Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων 2012

Posted: Οκτώβριος 15, 2012 in Από αλλού
Ετικέτες:

Δώσαμε και το λόγο στους νέους, του χρόνου πάλι! Αντιγράφουμε από το http://www.zografou.gov.gr/?p=3749

 

Tην Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκε ησυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Εφήβων Ζωγράφου για το έτος 2012.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μαθητές -μέλη των 15μελών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου και υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Χριστιά, «..με υποδειγματικό σεβασμό στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου», όπως ο ίδιος ανέφερε, αναδεικνύοντας προβληματισμούς, καταθέτοντας προτάσεις και προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη μας.

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της συνεδρίασης σημείωσε : «…πρόκειται για ένα θεσμό στο Δήμο μας που θα δώσει βήμα έκφρασης στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, τους νέους πολίτες και μέσω της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας να ακουστούν τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν»

Οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σ’αυτή την συνεδρίαση ήταν οι κ.κ.

  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Δημήτρης Σαλίβερος, Ηλίας Χατζημπαλής
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Βασιλική Στεργίου, Βασίλης Αργυρόπουλος
  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Φώτης Σπαρτιώτης
  • 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Γιώργος Καραβάς, Θρασύβουλος Φασίτσας
  • 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Θανάσης Χριστιάς
  • 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Αντώνης Δεπάστας
  • 1ο ΕΠΑΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Νίκος Παππάς, Λεόντιος Νικολόπουλος

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή, την έλλειψη πρασίνου καθώς και ζητήματα καθαριότητας και φύλαξης των σχολικών κτιρίων και την ιατρική παρουσία στα σχολεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης σε προτάσεις για την ενεργή συμμετοχή των εφήβων στη βελτίωση της ζωής της πόλης, σε δράσεις αλληλεγγύης και σε διοργάνωση μαθητικών αγώνων.

Ο Δήμαρχος άκουσε τις προτάσεις και απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών, δεσμεύτηκε ότι θα ερευνήσει και θέματα που δεν αποτελούν αρμοδιότητες του Δήμου αλλά αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση και ότι το Συμβούλιο Εφήβων της πόλης μας θα ξανασυνεδριάσει άμεσα.

Το ρόλο του ακροατή είχαν σ’ αυτή τη συνεδρίαση επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον παρέστησαν στη συνεδρίαση και άκουσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς της πόλης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s