ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Posted: Φεβρουαρίου 11, 2013 in Μας ήρθε, Χρηστικά νέα
Ετικέτες:

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αγαπητοί Δημότες, ισες

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την όλο και αυξανόμενη «εμπορευματοποίηση» στο χώρο του «Κοιμητήριου Ζωγράφου» που οδήγησε στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από το «Δήμο Ζωγράφου και τα ιδιωτικά συμφέροντα». Η εκμετάλλευση αυτή συντελείτε στις χιλιάδες οικογένειες που διατηρούμε τάφους ή οστεοθήκες εντός του «Κοιμητήριου» για τους αγαπημένους θανόντες συγγενείς μας. Η εκμετάλλευση αυτή εκφράζετε μέσα από το υψηλό κόστος παραχώρησης των τάφων και των λοιπών υπηρεσιών που παρέχονται εντός του «Κοιμητήριου». Επίσης σας αναφέρουμε πως έως το έτος 2009 οι Δημότες Ζωγράφου δικαιούμαστε έκπτωση ώστε να μας παραχωρείται οικογενειακός τάφος φθηνότερα. Η έκπτωση αυτή καταργήθηκε το έτος 2009 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου. Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε τις τιμές παραχώρησης των ταφών και οστεοθηκών και λοιπών εξόδων που ισχύουν σήμερα:

Δικαιώματα παραχώρησης τάφων.

Ειδική: 23000 €.  Α’ Ζώνη: 15000 €.  Β’ Ζώνη: 9500 €.  Γ’ Ζώνη: 7800 €.  Κτιστοί Τάφοι: 3200 €.

Αγορά οστεοθήκης 700

Δημοτικά τέλη καθαριότητας για οστεοθήκη 16 €. Δημοτικά τέλη καθαριότητας για οικογενειακό τάφο 45 €. Δημοτικά τέλη για φύλαξη οστών στο Οστεοφυλάκιο 42 €. Εκταφή 206 €. Παράταση ταφής το μήνα 56

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα δημοτικά τέλη και έξοδα που καλούμαστε να πληρώσουμε στο «Κοιμητήριο Ζωγράφου» ενώ υπάρχουν και άλλα πολλά που για λόγους συντομίας δεν τα αναφέρουμε. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ειδικά αυτή την περίοδο που μαστίζει την χώρα και τον λαό μας η μεγάλη οικονομική κρίση που δημιουργεί χιλιάδες άνεργους-άστεγους και κατακρημνίζει τις συντάξεις και τους μισθούς μας σε συνδυασμό με τα κάθε λογής χαράτσια και τους έκτακτους φόρους που καλούμαστε να πληρώσουμε. Για αυτό τον λόγο κατέθεσε οικογένεια του Δήμου μας Αίτηση προς το «Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου» για να παρεβρεθεί σε συνεδρίαση του και να θέσει το θέμα της «άμεσης μείωσης των τιμών» παραχώρησης των τάφων καθώς και των δημοτικών τελών που σχετίζονται με το «Κοιμητήριο Ζωγράφου». Η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβούλιου Ζωγράφου» που θα εξετάσει το συγκεκριμένο Αίτημα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11/2/2013 και ώρα 6:00 μμ. στο Δημαρχείο Ζωγράφου που βρίσκεται επί των οδών Γεωργίου Ζωγράφου 7 (η είσοδος βρίσκεται από την οδό Μπισκίνη). Καλούνται όσοι πολίτες-δημότες επιθυμούν να παραβρεθούν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να εκφράσουν και αυτοί τα παράπονα τους ή τις προτάσεις τους που σχετίζονται με το «Κοιμητήριο Ζωγράφου».

Επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν για οποιεσδήποτε πληροφορίες στο τηλέφωνο 6909907135.

 

Το «Κοιμητήριο» δεν μπορεί να είναι τόπος κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας και είναι ευθύνη του «Δήμου Ζωγράφου» να το διασφαλίσει και των πολιτών.

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ  ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s