Μαζική κινητοποίηση το Πάρκο Γουδή: «Όχι στο τσιμέντο, ναι στο πράσινο»

Posted: Δεκέμβριος 10, 2012 in Από αλλού
Ετικέτες: ,
Παπαντωνίου Κ. από την Αυγή
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/12/2012

«Μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή τώρα» και «άμεση κατεδάφιση του Μπάντμιντον», ζήτησαν δεκάδες πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Πανόρμου το απόγευμα της Τετάρτης και πραγματοποίησαν πορεία με τελικό προορισμό το ΥΠΕΚΑ. Άνθρωποι από διαφορετικές γειτονιές, από διαφορετικές ηλικίες αψήφισαν το τσουχτερό κρύο, ύψωσαν το πανό και ένωσαν τη φωνή τους λέγοντας συνθήματα όπως «Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές», «ελεύθεροι χώροι, ανάσα για την πόλη», «ο λαός απαιτεί να γίνει πάρκο στο Γουδή».

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για το πάρκο συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Μάρω Ευαγγελίδου, και διατύπωσε τα βασικά της αιτήματα για τον χώρο. Πρώτο και κυριότερο, η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για το Μπάντμιντον. «Θέλουμε να τηρούνται οι νόμοι. Το μπάντμιντον είναι αυθαίρετο και πρέπει να κατεδαφιστεί. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για προσωρινή κατασκευή, ο προσωρινός της χαρακτήρας άρθηκε στη συνέχεια…», είπε στην «Αυγή» ο Γιώργος Βοζικάκης, κάτοικος της περιοχής. Η σημασία τού να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του Μπάντμιντον αποτελεί καθοριστικό βήμα για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, καθώς «βρίσκεται στον πυρήνα του χώρου, τον κατακερματίζει και δημιουργεί εικόνα χάους».

Με εξαίρεση το αίτημα της πεζοδρόμησης των δρόμων, η κ. Ευαγγελίδου δεν έδειξε ιδιαίτερα… ζεστή με τα υπόλοιπα ζητήματα, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα. Η εκποίηση όμως 12 στρεμμάτων που βρίσκονται στον περίβολο του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τις επιταγές του τρίτου Μνημονίου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Εκτός του Μπάντμιντον όμως, «υπάρχουν και άλλοι που αυθαιρετούν. Παράνομοι δρόμοι, πάρκινγκ, καφετέριες. Δεν έχουν θέση σε ένα πάρκο όλα αυτά. Πρέπει να γίνει ένας ενιαίος χώρος πρασίνου, προσιτός για όλους», υποστήριξε ο Απελλής Ρόζος, επίσης κάτοικος της περιοχής.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξηλωθούν ακόμα τα «συρματοπλέγματα, να ολοκληρωθεί το σχέδιο της γενικής διάταξης που θα καθορίζει τις λειτουργίες εντός του χώρου και θα συμπεριλαμβάνει τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, να φύγουν τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, να απομακρυνθούν επίσης τα γραφεία της ΕΠΟ (Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας), να πεζοδρομηθούν οι παράνομοι δρόμοι και να δημιουργηθούν ακόμα οι υποδομές που χρειάζονται για να μπορεί ο καθένας να απολαύσει τον χώρο», συμπλήρωσε ο κ. Βοζικάκης.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση στο πολιτιστικό κέντρο των Αμπελοκήπων, για να κοινωνικοποιήσουν το θέμα και να προγραμματιστούν νέες ενέργειες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s