Δελτίο τύπου της λαϊκής συσπείρωσης Ζωγράφου για τη λογοδοσία της διοίκησης την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Posted: Οκτώβριος 15, 2012 in Μας ήρθε
Ετικέτες: , ,

Μικρογραφία της εικόνας που διαμορφώνεται σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, αποτέλεσε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (11/10/2012), για τον απολογισμό της διοίκησης για το έτος 2011.

Την ίδια ώρα που γίνεται παντού καθαρό ότι δεν φτάνει η καλή διαχείριση και οι καπάτσοι διαχειριστές, ούτε για να κρατηθούν τα προσχήματα σε ότι έχει να κάνει τις λαϊκές ανάγκες, η διοίκηση του Δήμου επαίρεται που κατάφερε να μοιράσει ψίχουλα και υποτυπώδη υποκατάστατα κοινωνικών υπηρεσιών. Αναγνωρίζει το “ασφυκτικό κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο”, όχι για να ενημερώσει και να προετοιμάσει την πάλη ενάντιά του, αλλά για να σηκώσει τα χέρια ψηλά σε ότι αφορά τα 120 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, τις κοινωνικές δομές του δήμου που αποψιλώνονται, τα σχολεία που δεν έχουν χαρτί ούτε για φωτοτυπίες, ενώ ακόμα δεν είναι βέβαιο αν θα έχουν πετρέλαιο για το χειμώνα, τους εργαζόμενους στο δήμο που δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας(2 μηνες 5μηνες συμβάσεις ) και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Οι τοποθετήσεις των υπολοίπων παρατάξεων (ΔΑΔΑ-ΜΑΖΙ-Κίνημα στην Πόλη-Ανεξάρτητος) κινήθηκαν στην «πεπατημένη» – άσφαιρη αντιπαράθεση που συναντάμε στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, μακριά από το διακύβευμα των πολιτικών εξελίξεων και τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, συσκοτίζοντας το ρόλο που καλείται να παίξει σήμερα η Τοπική Διοίκηση ως διαχειριστής της πιο ακραίας φτώχιας του λαού από τη μια και ως υλοποιητής της αντιλαϊκής πολιτικής σε όφελος της πλουτοκρατίας από την άλλη. Άλλωστε η πλειοψηφία των παρατάξεων αυτών έχει συνειδητά στηρίξει με νύχια και με δόντια τη νέα διοικητική δομή(Καλλικράτης).

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα από την τοποθέτηση της επικεφαλής της στο δημοτικό συμβούλιο, ανέδειξε τη “συνέπεια” της διοίκησης του δήμου στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων που ζουν στο δήμο μας. Ανέπτυξε τη θέση της παράταξης ότι στη σημερινή συγκυρία οι δημοτικές παρατάξεις έχουν δύο επιλογές: ή να αποτελέσουν τον λογιστικό υπάλληλο του κράτους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα λαϊκά συμφέροντα ή να βρεθούν στο πλάι των εργαζομένων που βάλλονται, όχι με την αστική “φιλανθρωπία” και την αλληλεγγύη της εκκλησίας και των ΜΚΟ, αλλά μαχητικά, διεκδικητικά, πολιτικά, αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους και παλεύοντας μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές , τις γυναίκες, όσους βάλλονται από τη βάρβαρη πόλιτική, για μια διαφορετική κατεύθυνση συνολικά της κοινωνίας και της οικονομίας, που οι λαϊκές-κοινωνικές ανάγκες θα είναι στο επίκεντρο.

Άξια δημοτική διοίκηση στη σημερινή συγκυρία, δεν είναι αυτή που θα αρκείται στο να μοιράζει όλο και περισσότερα ψίχουλα στους πολλούς και όλο και περισσότερα

Advertisements
Σχόλια
 1. μα καλά δεν ντρέπονται… το Κίνημα στην Πόλη όχι μόνο έχει διακηρύξει, αλλά έχει υπεραναλύσει την εναντίωσή του στον Καλλικράτη….. καλά δεν καταλαβαίνουν πως με τέτοια ψέμματα δεν μπορεί πια άλλο να προχωράμε έτσι… ρε σύντροφοι του ΚΚΕ, εάν είναι να τσακωθούμε, να τσακωθούμε σε κάτι που είναι πραγματικό…. δεν είναι δυνατόν το ύφος και το ήθος της αριστεράς και των κομμουνιστών να είναι αυτό….

  • Ο/Η zografoubloging λέει:

   Μα αφού λέει πως «η πλειοψηφία των παρατάξεων αυτών» γιατί τους τα χώνεις; Δε λέει ας πούμε, οι παρατάξεις αυτές…

   Ελπίζουμε με αυτό να μη βγει τώρα κανείς να πει ότι υπερασπιζόμαστε το ΚΚΕ κλπ κλπ

 2. ρε Ζογραφουμπλογκινγκ τι καταλαβαίνει κανείς από αυτήν την διατύπωση…. που τους βαζει όλους μαζί….

  «συσκοτίζοντας το ρόλο που καλείται να παίξει σήμερα η Τοπική Διοίκηση ως διαχειριστής της πιο ακραίας φτώχιας του λαού από τη μια και ως υλοποιητής της αντιλαϊκής πολιτικής σε όφελος της πλουτοκρατίας από την άλλη. Άλλωστε η πλειοψηφία των παρατάξεων αυτών έχει συνειδητά στηρίξει με νύχια και με δόντια τη νέα διοικητική δομή(Καλλικράτης).»
  Τι πάει να πει η πλειοψηφία των παρατάξεων…. τι είναι συνέλευση από παρατάξεις…. γιατί φοβούνται να αντιπαρατεθούν στο Κίνημα στην Πόλη ως αυτό που είναι και όχι σαν αυτό που κατασκευάζουν…. αν κάποιος συσκοτίζει, είναι το ΚΚΕ με την πολιτική λογική να συκοφαντεί, να διαστρεβλώνει για να επιβεβαιώσει την διάσπαση οποιασδήποτε κοινής δράσης σε όποια σημεία υπάρχει συμφωνία….

 3. Ο/Η ΡΗΞΗ -ΑΝΑΤΡΟΠΗ λέει:

  ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ , ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΚΕ ΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕΣ…ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΣΤΑ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ……ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ!!!!!!
  Υ.Γ ΠΑΡΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ,
  (ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΛΕΣ?!!!! Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ(ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ)
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ….ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ!!!!!!!!!!!!
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ….ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙΣ( είναι το ΚΚΕ με την πολιτική λογική να συκοφαντεί, να διαστρεβλώνει για να επιβεβαιώσει την διάσπαση οποιασδήποτε κοινής δράσης σε όποια σημεία υπάρχει συμφωνία….) ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΗ?

  • Ο/Η zografoubloging λέει:

   Καλά επειδή το ΚσΠ αξιοποιεί έναν θεσμό του Καλλικράτη σημαίνει ότι είναι υπέρ του Καλλικράτη; Δηλ το ΚΚΕ που συμμετέχει στο αστικό κοινοβούλιο, κάνει και καμιά ερώτηση που και που, είναι υπέρ της αστικής δημοκρατίας;

   Ο μπάτσος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, ο μπάτσος είναι μπουζούκι!

 4. Ο/Η ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ λέει:

  Αν απο όλο το κείμενο κατάλαβες αυτό τότε η πολιτικές εκτιμήσεις σου πανε περίπατο ……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s