Αδικαιολόγητη διακοπή ρεύματος στα Ιλίσια, χθες

Posted: Ιανουαρίου 15, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες:
Βλάβες και διακοπές ρεύματος που δεν δικαιολογούνται από τα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα στο δίκτυο της ΔΕΗ, ακόμη και σε περιοχές κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διακοπή ρεύματος χθες στα Ιλίσια, διάρκειας αρκετών λεπτών, φαινόμενο που έχει επαναληφθεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, με τους αρμοδίους να το αποδίδουν στον τοπικό υποσταθμό ή στην παλαιότητα του δικτύου.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές από τον χώρο των τεχνικών της ΔΕΗ, παρότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτρισμού, η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερούν επενδύσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλα αστικά κέντρα.
Επίσης, τα τελευταία χρόνια η ΔΕΗ αναθέτει όλο και περισσότερο εξειδικευμένες εργασίες αποκατάστασης δικτύου – για λόγους εξοικονόμησης – σε συνεργαζόμενους εργολάβους, που όμως όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, με συνέπεια να παρατηρούνται πολλές φορές κακοτεχνίες, ακόμη και ατυχήματα.
Η καθυστέρηση αποκατάστασης μιας βλάβης μπορεί να οφείλεται – όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές – και στην κατάργηση περιφερειακών πρακτορείων και υποπρακτορείων.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s