ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ταφόπλακα» των δημοτικών δομών οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις

Posted: Μαρτίου 22, 2013 in Από αλλού, ΟΤΑ
Ετικέτες:

Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις θα «τελειώσουν» την κοινωνική πολιτική και τις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ, που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες. Αυτό ισχυρίζεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας πως δήμαρχοι και τρικομματική κυβέρνηση «θέλουν όλη αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να την παρουσιάσουν ως «αναγκαστική», μιας και η συνεχής μνημονιακή πολιτική των περικοπών, των απαγορεύσεων κ.λπ. οδηγεί σε κατάργηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας και δραστηριότητας».

Τα διλήμματα που χρησιμοποιούν οι εκφραστές της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής, υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι γνωστά: «Πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί», το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα δημοτικά ωδεία, τα προγράμματα «Μαζικού Αθλητισμού» και πολλές άλλες δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αυτή την εκβιαστική πολιτική θέλουν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, ιδιαίτερα στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, να συμμετέχουν στην ίδρυση των αναγκαίων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που μαθηματικά τους οδηγεί στην ανεργία και στην κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουν», σημειώνει και συμπληρώνει:

«Η προσπάθεια τους είναι ξεκάθαρη. Επιδιώκουν τη διάλυση με κάθε τρόπο του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μετατροπή τους σε “Κερδοσκοπικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις”, κάτι που ξεκαθάρισε και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την επιβολή ΦΠΑ 23% στις δραστηριότητες των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s