Νέα μεγάλη συλλογή φαρμάκων στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια

Posted: Απρίλιος 3, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες:

13 σάκοι με φάρμακα και 2 με υγειονομικό υλικό συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στα άνω Ιλίσια, στον Ιερό Ναό του Αγ. Γερασίμου, στα πλαίσια της δράσης Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία που διεξάγουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Καταθέτοντας ένα ή δύο κουτιά φάρμακα, πολίτες που έχασαν τους συγγενείς τους και ασθενείς που άλλαξαν τις αγωγές τους μέχρι εκείνους που πήγαν στα φαρμακεία για να αγοράσουν στοχευμένα σακούλες με φάρμακα για την ενίσχυση του Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία, ο Ελληνικός Λαός έδειξε σήμερα, για ακόμη μία φορά, μια άλλη Ελλάδα, της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Κόσμος πολύς, συγκίνηση μεγάλη, μήνυμα ζωής η στήριξη του συνανθρώπου για το συνάνθρωπο. Από νωρίς το πρωί, ενορίτες και κάτοικοι της περιοχής προσέφεραν όσα φάρμακα είχαν σε διαθεσιμότητα ή περίσσια, ακόμη και φάρμακα πολύ υψηλού κόστους για να σωθεί ένας συμπολίτης τους.

Τα φάρμακα που συλλέχθησαν μετεφέρθησαν με ειδικό όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, όπου παρελήφθησαν από εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς για να ακολουθήσει η διαλογή και η περαιτέρω κατηγοριοποίησή τους τις επόμενες μέρες.

alt

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Γερασίμου, η Φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Άννα Παπαπροκοπίου, στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ καθώς επίσης οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Καλλιόπη Περέα, κα Ντίνα Ντόκου, κος Χρήστος Δασκαλόπουλος, κα Ευγενία Δασκαλοπούλου, κα Βούλα Πέγκα, κος Παναγιώτης Κοτσοβός, αλλά και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κα Άννα Μπουσδούκου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9πμ – 5μμ, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

Τηλέφωνα για ραντεβού από τις 9πμ μέχρι τις 2μμ στο 2103847374.

Επίσης, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Κοινωνικό Φαρμακείο Δευτέρα-Παρασκευή 9πμ-2μμ για τη χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες, βάσει πρόσφατης ιατρικής συνταγής.

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s