Εκδηλώσεις του Κέντρου Υποστήριξης Απόρων Δήμου Ζωγράφου

Posted: Απρίλιος 3, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες:

Μία σειρά ενδιαφερουσών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση του Κέντρου Υποστήριξης Απόρων Δήμου Ζωγράφου ( Κοινωνικό Παντοπωλείο), πίστωσης, τρόπου εκτέλεσης, ανάληψη δέσμευσης και έγκρισης τεχνικών προδιαγραφών των επιμέρους προμηθειών και εργασιών, σύμφωνα με ανάρτηση στη διαύγεια.

Ο Δήμος Ζωγράφου προτίθεται να διοργανώσει τέσσερις (4) εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Κέντρου Υποστήριξης Απόρων (Κοινωνικό Παντοπωλείο), προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα θα γίνουν τρεις ( 3 ) εκδηλώσεις στις τρεις συνοικίες του Δήμου (Ζωγράφου – Άνω Ιλίσια – Γουδή) όπου θα πραγματοποιηθεί graffiti σε λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, από φοιτητές και μαθητές. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με μουσική από dj. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και ζωντανή μουσική εκδήλωση από σχολικό μουσικό συγκρότημα.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν στις 13/4/2013 ( Γουδη -Πλ. Ελευθερίας), στις 18/05/2013 ( Ζωγράφου – Πλ. Αλεξανδρή) και στις 01/06/2013 (Ανω Ιλίσια – Πλ. Τερζάκη ).

Επίσης στις 20/04/2012 στο κινηματοθέατρο ΑΛΕΚΑ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα παιδιά στην οποία θα συμμετέχουν εθελοντικά : 1) το Θέατρο Σκιών «ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΕΛΛΑΣ», 2) το Θέατρο Κούκλας «ΓΚΟΤΣΗ» και 3) από το CLOWNORAMA o κλόουν ΤΟΤΟ, με αντίστοιχες παραστάσεις – δρώμενα. Αντί εισιτηρίου, όσοι προσέρχονται θα προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό παντοπωλείο, σε ειδικά καλάθια που θα τοποθετηθούν στο φουαγιέ του κινηματογράφου.

Για τις ανάγκες υλοποίησης και προβολής των εκδηλώσεων αυτών κρίνεται ότι θα απαιτηθούν διάφορα υλικά καθώς και ηχητική κάλυψη. Σχετικές με τις ανωτέρω δαπάνες είναι και οι αντίστοιχες Τεχνικές εκθέσεις του αυτοτελούς τμήματος Υγιειονομικών – Κοινωνικών Υπηρεσιών & Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ , οι οποίες και επισυνάπτονται.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω ο προϋπολογισμός και για τις τέσσερις εκδηλώσεις αναλυτικά είναι ο εξής:

 

 

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η K.A. λέει:

  εντάξει, η εκδήλωση είναι για απόρους και φαντάζομαι έκαναν ότι μπορούσαν για να μην «προκαλέσουν».
  Και αναρωτιέμαι εγώ:
  – τα 4 σταντ τα αγόρασαν ή τα νοίκιασαν;
  – τα γκράφιτι τι σχέση έχουν με τους άπορους και γιατί θα πρέπει να αγοραστούν 100 τεμάχια; Με λιγότερα δεν γίνεται το happening;
  – 50 μπλουζάκια για ποιό σκοπό θα πρέπει να αγοραστούν; τι άνεση είναι αυτή που θα πρέπει να αγοραστούν μπλουζάκια μιας χρήσεως ή μήπως θα πρέπει να ντύνουμε κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους και τους εθελοντές έναντι των απόρων;
  – οι αφίσες και τα φυλλάδια, για όποιον έχει μεριμνήσει έστω και μια φορά στη ζωή του για να παραχθούν, είναι γνωστό ότι κοστίζουν πολύ λιγότερο, αρκεί να μην είναι 4χρωμία, να μην χρησιμοποιηθεί πολύ ακριβό χαρτί και να γίνουν από ένα τυπογραφείο που θα δώσει καλή τιμή.
  – όσον αφορά την ηχητική κάλυψη και τους dj, θα μπορούσε ο δήμαρχος να ρωτήσει την πρώτη τυχούσα συλλογικότητα της περιοχής, για να μάθει ότι μικροφωνικές στήνονται για πλάκα με μηχανήματα που τα αγοράζεις μια φορά και μετά τα έχεις για όλες σου τις εκδηλώσεις και προφανώς τον dj μπορεί να κάνει και ένας σχετικός εθελοντής. Δεν είναι και καμιά επιστήμη…

  Αντί λοιπόν να αξιοποιηθεί η εθελοντική προσφορά των καλλιτεχνών ή να πληρωθούν αυτοί το μεροκάματό τους, όπως θα όφειλε να κάνει ο δήμος, επιλέχθηκε να δοθούν τα χρήματα σε μπλουζάκια και dj και οι καλλιτέχνες να δουλέψουν δωρεάν. Και όλα αυτά (5.000 Ε) για τους άπορους! Που είναι ζήτημα αν τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα κοστίζουν παραπάνω.

  Δεν λεώ, παλαιότερα για τα ίδια πράγματα οι ΟΤΑ δαπανούσαν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά και τώρα, αν θέλετε να σας πιστέψουμε ότι δεν έχετε λεφτά για να πληρώνετε τους υπαλλήλους και για να βουλώνετε τις τρύπες στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, 5.000 ευρώ για φρου-φρου και αρώματα είναι πολλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s