Ούτε τα στοιχειώδη….

Posted: Μαρτίου 4, 2013 in Δικά μας
Ετικέτες:

DSC00009

Δήμος Ζωγράφου. Πλατεία Γαρδένια. Το κέντρο του δήμου. Στην πλατεία του χωριού. Πιθανώς κάποιος εργολάβος έχει πάρει την εργολαβία από κάποια ΔΕΚΟ να ανοίξει μία τάφρο στο πεζοδρόμιο από την πλευρά της καθόδου προς Αθήνα. Σε ένα από το πιο πολυσύχναστα σημεία του δήμου μας. 50 μέτρα από το δημαρχείο. Το πεζοδρόμιο καταλαμβάνεται πλήρως για τις ανάγκες του έργου.

Μέχρις εδώ όλα καλά. Αυτό όμως που κάνει και ο τελευταίος εργολάβος οικοδομών, αδιαφορεί ο συγκεκριμένος. «Εκτρέπει» την κίνηση των πεζών στο οδόστρωμα – χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας – διαχωρισμού για τους πεζούς.

Και καλά όταν ο περαστικός είναι ο 20χρονος φοιτητής. Που είναι γατόνι και τα αντανακλαστικά του αυξημένα. Όταν όμως, είναι η γιαγιά του;

Χωρίς κανείς από τον δήμο να το ελέγξει! Σε ένα σύστημα υπεργολαβιών που αυξάνει το κόστος για τις ΔΕΚΟ και τα κέρδη των υπεργολάβων αδιαφορώντας για στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Πολύ πιθανά χωρίς την ελάχιστη συνεννόηση με το δήμο, στην ευθύνη του οποίου είναι τα πεζοδρόμια, αλλά όχι οι δρόμοι που διέρχονται τα λεωφορεία. Η ευθύνη των οποίων ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Είμαστε σίγουροι ότι νόμοι & προδιαγραφές εκτέλεσεις τέτοιων έργων υπάρχουν. Εφαρμόζονται;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s