ΚΕΔΕ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ & ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Posted: Δεκέμβριος 5, 2012 in Από αλλού, ΟΤΑ

Σε σύγκρουση μεταξύ των «επίσημων» ΠΑΣΟΚ (Ασκούνης, Κοιμήσης) και ΝΔ (Τζανακούλης) με τους «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ προέδρους των ΠΕΔ με προεξάρχοντες τους Σίμο Δανιηλίδη (ΠΕΔΚΜ) και Νίκο Σαράντη (ΠΕΔΑ) αλλά και τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους δημάρχους της ΝΔ όπως τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ΠΕΔΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου, εξελίχθηκε το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Αν και η ηγεσία της ΚΕΔΕ υπό την πίεση των «ανταρτών» αναγκάσθηκε να οπισθοχωρήσει από την επίσημη «γραμμή», στην ουσία για μη κινητοποιήσεις, τουλάχιστον άμεσα, τελικώς δεν έκανε με τίποτα πίσω τόσο όσον αφορά το χρόνο του τακτικού συνεδρίου όσο, κυρίως, στο θέμα των παραιτήσεων δημάρχων και των επ’ αόριστον «λουκέτων» στους δήμους.

Αποτέλεσμα, στο (εναπομείναν) σώμα του συνεδρίου (περίπου 150 αιρετοί από τους 500) να τεθούν σε ψηφοφορία δύο ψηφίσματα και να εγκριθεί η επίσημη «γραμμή»  έναντι  αυτής των «ανταρτών», με διαφορά  26 ψήφων (83 – 57) υποστηρίζει η ηγεσία της ΚΕΔΕ, με διαφορά 9 ψήφων (72-63), λένε οι «αντιφρονούντες». Στην ψηφοφορία υπήρξαν και λευκά ψηφοδέλτια, ανάμεσά τους αυτά των δημάρχων Αθηναίων Γ. Καμίνη και Βόλου Π. Σκοτεινιώτη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι», ΚΕΔΕ!

Έτσι απαντά η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πρόσφατο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και τις αποφάσεις του για τις κινητοποιήσεις των δημάρχων. Οι δήμαρχοι, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί η πολιτική της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην οικονομική, λειτουργική και θεσμική κατάρρευση την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Εκτός από την «αντίδρασή» τους στο θέμα της διαθεσιμότητας, για τα υπόλοιπα θέματα θα προσφύγουν στα Δικαστήρια. Δηλαδή, «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»», σημειώνει.

Κατά Μανιτάκη για Νομοθετική Πράξη για διαθεσιμότητα

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηλιτεύει και τη στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, τον οποίο κατηγορεί πως περίμενε το τέλος του Συνεδρίου των δημάρχων για να κάνει ό,τι είναι να κάνει: την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταπατά «το Σύνταγμα αλλά και τη Νομοθεσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Και όλα αυτά, δυστυχώς, γίνονται και με τις ευλογίες κάποιων αιρετών. Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Αντώνης Μανιτάκης «ανέμενε» το τέλος του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ. και ανάλογα με τις αποφάσεις που αυτό πήρε, προχώρησε στο επόμενο βήμα του σχεδίου του», υπογραμμίζει για να επαναλάβει: «Όμως και αυτή η προσπάθεια της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη θα μείνει στα χαρτιά γιατί είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση εργαζομένου. Όσο ο αγώνας αυτός είναι ΜΟΝΟ δική μας υπόθεση, τότε δεν φοβόμαστε κανέναν».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s