Εν μέσω αντιδράσεων, αποφασίζει το ΣτΕ για τον Υμηττό

Posted: Μαρτίου 26, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες:

Εν μέσω αντιδράσεων, αποφασίζει το ΣτΕ για τον Υμηττό

Από τον Στράτο Ιωακείμ (ioakim@attikipress.gr)

Ο Υμηττός αποτελεί για δεκάδες χρόνια το «μήλον της Έριδος» για κάθε λογής συμφέροντα, που ορέγονται την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο βουνό. Στις 15 Φεβρουαρίου συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης που ασκήθηκε εκ μέρους επτά δήμων (Παιανία, Γλυφάδα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Κρωπία, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Παπάγου-Χολαργός, Ηλιούπολη) κατά του από 14.06.2011 προεδρικού διατάγματος «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή–Ιλισίων» (ΦΕΚ τ. Δ’ αριθμ. 187/16.06.2011).

Οι φόβοι που έχουν εκφραστεί είναι πως μεταξύ άλλων, σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι προσφυγές, ευνοούνται τα σχέδια για νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, που έχουν αναθερμανθεί εν όψει της πώλησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Να σημειώσουμε πως με το διάταγμα του 2011 είχαν αποκλειστεί οι αυτοκινητόδρομοι από τους ορεινούς όγκους, στη βάση και των σχετικών αναφορών του ΣτΕ. Προσεχώς επίσης, θα συζητηθούν στο ΣτΕ εκατοντάδες προσφυγές πολιτών, που θεωρούν ότι θίγονται από το Π.Δ. για τον Υμηττό.

Το προ ενάμιση χρόνου περίπου προεδρικό διάταγμα προέβλεπε την αυξημένη προστασία στο σύνολο του ορεινού όγκου του Υμηττού. Το Π.Δ. δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 187/ Δ/ 16.6.2011) και αφορά στο κομμάτι του Υμηττού που περικλείεται από τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου–Χολαργού, Αθηναίων, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Ελληνικού–Αργυρούπολης (δεν ήταν αντίθετος  συνολικά με το νέο Π.Δ, αλλά κατέθεσε αίτηση ακύρωσης για επιμέρους ζητήματα (Κ.Υ.Τ κ.ά.), Γλυφάδας, Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης, Κρωπίας και Παιανίας.

η συνέχεια εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s