Το ΚσΠ για τους «7»

Posted: Φεβρουαρίου 4, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες: , , ,

Το Κίνημα στην Πόλη ΔΕΝ διώκει εργαζόμενους, αλλά διώκει το πελατειακό σύστημα εξουσίας!

 Σχετικά με όσα ελέχθησαν τις τελευταίες μέρες στον τοπικό τύπο και στις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου, η δημοτική μας κίνηση Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου δηλώνει τα εξής:

1.        Διαχρονικό καθήκον της Αριστεράς είναι να υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του τόπου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για να το πετύχουν αυτό, η Αριστερά και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους δίνουν τη μάχη απέναντι σε όσους στήνουν πελατειακούς μηχανισμούς, σε όσους προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε πρόσχημα.

2.        Στο Δήμο μας αποκαλύφθηκε με κάθε τρόπο ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή Καζάκου είχε στήσει για χρόνια μια επιχείρηση εμπορίας ελπίδας για συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη για δουλειά. Με στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, αναδείχθηκε ότι για να εδραιώσει τον ρουσφετολογικό – πελατειακό μηχανισμό της αυτή η δημοτική αρχή μεθόδευσε παρατυπίες, παράνομες πράξεις και πλαστογραφήσεις στοιχείων. Αυτή η εκμετάλλευση των ανθρώπων και των αναγκών τους για μικροπολιτικούς σκοπούς έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας και εκκρεμεί η απόδοση ευθυνών.

3.        H παράταξη μας ήταν εξαρχής αντίθετη με το νομικό πλαίσιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ που στραγγαλίζει το θεσμό και μετατρέπει τους δήμους σε Α.Ε. Δημιουργεί δημοτικές επιχειρήσεις που δεν εξυπηρετούν τους δημότες και τους εργαζόμενους αλλά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, προωθεί τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και εν τέλει εξυπηρετούν τις πελατειακές σχέσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών.

4.        Το Κίνημα στην Πόλη στέκεται σταθερά απέναντι στα συμφέροντα, στις κλίκες και τις παρά-ομάδες παραγόντων που απομυζούν το δήμο και εκμεταλλεύονται τις καρέκλες τους για να πετάνε ξεροκόμματα σε εργαζόμενους. Δεν θα υποχωρήσει σε αυτό τον αγώνα, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, ότι δήθεν το ΚΣΠ διώκει εργαζόμενους, όσο και αν προσπαθούν να αποφύγουν την καταδίκη και αντιμετώπιση της αιτίας που προκαλεί την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων του τόπου: την ύπαρξη ενός πελατειακού συστήματος που έφτασε στο σημείο να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και τους ίδιους του τους νόμους για να προωθήσει τους στόχους του και τους ανθρώπους του.

5.        Το Κίνημα στην Πόλη, πιστό στις αξίες που υπηρετεί και στους χιλιάδες Ζωγραφιώτες που το στήριξαν και το στηρίζουν, κατέθεσε το 2009 δια του εκπροσώπου του σ. Κώστα Κωστόπουλου φάκελο στον εισαγγελέα με τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ενημέρωση των συμπολιτών μας. Τους λόγους που στην υπόθεση αυτή την πληρώνουν προς το παρόν οι 7 εργαζόμενοι που δεν μονιμοποιήθηκαν και όχι ο Καζάκος και η κλίκα του που τους εκμεταλλεύθηκαν, θα πρέπει να τους αναζητήσουν στη δικαιοσύνη που δεν κάνει τη δουλειά της και καλύπτει τις κορυφές του πελατειακού συστήματος και όχι στην παράταξη μας που έκανε το καθήκον της.

6.        Ξέρουμε ότι σε αυτό τον αγώνα μας θα βρίσκουμε απέναντι μας συμφέροντα που θέλουν να μας φιμώσουν, να μας πετάξουν έξω από τους θεσμούς του δήμου που μας δίνουν πρόσβαση σε πληροφορίες αποκαλυπτικές για τη δράση του συστήματος εξουσίας. Είμαστε επικίνδυνοι για αυτά τα συμφέροντα, γιατί ποτέ δεν θα διαπραγματευθούμε τη σιωπή μας. Είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση στο Κίνημα στη Πόλη, ότι δήθεν διώκει εργαζόμενους με τις καταγγελίες του, συμβαίνουν την ώρα που μια νέα βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει στα χέρια της σημερινής διοίκησης, η μαύρη τρύπα της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και το αδικαιολόγητο χρέος των 3.000.000 που δημιούργησαν διαχρονικά όλες οι διοικήσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου; Μήπως είναι μια επίθεση ορισμένων κύκλων, μια προσπάθεια φίμωσης για να μην πάρει και αυτή η υπόθεση το δρόμο της δημοσιοποίησης;

Το Κίνημα στην Πόλη, όλα τα μέλη μας και οι εκλεγμένοι μας δημοτικοί σύμβουλοι με σημερινή εκπρόσωπο στο Δ.Σ. τη σ. Ράνια Νενεδάκη έχουμε από καιρό αποδείξει ότι μιλάμε από τη σκοπιά των εργαζομένων και όχι δήθεν «για τους εργαζομένους», ότι αναδεικνύουμε σταθερά τον εργατικό πολιτισμό και ηθική της μαχόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ψηλαφώντας έναν άλλο δρόμο για τον τόπο, με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και συνέπεια στις αξίες που υπηρετούμε.

Ζωγράφου, 31 Ιανουαρίου 2013

Το Συντονιστικό του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου

 

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η red snapper λέει:

  Μάλλον διέλαθε της προσοχής του «εργατικού πολιτισμού» σας ότι η σημερινή διοίκηση Καλλίρη προσλαμβάνει αναλώσιμους εργαζομένους μέσω ΜΚΟ. Ότι συνεχίζει απαρέγγλιτα τον κατήφορο του Καποδιστρια με «πιο ανθρώπινο πρόσωπο».
  Καμμία ανακοίνωση του ΚσΠ περί αυτού. Καμμία ανάδειξη του θέματος.
  Όπως καμμία ανακοίνωση δεν αντιλήφθηκα κατά την περίοδο που ο πρωην δημοτικός σύμβουλος έτρεχε το θέμα στον εισαγγελέα.
  Όπως και κανένα ενδιαφέρον δεν είδα για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Για τους παιδικούς σταθμούς και τις άλλες υπηρεσίες που έμειναν κενό γράμμα, έξω απ΄οτις ανάγκες των κατοίκων.
  Καμμία παρέμβαση, καμμία πρωτοβουλία.

  Παρά βλέπω και ξαναβλέπω τη Βίλα Ζωγράφου, που τελικά έγινε κατάληψη από μια ομάδα φοιτητών, πηραν την πρωτοκαθεδρία στην διεκδίκηση του χώρου και τώρα απ΄ότι φαίνεται ο Καλλίρης θα διαβεί το κατώφλι της Βίλας ως ο νεός της ελευθερωτής μετά και τη δωρεά του υπόλοιπου τμήματος

  Ωφέλιμο θα ήταν να «ψηλαφήσετε» και την επαφή σας με την πραγματικότητα

  υγ: η υπογραφή ως «συντονιστικό του ΚσΠ» είναι μια κάποια πρωτοτυπία. Σημεία των καιρών.

  • Ο/Η κινηματίας στην πόλη του Ζωγράφου λέει:

   το κίνημα στην πόλη τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον από όσα ξέρω εγώ:

   1) έχει πάρει πρωτοβουλίες κατά τις απεργίες για συμμετοχή των ζωγραφιωτών με προσυγκέντρωση στη γαρδένια. έχει κάνει επί τούτου μοιράσματα κειμένων, καλέσματα κλπ.

   2) αναδεικνύει θέματα με παρέμβαση μελών μας στο δ.σ., στην σχολική επιτροπή, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και έξω από τα σχολεία, που αφορούν στις συγχωνεύσεις σχολείων, την υποδομή, τη σίτιση των παιδιών κλπ.

   3) έχει πάρει πρωτοβουλίες για ενωτικό κινηματικό συντονισμό των αντιφασιστικών κινήσεων – φορέων.

   4) αναδεικνύει το θέμα της βίλας ζωγράφου, δίνει τη μάχη ενάντια στη δωρεά – ξέπλυμα και προάγγελο ξεπουλήματος του κτήματος απέναντι σε όλες τις άλλες παρατάξεις (πλην Λαικής Συσπείρωσης).

   5) διοργάνωσε θεατρική παράσταση με πολιτικό – πολιτιστικό χαρακτήρα για την κρίση, παραγωγή συμπολίτη και συντρόφου μας.

   6) ανοίγει ξανά το φάκελο του πελατειακού κράτος – συστήματος εξουσίας που λυμαίνεται το δήμο και εκμεταλλεύεται τους εργαζομενους, με σχετικές καταγγελίες για τα τεκταινόμενα στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ.

   7) για τους ΜΚΟ έχει πάρει σταθερή θέση ενάντια και παλεύει με τις λίγες δυνάμεις που έχει ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

   Κάνει και λάθη, αυτά που κάνει είναι λίγα, και πολλά από αυτά που λέει ή κάνει δεν φτάνουν σε όλους τους συμπολίτες μας, όμως, νομίζω ότι φίλε red snapper μηδενίζεις την προσπάθεια που κάνουν δεκάδες συντροφοι / ισσες σου ελπίζω αθέλητα.

   κινηματίας στην πόλη του Ζωγράφου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s