Να το πάρει (το κτήμα) ή όχι;

Posted: Ιανουαρίου 31, 2013 in Δικά μας
Ετικέτες:

Τις τελευταίες ημέρες συζητείται στο δημαρχείο η υπόθεση της αποδοχής ή όχι της «δωρεάς» της οικογένειας Ζωγράφου για το υπόλοιπο μισό της Βίλας Ζωγράφου. Σ

Για το θέμα έχουμε γράψει αρκετά. Σχεδόν τα πάντα δηλαδή. Σε πρόσφατες αναρτήσεις παραθέσαμε την άποψη των δημοτικών συμβούλων.

Με την σημερινή μας ανάρτηση θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των αρμόδιων που θα εκφέρουν γνώμη και θα καθορίσουν το μέλλον του κτήματος σε ένα σημείο.

Όπως σαφώς αναφέρει η γνωμοδότητηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

Η σύμβαση αγοράς ακινήτου και συστάσεως οριζοντίων ιδιοκτησιών επ’ αυτού, που συνήψε Δήμος με τους ιδιοκτήτες, καθ’ υπέρβαση της εξουσίας αντιπροσωπεύσεως του υπογράψαντος αυτήν, ως εκπροσώπου του Δήμου, Δημάρχου, θεωρείται ανενεργός και οι εξ αυτής έννομες συνέπειες παραμένουν μετέωρες και τελούν υπό την νομική αίρεση της εγκρίσεως ή αποποιήσεώς της εκ μέρους του οικείου δημοτικού συμβουλίου ή υπαναχωρήσεως των αντισυμβαλλομένων ή παρόδου της τυχόν ταχθείσης υπ’ αυτών ευλόγου προς έγκριση προθεσμίας.

Με λίγα λόγια όπως γράφαμε και παλαιότερα,

 Στη περίπτωση αποδοχής το δάνειο δεν ακυρώνεται, γιατί η αποδοχή της «δωρεάς» πάει πακέτο με την αποδοχή των πεπραγμένων του Καζάκου. Στην αντίθετη περίπτωση πάμε για 10ετης νομικές περιπέτειες.

Άρα ή αποδεχόμαστε τη δωρεά κλείνει η ιστορία και την βγάζει καθαρή ο Καζάκος ή το τραβάμε με αμφίβολες διοικήσεις στο δήμο & την κυβέρνηση στο μέλλον, αλλά  κυρίως με ακόμη πιο αμφίβολους ταξικούς συσχετισμούς έξω από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Όμως το κρίσιμο ερώτημα είναι άλλο:

Συμφέρει τον δήμο να αποδεχθεί σήμερα τη δωρεά; Να αγοράσει δηλαδή την Βίλα και το κτήμα Ζωγράφου σήμερα έναντι 19,5 εκατομυρίων ευρώ, σε σημερινές τιμές;

 Την απάντηση αυτή μόνο μία νέα επικαιροποιημένη εκτίμηση της αξίας του οικοπέδου μπορεί να την δώσει. Αυτή πρέπει να παραγγείλει άμεσα ο δήμος και με βάση αυτή να αποφασίσει τι θα γίνει.

Γιατί το κυρίαρχο ερώτημα είναι ένα: Ποια είναι η διαδικασία που συμφέρει τους ζωγραφιώτες (και όχι τους Ζωγραφαίους) για να αποκτήσουν το κτήμα Ζωγράφου.

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα πρέπει να υπάρχουν όλα τα δεδομένα. Δηλαδή πόσο κάνει αυτό που μας «χαρίζουν». Μήπως το έχουμε πληρώσει ήδη και παραπάνω ή όχι; Άρα μας συμφέρει το deal;

ΥΓ: Με την ευκαιρία να απαντήσουμε και σε μερικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ότι μέχρι να ξεκαθαριστεί η ιστορία καμία επέμβαση της αστυνομίας δεν επίκειται στη Βίλα Ζωγράφου. Εκτός κι αν διακινδυνέψουν ένα νέο φιάσκο στυλ Λέλας Καραγγιάνη. Αλλού είναι το κρίσιμα ζητήματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s