Κάλεσμα σε συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το ΘΑΛΕΙΝ Ζωγράφου‏

Posted: Οκτώβριος 22, 2012 in Μας ήρθε

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Εδώ και λίγο καιρό κυοφορείται στη γειτονιά μας η ιδέα για τη δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει μορφές αλληλεγγύης, ανταλλακτικής οικονομίας, κοινωνικό παντοπωλείο, τράπεζα χρόνου, μαθήματα και υπηρεσίες υγείας κλπ.

Για εμάς, απαραίτητη συνθήκη για την ανατροπή της αρνητικής πορείας που έχει πάρει ο τόπος είναι ο αγώνας του λαού μας για επιβίωση μέσα από τη δημιουργία συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και συμβίωσης στη γειτονιά, πλάι στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή που προκαλεί το μνημόνιο, πλάι στον αγώνα για υπεράσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Για εμάς, οι μορφές αλληλεγγύης πρέπει να είναι κύτταρα οργάνωσης της καθημερινότητας μας και ανάσες ζωής, παραδείγματα συμβίωσης ντόπιων και μεταναστών, εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων, άνεργων που πιστεύουν ότι μπορούν τα πράγματα να πάνε και καλύτερα αρκεί να γίνουν κύριοι της μοίρας τους.

Αυτή η προσπάθεια θα είναι ανοικτή σε ιδέες και σε όλους/όλες. Δεν επιθυμούμε να είναι ανταγωνιστική σε όσους χώρους ή συλλογικότητες δραστηριοποιούνται στη γειτονιά, αντίθετα επιδιώκουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις που σήμερα αγωνίζονται διάσπαρτες για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Στα πλαίσια αυτού του προβληματισμού, καταθέτουμε την πρόταση μας για τη δημιουργία Παραρτήματος του Συνεταιρισμού καταναλωτών – παραγωγών ΘΑΛΕΙΝ, σαν ένα πρώτο βήμα για τη συσσώρευση δυνάμεων και ανθρώπων, για να αποκτήσει μια βάση λειτουργίας ο χώρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στου Ζωγράφου.

Σας καλούμε όλους και όλες, τηνΠΕΜΠΤΗ 25/10 ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου για να συζητήσουμε από κοντά αυτή την προοπτική.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Παραρτήματος του ΘΑΛΕΙΝ στο Ζωγράφου

Υ.Γ. Επισυνάπτουμε ενημερωτικό υλικό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΘΑΛΕΙΝ. Ο συνεταιρισμός έχει και site: http://www.thalein.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s