Ανακοίνωση Δημάρχου για τη νέα διάταξη της ομάδας Διοίκησης του Δήμου

Posted: Ιανουαρίου 8, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες: ,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κατά την διετία που καθορίστηκε από την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, περίοδο κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τεράστιες ανακατατάξεις, αλλαγές και προσαρμογές και μάλιστα σε συνθήκες γενικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε και προσπαθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά της καταγράφοντας αποτελέσματα που δικαιώνουν τις προσδοκίες των δημοτών.

Στο ίδιο διάστημα μπήκαν ισχυρά θεμέλια για την οικονομική εξυγίανση και διοικητική αναδιοργάνωση του Δήμου μας. Θεωρώ δε σημαντική και επιτυχή την προσφορά όλων όσοι εκ μέρους της παράταξής μας ανέλαβαν θέσεις προσφοράς και μάλιστα υπό τις συνθήκες της γενικευμένης κρίσης.

Η παράταξή μας λειτουργεί με βάση τις αρχές του διαλόγου, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της εναλλαγής προσώπων και ρόλων και είναι σταθερά απέναντι σε κάθε λογική και πρακτική θεσιθηρίας και μονιμότητας σε προβεβλημένες θέσεις διοίκησης.

Έχω κατ” επανάληψιν δηλώσει δημοσίως ότι εάν εκτιμήσω ως θετική την προσφορά μας στον Δήμο και τον Δημότη, θα διεκδικήσω μέχρι δύο θητείες ως Δήμαρχος. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι έχουν το δικαίωμα της προσφοράς στην πόλη και ότι δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι σε θέσης ευθύνης.

 Τα δε κριτήρια του ορισμού σε θέσεις ευθύνης ήταν και παραμένουν τα εξής:

  1. Η αξιοποίηση ολόκληρου του ανθρώπινου δυναμικού της παράταξής μας αλλά και η εφαρμογή πολιτικής ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.

  2. Η δυνατότητα συλλογικής λειτουργίας και το πνεύμα συνεργασίας με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις ώστε να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός χωρίς παραταξιακές και άλλες περιχαρακώσεις.

  3. Η εναλλαγή και ροή προσώπων και ρόλων. Κατά την πάγια προσωπική μου πεποίθηση οι θέσεις προσφοράς και ευθύνης είναι ισότιμες και εξ ίσου σημαντικές.

  4. Η αναδιάταξη του ανθρώπινου δυναμικού για την ανανέωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής υπό τις εκάστοτε διαμορφούμενες συνθήκες.

Ως εκ τούτου, μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής, θα υπάρξει και νέα ανακατανομή ρόλων ανάλογα με τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που διαμορφώνονται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνω τη νέα διάταξη της ομάδας Διοίκησης του Δήμου: κλικ εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s