Τέλη-φωτιά απειλούν τους ιδιοκτήτες σε «κόκκινους» δήμους

Posted: Νοέμβριος 12, 2012 in Από αλλού, ΟΤΑ
Ετικέτες:

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Έως και 10 φορές πιο ακριβά Τέλη Ακίνητης Περιουσίας θα πληρώνουν όσοι έχουν στην κυριότητά τους ακίνητο σε κάποιον από τους δεκάδες, ανά την Ελλάδα, υπερχρεωμένους δήμους. Αυτό προβλέπει  διάταξη του μνημονίου 3, με την οποία οι ιδιοκτήτες ουσιαστικά καλούνται να… συνεισφέρουν σε χρήμα, προκειμένου οι «κόκκινοι» Δήμοι να εξυγιανθούν οικονομικά. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για χιλιάδες ιδιοκτήτες που ήδη πληρώνουν υψηλούς και δυσβάστακτους φόρους.

Δεκαπλασιασμός

Σήμερα, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διαμορφώνεται ανά Δήμο από 0,25 έως 0,35‰. Το ποσοστό αυτό, εφεξής, θα είναι δυνατό να αυξηθεί έως και 3‰, ανάλογα με την «μαύρη» τρύπα στον προϋπολογισμό των δήμων.

Όπως, δηλαδή, επισημαίνεται στο μεσοπρόθεσμο «εφόσον η εκτέλεση του προϋπολογισμού του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρή απόκλιση σε σχέση με τους τιθέμενους στόχους, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Παρατηρητηρίου, υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης».

Και η ένταξη στο πρόγραμμα εξυγίανσης συνεπάγεται, όπως διευκρινίζει το μνημόνιο 3, την λήψη σειράς μέτρων, μεταξύ των οποίων (περιορισμός δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας, περιορισμός προσλήψεων κτλ), «η αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές».

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η damianoj λέει:

  Λοιπόν ιδιοκτήτες μου τι κάνουμε τώρα ???,,και εννοώ τους πάλε ποτέ εισοδηματίες ιδιοκτήτες που χρόοοοονια τώρα καταληστεψαν τους πατεράδες των φοιτητών ,,των φοιτητών που έρχονταν να σπουδάσουν εδώ
  Πολλά ακίνητα άδεια καταστήματα αποθήκες πάρκινγκ διαμερίσματα έρημα
  Ο κόσμος ανάποδα
  Ο μπεζαχτάς της τράπεζες γεμάτος
  Με τρεμάμενα χέρια στις τράπεζες συχνά να δούμε αν αδειάζει η σακούλα μας
  Ναι εφόσον μας έφθασαν εδώ οι πολιτικοί μας να πληρώσουμε όλοι (συζητιέται αυτό) πρώτα όμως να φορολογηθούν μόνον οι μεγαλοεισοδηματίες του ενοικίου με 30% επί των αποκτηθεισών περιουσιών και μετά οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες οικογενειάρχες πρώτης κατοικίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s