Οι “7 του Κωστόπουλου” και η αριστερά του ΔΣ

Posted: Ιανουαρίου 24, 2013 in Δικά μας
Ετικέτες: , ,

Έχουμε πολύ καιρό να γράψουμε δικιά μας ανάρτηση. Τα όσα μη ευχάριστα έγιναν στο προηγούμενο δημοτικό δεν μπορούν παρά να μην προβληματίσουν ιδίως από την αριστερά όσους λάβουν γνώση των γεγονότων.

Συνοπτικά να πούμε πως ο Καζάκος την 12ετία που διοίκησε τον δήμο μας δημιούργησε μία σειρά εταιριών και νομικών προσώπων για να επιτελούν λειτουργίες του δήμου. Όπως αποκαλύπτεται πλέον και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΤΑΝ τότε από όλη την αριστερά ο λόγος ήταν για να εξασφαλίζονται αντιμισθίες σε διάφορους και να γίνονται οι δουλειές με αδιαφανείς διαδικασίες. Τα όσα καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της τότε αντιπολίτευσης όσο και της σημερινής διοίκησης, τα όσα καταλογίζουν στα διάφορα πορίσματά επίσημοι κρατικοί φορείς είναι Αποκαλυπτικά. Διαβάστε στο τέλος του άρθρου ένα δείγμα αυτών.

Πριν λίγες ημέρες 7 εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν ότι απολύονται από το δήμο μας. Οι απολύσεις αυτές δεν έχουν σχέση με τις εφεδρείες και τα λοιπά πρόσφατα μνημονικά μέτρα. Το θέμα ήρθε στο προηγούμενο Δ.Σ. Η υπόθεση των 7 αυτών εργαζομένων είναι γνωστή ως οι “7 του Κωστόπουλου”. Μάλλον κακώς όπως θα δούμε παρακάτω.

Το 2009, με την εφαρμογή του Καλλικράτη και αφού το πάρτι είχε τελειώσει, κατά το κλείσιμο αυτών των αμαρτωλών δημοτικών επιχειρήσεων μεταφέρονται οι εργαζόμενοι από αυτές στον δήμο ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και οι υπηρεσίες που προσέφεραν. Για 7 εργαζόμενους όμως υπήρχε πρόβλημα αφού ναι μεν εργάζονταν αλλά δεν υπήρχαν ούτε καν οι αντίστοιχες συμβάσεις.

Όπως ρητά αναφέρουν στα πορίσματά τους σήμερα οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς οι εργαζόμενοι αυτοί ούτε λίγο ούτε πολύ είχαν «προσληφθεί» παρανόμως δια του παράθυρου από τον Καζάκο. Ο οποίος έχτιζε τον μηχανισμό του με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Αυτές και άλλες λαμογιές κατήγγειλε πρώτος ο Κωστόπουλος του Κινήματος στην Πόλη στον Εισαγγελέα και η παράταξη Μαζί Για Την Πόλη Μας το 2009 στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση και την Περιφέρεια. Ανάμεσά τους και πέντε (5) άτομα, από  την τωρινή διοίκηση, ανάμεσά τους και ο σημερινός δήμαρχος της πόλη μας Κώστας Καλλίρης.

Ο Καζάκος τότε έκανε λόγο για πισώπλατες μαχαιριές στους εργαζόμενους από αλεξιπτωτιστές δημοτικούς συμβούλους. Το έργο γνωστό. Σε κάθε λαμογιά βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους σαν δική τους ασπίδα προστασίας. Το ίδιο έκανε ο Βωβός στον Βοτανικό, το ίδιο η El’ dorado στη Χαλκιδική το ίδιο κάθε μεγαλοκαπιταλιστής όταν στριμώχνεται. Το θέμα είναι τι κάνει η αριστερά και δη η ριζοσπαστική αριστερά.

Και ερχόμαστε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Όπου αντί η αριστερά που τότε και σωστά κατήγγειλε τα όσα γινόντουσαν, να στριμώξει τον Καζάκο, να δείξει τον υπεύθυνο αυτής της κατάστασης να δείξει τον ένοχο, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ δήλωση μετανοίας!

Ο δε Σταματάκης του ΜΑΖΙ με ένα σκεπτικό στρουθοκάμηλου να λέει ότι για την απόλυση δεν ευθύνεται η προσφυγή του ΜΑΖΙ (Καφατσάκη + Καλλίρης) αφού αυτή δεν επηρεάζει την τύχη των εργαζομένων!!

Η δε Νενεδάκη να ΑΔΕΙΑΖΕΙ εντελώς τον Κωστόπουλο εκφράζοντας όπως είπε το σύνολο της παράταξης λέγοντας μάλιστα ότι τότε ενήργησε μονομερώς και εν αγνοία της παράταξης και πως σήμερα η ίδια και η παράταξη θα κάνουν ότι μπορούν για την πρόσληψή τους.

Αυτά άκουγε ο Καζάκος και άνοιγε σαμπάνιες. Ζήτησε μάλιστα ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ τις προσφυγές και να λήξει το θέμα. Αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό δεν το γνωρίζουμε. Όχι μόνο δηλαδή έκανε τις απίστευτες λαμογιές σύμφωνα με το δειγματολοπτικό έλεγχο των Ορκωτών Λογιστών αλλά πάει να τη σκαπουλάρει κιόλας με τις ευλογίες των όσων τότε τον κατήγγειλαν!!

Τώρα όλοι διοίκηση – σωματείο – παρατάξεις – εργαζόμενοι ψάχνουν νόμιμο τρόπο να γίνε κανονικά η πρόσληψη στο δήμο των 7.

Η χώρα μας έχει ταλαιπωρηθεί από το κομματικό κράτος. Κυβερνήσεις που διοικήσεις που εναλλάσσονταν μεταξύ τους, διόριζαν τα δικά τους παιδιά. Έφτιαχναν μηχανισμούς. Εξαγόραζαν ψηφοφόρους & συνειδήσεις. Κανείς δεν κοιτούσε την πορεία στα βράχια, αρκεί να είχε καλή θέση στο εσωτερικό του πλοίου και όχι στο κατάστρωμα.

Τώρα που το καράβι προσέκρουσε ανακαλύψαμε ότι φταίει ο καπετάνιος. Εμείς που δεν κοιτάγαμε που πάμε, είμαστε φυσικά ανεύθυνοι.

Η αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρώμα. Η αριστερά οφείλει όντως να τους υπερασπίζεται. Αλλιώς δεν είναι αριστερά. Ολόκληρη την τάξη, σαν τάξη όμως. Στην ολότητά της. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό γιατί εξασφαλίζει το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα αυτό το έχουν όλοι ανεξαρτήτως γνωριμιών, συγγενειών, κομματικών εντάξεων.

Όσο ισχύει για τους «7», τους όποιους 7, το ίδιο ισχύει και για χιλιάδες άλλους που είναι στην απέξω. Το δημόσιο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οι εργαζόμενο σε αυτό πρέπει να προσλαμβάνονται αξιοκρατικά και αντικειμενικά ανεξαρτήτως των πολιτικών ή όποιων επιλογών τους. Σε αυτή τη στάση δεν χωρούν εκπτώσεις.

Είναι θλιβερό η αριστερά να υπερασπίζεται στην ουσία το κομματικό κράτος, τις αδιαφανείς προσλήψεις. Δεν βλέπουμε κάτι το ριζοσπαστικό σε αυτό.Όταν μάλιστα έρχεται το ίδιο το κράτος και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της, δεν μπορεί να κάνει λέει συγνώμη λάθος. Έχουμε την αίσθηση ότι κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και λέει όλοι ίδιοι είστε.

Όπως η αριστερά για παράδειγμα δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία των απεργοσπαστών, έτσι δεν κατανοούμε την πρεμούρα που τους έπιασε να διαχωριστούν από τα όσα σωστά έπραξαν τότε.

Εν προκειμένω αν βρεθεί νόμιμος τρόπος να προσληφθούν αυτοί οι άνθρωποι στον δήμο καλώς να γίνει, όπως σωστά λέει το σωματείο. Αν δεν υπάρχει όμως, δεν θα φταίει ούτε ο Κωστόπουλος, ούτε η Καφατσάκη ούτε το Zografoubloging.

Με την Λαϊκή Συσπείρωση είπαμε να μην ασχοληθούμε μιας και ΠΟΤΕ δεν έκανε κάτι πρακτικό να εμποδίσει τις λαμογιές του Καζάκου, αρκούμενοι σε βερμπαλισμούς. Ακόμα και όταν πλαστογραφούσαν την υπογραφή τους!

Διαβάστε και φρίξτε:

Κωστόπουλος: Όργιο παρανομιών στην ΔΕΑΔΗΖ – στον εισαγγελέα να πάει ο φάκελος.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΟΡΙΣΜΑ” ΤΗΣ ΜΑΞΙΑΔΗΖ

Οικονομικά, διοικητικά και ρουσφετολογικά όργια στην ΚΕΔΗΖ επί Καζάκου

Αποκαλύψεις στο Δ.Σ. για το κράτος του Καζακιστάν

ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΚΕΔΗΖ – Μια περίεργη ιστορία

Αναλυτικά τα έργα του κράτους του Καζακιστάν στην ΚΕΔΗΖ

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η ΛΟΥΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ λέει:

    Συμφωνώ με τους τότε καταγγέλοντες με πρώτο τον Κο Κωστόπουλο. Προβληματίζομαι όμως κατα πόσο , σύμφωνα με τα τρέχοντα γεγονότα , η απόδωση δικαιοσύνης συνάδει με την τότε καταγγελία ή την πρόσφατη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο. Μομίζω πως αν πάμε με το γράμμα του νόμου οι ρουσφετολογικά διοριζόμενοι εκείνη την εποχή, αλλα΄και πιο πριν και πιο μετά θα πρέπει να απολυθούν απο τις εργασίες τους . Για μένα τα πλασματικά χρόνια προυπηρεσίας που κατωχυρώνουν μονιμοποίηση δεν υπερκαλύπτουν τον ρουσφετολογικό διορισμό οποιυδήποτε εργαζόμενου. Αν λοιπόν επιμένουμε ( δικηγόρος του διαβόλου) στην τότε καταγγελία πρέπει μετά απο τόσα χρόνια να επαναεξετασθούν τα προσόντα του κάθε διορισμένου σε σχέση με αυτών που τότε απορίφθηκαν. Αυτό αν είναι αποδεκτό οδηγεί την σκέψη στο ότι : < Μήπως είναι καλύτερα κύριοι απεργοί του ΜΕΤΡΟ αν αξιοκρατικά προσληφθήκατε τότε; Μήπως να επανεξετασθούν οι αιτήσεις πρόσληψης όλων και αν είναι εντάξυ όλα μαζί σας στον δίκαιο αγώνα . Αλλιώς να απολυθούν όσοι υπολοίπονται και να προσληφθούν όσοι είχαν περισσότερα προσόντα και τότε και πάλι μαζί σας στον δίκαιο αγώνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s