Ενημέρωση από ΣΥΝ.ΖΩ & ενδεικτικές τιμές‏

Posted: Φεβρουαρίου 21, 2013 in Μας ήρθε
Ετικέτες:

Η ιδέα ενός αστικού καταναλωτικού συνεταιρισμού στην γειτονιά του Ζωγράφου έχει αρχίσει πλέον να γίνεται πράξη. Σε συνέχεια της πετυχημένης παρουσίασης στις 25 Γενάρη, μαζεύτηκε ήδη ο απαιτούμενος από το νόμο αριθμός των 100 συνεταιριστών για την κατάθεση του καταστατικού. Επόμενος στόχος η εγγραφή άλλων 100 μελών, ώστε να ανοίξει το κατάστημα του συνεταιρισμού.

Αστικός Συνεταιρισμός Καταναλωτών  είναι η νομική μορφή που μπορεί να πάρει μία ομάδα ανθρώπων όταν αποφασίσουν να «συνασπιστούν» νομότυπα, ­­συστηματικά και ουσιαστικά, με σκοπό την εξασφάλιση για τις οικογένειές τους αδιάλειπτης, φθηνής και ελεγμένης από τους ίδιους ειδών διατροφής και όχι μόνο. Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί αγοράζοντας μαζικά ρίχνουν τις τιμές.

Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί λειτουργούν χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών, εμπλέκοντας περίπου το 5% του πληθυσμού της Ε.Ε. Στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο ένα νέο κύμα τέτοιων συνεταιρισμών αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο συνεταιρισμός μας συμφέρει επειδή μας προμηθεύει προϊόντα χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων. Το κάθε προϊόν μάς έρχεται κατευθείαν από τον παραγωγό/ κατασκευαστή του. Έτσι δεν επιβαρυνόμαστε τα «ενδιάμεσα καπέλα» στην τιμή. Αγοράζοντας από τους προμηθευτές μετρητοίς τα προϊόντα που εμείς χρειαζόμαστε επιτυγχάνουμε σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την αγορά (ενδεικτικές τιμές).

Σκοπός δεν είναι μόνο οι μειωμένες τιμές αλλά και η εξασφάλιση ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων.

Ο Συνεταιρισμός είναι μη κερδοσκοπικός. Αυτό σημαίνει ότι το όποιο οικονομικό πλεόνασμα προκύπτει από τη λειτουργία του θα μπορεί να χρηματοδοτεί δράσεις αλληλεγγύης.

Ανώτερο όργανο του Συνεταιρισμού, που λαμβάνει και όλες τις αποφάσεις, είναι η Γενική Συνέλευση. Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο διαχειρίζεται τον συνεταιρισμό και το Εποπτικό Συμβούλιο το ελέγχει. Για να γίνει μία οικογένεια μέλος στον Συνεταιρισμό, πρέπει να αγοράσει εφάπαξ μία Συνεταιριστική Μερίδα (20 ευρώ).  Διαβάστε περισσότερα για τη λειτουργία του συνεταιρισμού στο καταστατικό του.

Για εμάς, απαραίτητη συνθήκη για την ανατροπή της αρνητικής πορείας που έχει πάρει ο τόπος είναι ο αγώνας του λαού μας για επιβίωση μέσα από τη δημιουργία συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και συμβίωσης στη γειτονιά, πλάι στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή που προκαλεί το μνημόνιο, για την υπεράσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Εγγραφές και ενημέρωση για τον αστικό καταναλωτικό συνεταιρισμό κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 6-9 μ.μ. στο παλαιό δημαρχείο Ζωγράφου (Ιωάννη Θεολόγου 22).

2η ανοικτή παρουσίαση του ΣΥΝ.ΖΩ. την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 18.30 στο παλαιό δημαρχείο Ζωγράφου (Ιωάννη Θεολόγου 22).

Μάθετε περισσότερα:  Συχνές ερωτήσεις // Αναλυτικότερα κείμενα // Ποιοι είμαστε

Για να μη φαγωθούμε μεταξύ μας…

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΟΥΜΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s