Αλληλεγγύη με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Posted: Νοέμβριος 30, 2012 in Σκέψεις

Σε στρατηγικό αδιέξοδο είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν σύντομα, όσοι σήμερα τόσο από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το χώρο της αυτονομίας έχουν ανάγει δομές αλληλεγγύης όπως τα Κοινωνικά παντοπωλεία, Κοινωνικά φαρμακεία κλπ ως βασικούς πυλώνες άσκησης αριστερής πολιτικής απέναντι σε ένα κοινωνικό κράτος που αποσύρεται.

Στο παιχνίδι μπαίνει πλέον το ίδιο το κράτος που κακά τα ψέματα θα τα καταφέρει καλύτερα. Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και μπροστάρηδες τους δήμους, αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν δεκάδες τέτοιες δομές.

Στοιχειώδες ένστικτο πολιτικής επιβίωσης να έχουν οι δημαρχαίοι και το επόμενο διάστημα, σε σύμπραξη πάντα με τις ΜΚΟ, θα ξεφυτρώσουν σαν τα μανιτάρια αντίστοιχες τέτοιες πρωτοβουλίες.

Θέση μας ήταν και παραμένει ότι χωρίς ανατροπή, η αλληλεγγύη τείνει στην φιλανθρωπία. Όχι ότι η φιλανθρωπία είναι κακή, αλλά δεν αλλάζει τα πράγματα. Οι όποιες δομές – δράσεις γίνονται, από την αριστερά, θα πρέπει να ενοχλούν το κράτος και όχι να κάνουν τη δουλειά του. Ας το ενοχλούν όσο ένα σπυράκι στη μύτη, αρκεί όμως να ανοίγουν τον δρόμο στην ανατροπή.

Θα περιορίσουμε εδώ το σχόλιό μας, αφού δεν θα τα γράψουμε καλύτερα από το μεγάλο αλλά εξαιρετικό κείμενο των Χάρη Λαμπρόπουλου και Μπάμπη Συριόπουλου που διαβάσαμε στον raskolnikov.

 

Αφετηρία του σχολίου ήταν η ανακοίνωση για την Πρόσληψη ανέργων έως 30 ετών σε κοινωνικές Δομές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s