Επτά “χαράτσια” έρχονται για δημότες αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους

Posted: Μαρτίου 22, 2013 in ΟΤΑ

Αποφεύχθηκε πρόσφατα το χειρότερο, αλλά δεν αποφεύχθηκε… το κακό για τους δήμους και προπαντός για τους δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα κληθούν να πληρώσουν ξανά τα ελλείμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η «ολική στάση πληρωμών» των δήμων απετράπη τελικά τον περασμένο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, λόγω της μετέπειτα εκταμίευσης τη περιβόητης δόσης των 34 δισ. ευρώ από την Τρόικα, ένα μικρό μέρος της οποίας διοχετεύθηκε στους δήμους.

Δεν αντιμετωπίστηκε, όμως, ο κίνδυνος μιας μερικής στάσης πληρωμών» προς τους δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους -αν οι ίδιοι δεν συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην οικονομική επιβίωση των δήμων- προκειμένου να περιοριστούν τα ελλείμματα των «τοπικών κυβερνήσεων».

Δεν θα την «πληρώσουν» μόνο οι δημότες και οι δημοτικοί υπαλληλοι, αλλά και οι δήμαρχοι. Αν οι τελευταίοι δεν καταφέρουν μέσα στους επόμενους τρεις με έξι μήνες να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους, τότε τη… δημαρχία θα αναλάβουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών με στόχο το μηδενισμό των ελλειμμάτων με κάθε κόστος.

Πηγή:www.capital.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s