Ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για έγκριση ψηφίσματος συμπαράστασης σε καθηγήτρια του 5ου Λυκείου.

Posted: Απρίλιος 8, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες: ,

Η ιστορία γνωστή στους αναγνώστες του μπλογκ μας. Εισαγωγικά να αναφέρουμε πως η καταγγελία κρίθηκε αβάσιμη από την ανακρίτρια της υπόθεσης και σταμάτησε οριστικά κάθε διαδικασία δίωξης. Το ρεπορτάζ από το newsta.gr.

 

Βιομηχανία άσχετων ψηφισμάτων ή ασπίδα στη διακίνηση ιδεών το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου

d.s. zografouΈνταση προκάλεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου , η έγκριση ψηφίσματος συμπαράστασης σε καθηγήτρια του 5ου Λυκείου της πόλης  και μέλους της παράταξης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου»  Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια κατηγορείται, όπως ανέφερε το στέλεχος της πλειοψηφίας Ιωάννα Τσιαπαρίκου, ότι διακίνησε υλικό με αντιρατσιστικό περιεχόμενο μέσα στο Λύκειο, ενώ συμπλήρωσε ότι η διοίκηση του Δήμου προτείνει το συγκεκριμένο ψήφισμα, γιατί πιστεύει ότι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι βασική αρχή της δημοκρατίας.

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε τελικά  κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης , έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου με σεβασμό στις διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στην καθηγήτρια του 5ου Λυκείου Ζωγράφου, η οποία υπέστη αναφορά από το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του ότι κρατούσε φυλλάδιο αντιρατσιστικού περιεχομένου κατά την είσοδο της στο σχολείο.

Ο Δήμος Ζωγράφου με γνώμονα τις αξίες της δημοκρατίας και της ισότητας στηρίζει με κάθε τρόπο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών σε κάθε χώρο και ιδιαίτερα στους τόπους μόρφωσης και εκπαίδευσης, στα σχολεία μας. Θέλουμε τα παιδιά μας ανθρώπους ελεύθερους, μορφωμένους, πολίτες με κριτική σκέψη και άποψη.

Ζητάμε να σταματήσει άμεσα η δίωξη της καθηγήτριας. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο που διαπαιδαγωγεί τους αυριανούς πολίτες της Ελλάδας στις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης».

Η συνέχεια εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s