ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Posted: Μαρτίου 8, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες: , ,

Την εποχή που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κάθε τι που διαφοροποιείται ενοχλεί! Η ατζέντα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού δεν έχει περιθώρια απόκλισης. Συνέχιση των μέτρων, κατάργηση των κοινωνικών δομών, φτωχοποίηση των πολλών και πλουτισμός των λίγων. Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν συμμάχους τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τους νοσταλγούς του Χίτλερ που δεν διστάζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Το δημόσιο σχολείο ενοχλεί. Γιατί είναι δημόσιο και δεν τους αρέσει αυτό, θέλουν να πουλούν υπηρεσίες και να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να τρέχουν τα παιδιά σε ένα συνεχές κυνήγι προσόντων. Αλλά και γιατί είναι σχολείο που μέσα του υπάρχει η σπίθα που μπορεί να γίνει φωτιά, υπάρχουν θύλακες γονέων και δασκάλων που καλλιεργούν την κριτική σκέψη, την αξία της συλλογικότητας και της αξιοπρέπειας.

Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί μέσα στο σχολείο μπορούν να διδάσκουν την αξία της ομάδας και της συνύπαρξης μαζί με τα μαθηματικά και την έκθεση. Γι αυτό και αποτελεί εμπόδιο στην κοινωνία που θέλουν να φτιάξουν. Για αυτό και με κάθε ευκαιρία θα κυνηγούν και αυτούς τους εκπαιδευτικούς που επιτελούν το καθήκον τους και υπηρετούν τις αξίες που αυτός ο τόπος έχει γεννήσει, τη δημοκρατία, την αξία του διαλόγου και τον πολιτισμό.

Όπου λοιπόν δεν φτάνει το χέρι του κράτους, φτάνει το χέρι των κάθε λογής «καλοθελητών», είτε κυκλοφορούν με ναζιστικά σύμβολα είτε όχι. Αυτή τη λογική έχει η καταγγελία σε εκπαιδευτικό, για να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά και να δώσουν και ένα μήνυμα πειθάρχησης και περιορισμού του ρόλου των ανθρώπων που βρίσκονται στο σχολείο.

Καλούμε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης κο Σαββαϊδη, να διακόψει την προκαταρτική εξέταση κατά εκπαιδευτικού του 5ου Λύκειου Ζωγράφου και να σταματήσει τις κλήσεις των υπόλοιπων καθηγητών για κατάθεση.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη της εκπαιδευτικού.

Η υπεράσπιση του χαρακτήρα του σχολείου ως ενός χώρου παιδαγωγικά ελεύθερο που οι μαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης είναι ευθύνη όλης της κοινωνίας.

Η ναζιστική προπαγάνδα δεν θα περάσει! Ο λαός μας έχει πικρή μνήμη από τη θηριωδία των ναζί και των συνεργατών τους, ντόπιων και ξένων και δεν θα υποταχθεί.

Εμείς θα είμαστε εδώ, για να θυμίζουμε σε όλους ότι οι σημερινοί νοσταλγοί των ναζί είναι το μακρύ χέρι του κράτους και της συγκυβέρνησης της Τρόικας, κάνουν τη βρώμικη δουλειά, διώκουν εργαζόμενους, χτυπάνε νέους και παιδιά.

Θα είμαστε εδώ, έξω από κάθε σχολείο, χώρο εργασίας, πλατεία, μέχρι να υψωθεί η σημαία της Ελευθερίας και της Αδελφοσύνης σε αυτό τον τόπο.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τραυλαντώνη & Καλλιστράτου 28-30, http://kinimastinpolli.blogspot.com/

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η zografoubloging λέει:

  5ο Λύκειο Ζωγράφου: Η ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία δεν θα περάσει!

  Συντάχθηκε απο τον/την ΚΕΕΡΦΑ | 06 Μάρτιος 2013

  ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)

  5ο Λύκειο Ζωγράφου: Η ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία δεν θα περάσει!

  Κλιμακώνουμε! 21 Μάρτη, μέρα δράσης στα σχολεία κατά του ρατσισμού, 30 Μάρτη συλλαλητήριο ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.

  Η παραπομπή σε ΕΔΕ εκπαιδευτικού του 5ου Λυκείου Ζωγράφου για μοίρασμα του κόμικ για τις «19 Γενάρη Αθήνα πόλη- αντιφασιστική» μετά από ανώνυμη καταγγελία θυμίζει άλλες εποχές. Η προθυμία του υπηρεσιακού οργάνου του Υπουργείου Παιδείας να καταδιώξει κατόπιν ανυπόστατης καταγγελίας εκπαιδευτικό για αντιφασιστική παρέμβαση καταδεικνύει ότι αυτές οι διώξεις έχουν κεντρική στήριξη από την κυβέρνηση Σαμαρά.

  Οι μηχανισμοί του Υπουργείου βρίσκουν στήριγμα στις επιθέσεις τους στους ανώνυμους κουκουλοφόρους της Χρυσής Αυγής που βάζουν στο στόχαστρο κάθε προοδευτικό εκπαιδευτικό, ιδιαίτερα εκείνους που καταπολεμούν το φασισμό τιμώντας τις ηρωικές παραδόσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών με σύμβολο τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, δολοφονημένο στην Πάτρα από τραμπούκους φασίστες δολοφόνους της ΟΝΝΕΔ .

  Η επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εκπαιδευτικών είναι δεμένη με την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει το δημόσιο σχολείο, να απολύσει μαζικά εκπαιδευτικούς, να συγχωνεύσει σχολεία στις γειτονιές μας. Και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής συμμαχούν ανοιχτά στα σχέδια απολύσεων και διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών είναι όρος για να καμφθεί η αντίσταση στις πολιτικές της κυβέρνησης. Την ώρα που η Χρυσή Αυγή απομονώνεται στις γειτονιές από τη μαζική δράση του αντιφασιστικού κινήματος καταφεύγει στο παραδοσιακό ρόλο των προγόνων στην ναζιστική κατοχή, στον δοσιλογισμό ώστε να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς.

  Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου αλλά και των άλλων Δήμων που στήριξαν το κάλεσμα για τις «19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική» να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των νεοναζί πρόθυμων συνεταίρων στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων μας.

  Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ, την ΟΙΕΛΕ να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα στα σχολεία κατά του φασισμού και του ρατσισμού στηρίζοντας τις εκδηλώσεις στις 21 Μάρτη, μέρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων και το συλλαλητήριο στις 30 Μάρτη για ιθαγένεια για όλα παιδιά, νομιμοποίηση των μεταναστών.
  Η ΚΕΕΡΦΑ με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές θα συνεχίσει τη μαζική αντιφασιστική αντιρατσιστική δράση στα σχολεία σε πείσμα του Υπουργείου της καταστροφής της Παιδείας και των συνεργατών τους, των απόγονων των γερμανοτσολιάδων.
  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΡΑΣΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ, 7ΜΜ
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
  Επικοινωνία με:Τηλ.6932828964

 2. Ο/Η zografoubloging λέει:

  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

  Την ώρα που τα ΜΑΤ γεμίζανε με δακρυγόνα τα σχολεία της Χαλκιδικής, στου Ζωγράφου διευθυντής της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στέλνει σε ΕΔΕ καθηγήτρια. Στο νέο ασφυκτικό, ιεραρχικό, αντιπαιδαγωγικό τροϊκανό πλαίσιο του δημόσιου σχολείου οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς «ομηρίας», ώστε να φορτώνονται όλες τις ευθύνες, όταν δεν μπορούν να γίνουν «superman» για να λύσουν όλα τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να βρίσκονται υποταγμένοι, να μην διαμαρτύρονται για την κατάσταση του δημόσιου σχολείου και να μη μιλάνε για δημοκρατίες, αγώνες, για αξιοπρέπεια και λοιπά συναφή πράγματα. Πόσο δε να μιλάνε στους μαθητές για αξίες του ανθρωπισμού και να καταγγέλουν τις αξίες της μισαλοδοξίας, του ρατσισμού, του φυλετικού και σεξιστικού μίσους, να μιλάνε για τα εγκλήματα του φασισμού. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι όλος ο πλούτος της εκπαίδευσής μας! Αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι οι νέοι ήρωες του διαφωτισμού. Προφανώς η κυβέρνηση της διάλυσης της παιδείας, της φτώχειας φοβάται αυτούς τους εκπαιδευτικούς γιατί τους χαλάνε την «σούπα». Ο γνωστός μεταξύ άλλων ακροδεξιός σύμβουλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης και δικηγόρος του επιχειρηματία Μελισσανίδη που κατηγορείται για παράνομο εμπόριο εδώ και καιρό έχει κηρύξει την «επανελλήνιση της εκπαίδευσης», δηλαδή την απόλυση όλων των δημοκρατικών εκπαιδευτικών και τον διορισμό μόνο «ελλληνοφρόνων». Το σχέδιο έρχεται σιγά σιγά να εφαρμοστεί μέσα από την αξιολόγηση και την συζήτηση για την απόλυση των «επίορκων» καθηγητών. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η δίωξη της καθηγήτριας του 5ου Λυκείου Ζωγράφου. Αυτή είναι δημοκρατία της ΕΕ, του Ευρώ, της Μέρκελ, του ΔΝΤ και της τρικέφαλης κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτή είναι η νέα χούντα!
  Η συγκεκριμένη καθηγήτρια ως εκπαιδευτικός και φιλόλογος τίμησε τον όρκο της και τις σπουδές της. Επίορκοι είναι όσοι αναπαράγουν την ναζιστική προπαγάνδα. Επίορκοι είναι οι κυβερνήτες που χέρι χέρι με τους παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής ξαναφέρνουν τον φασισμό στα σχολεία.
  Σήμερα ημέρα της γυναίκας χρειαζόμαστε καθηγήτριες μαχήτριες και ανυπότακτες που δε θα διδάσκουν απλά τον μύθο της Αντιγόνης, αλλά θα εμπνέονται και οι ίδιες στην πράξη από τα ιδεώδη της ελευθερίας απέναντι σε κάθε αυταρχική και φασιστική εξουσία. Χρειαζόμαστε ελεύθερους και σκεπτόμενους εκπαιδευτικούς για να έχουμε ένα άλλο ελεύθερο και κριτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα «βγάζει» δημοκρατικούς πολίτες.
  Καλούμε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης κο Σαββαϊδη, να διακόψει την προκαταρτική εξέταση κατά της εκπαιδευτικού του 5ου Λύκειου Ζωγράφου και να σταματήσει τις κλήσεις των υπόλοιπων καθηγητών για κατάθεση.
  Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
  Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη της εκπαιδευτικού.

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ!
  ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΑΕΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!
  ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s