Ενημέρωση από την απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Οκτώβρη

Posted: Οκτώβριος 19, 2012 in Από αλλού, Πολιτική
Ετικέτες:

Εκατοντάδες πολίτες του Ζωγράφου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων για κοινή προσυγκέντρωση και πορεία από την πλ. Γαρδένια προς το κέντρο. Ένα ιδιαίτερα μαζικό, μαχητικό και πολύχρωμο μπλοκ διαδηλωτών συγκροτήθηκε και πορεύτηκε από την πλ. Γαρδένια προς τη Β. Σοφίας και από εκεί, μέσα από το Κολωνάκι και τη Σόλωνος, έφτασε στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Πατησίων. Η πορεία αυτή αποτελεί μια ακόμα αποφασιστική απάντηση στα μέτρα αλλά και στην επιχείρηση καταστολής και αυταρχισμού που επιχειρείται να προωθηθεί στου Ζωγράφου. Αποτελεί ταυτόχρονα και παρακαταθήκη για τις επόμενες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση συσπείρωσε δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Προηγήθηκε η μαζικότατη πορεία του ΠΑΜΕ. Κατόπιν, πιο πίσω, όταν τα πρώτα μπλοκ του ΙΓΜΕ και της ΠΟΕ ΟΤΑ έφταναν στη Βουλή, τα μπλοκ των εκπαιδευτικών ήταν ακόμα στην Πατησίων και ο κόσμος εκτεινόταν ως το Μουσείο, ενώ άλλα μπλοκ διαδηλωτών ανέβαιναν από την 3η Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί παρατεταγμένοι ανέβηκαν τη Σταδίου και συντεταγμένα – παρά τα χημικά και το στρατό καταστολής των ΜΑΤ που είχε ακροβολιστεί στο Σύνταγμα – διαδήλωσαν ως τη Βουλή.

http://www.a-athinon.gr/?p=1597

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s