με μιλιταριστές οικοδομεί το νέο παρακράτος και φτιάχνει τη νέα άκρα δεξιά για να αναδυθεί από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ιστορίας το νέο πρόσωπο του φασισμού.
Ο νέος εσμός Παπαδήμου, Καψή, Χρυσοχοϊδη, Διαμαντοπούλου, Βορίδη, Γεωργιάδη γίνονται συνοδοιπόροι με τον χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο και τις κάθε λογής ακροδεξιές παραφυάδες (Δράσις – ΚΕΣ, δηλαδή τους επίγονους της ΕΟΚΑ Β των πραξικοπηματιών της Κύπρου και τους υπεύθυνους για την κυπριακή κατοχή, τους Νέους Ορίζοντες, τέκνο του Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά) για εμπροσθοφυλακή. Κοινοί τους εχθροί: η αριστερά, το εργατικό κίνημα, οι μετανάστες, οι δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις. Κοινό τους όνειρο: η βαρβαρότητα, η βία και ο κοινωνικός ολοκληρωτισμός, δηλαδή ο νέος φασισμός. Και όμως δε ζούμε ούτε στη δεκαετία του 1930 ούτε στην μετεμφυλιακή Ελλάδα της «καρφίτσας», ζούμε στην Ελλάδα της τρόικας (ΕΕ,ΔΝΤ, ΠΑΣΟΚ,ΝΔ).
Η απάντηση θα είναι πολιτική, αποφασιστική, μαχητική μαζί με την νεολαία και τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κρίσης και των μνημονίων. Για το τσάκισμα του μαύρου μέτωπου που την προωθεί και της κρατικής, παρακρατικής και ακροδεξιάς βίας που τη συνοδεύει, για το πνίξιμο το νέου φασισμού. Για να ηττηθεί ο τρόμος και να ξαναζωντανέψει η ελπίδα.
T.E. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου
Σχόλια
  1. Συγκάτοικε Ζωγραφιώτη ποσώς με ενδιαφέρει το τι γίνεται στην Πανεπηστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη . Δεν με ενδιαφέρει γιατί μου το έχουν επιβάλει οι Φοιτητές και η Πρυτανία τους. Όταν αντιμετωπίζουν Ρατσιστικά τους δημότες του Ζωγράφου απαγορεύοντάς τους την διέλευση από το κοινόχρηστο Δάσος (Δάσος που το παραχωρήσαμε με το ζόρι επί χούντας εμείς οι Ζωγραφιώτες πριν είκοσι χρόνια ) με σιδερόφρακτα κάγκελα και πόρτες και που πετσοκόψανε τα δένδρα γιαν να κτήσουν φοιτιτικές εστίες το 2004 χωρίς να μας λογαριάσουν . Δεν με ενδιαφέρει φίλε μου και να μην ξανακάνουν πορείες στους Δρόμους του Ζωγράφου όπως δεν μας αφήνουν αυτοί στο δικό τους κατ` υπεξαίρεσην δάσος και το χαρίζουν στα πρεζόνια λες και τα παιδιά μας είναι γεννήματα ενός κατότερου Θεού.

  2. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ;; ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ;;;
    Πέμπτη στις 9:22 μ.μ. · Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s