ΓΙΑ 4 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ Ο Γ. ΚΑΖΑΚΟΣ

Posted: Μαΐου 16, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες: , ,

Δήμαρχος στον εισαγγελέα για παράνομες προσλήψεις

Σε ένα πόρισμα-κόλαφο για τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου Γ. Καζάκο, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καταγράφει το «κόλπο» με 14 παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων σε εταιρείες του δήμου όπου πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος της πόλης.

Ο Γ. Καζάκος ελέγχεται και για το δάνειο που πήρε για αγορά στρεμμάτων της βίλας Ζωγράφου. Πάνω δεξιά, το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου

Ο Γ. Καζάκος ελέγχεται και για το δάνειο που πήρε για αγορά στρεμμάτων της βίλας Ζωγράφου. Πάνω δεξιά, το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου

Στην έκθεση του ΣΕΕΔΔ που έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Αθηνών περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα το πελατειακό σύστημα προσλήψεων που είχε ως πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Γ. Καζάκο, ο οποίος -όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας- διοικούσε ερήμην των συλλογικών οργάνων του δήμου.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, που αποκαλύπτει το «Εθνος», προτείνει την πειθαρχική δίωξη του πρώην δημάρχου Ζωγράφου αλλά και την ποινική του παραπομπή για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και πλαστογραφία εγγράφων, με την οποία πραγματοποίησε παράνομες μετατροπές συμβάσεων υπαλλήλων και μονιμοποίησε παρανόμως 14 υπαλλήλους.

Η υπόθεση ανακινήθηκε από καταγγελίες δημοτικών συμβούλων και οι επιθεωρητές ξεκίνησαν την έρευνά από το 2005.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, τα 14 άτομα είχαν εργαστεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου ή stage στον Δήμο Ζωγράφου και εμφανίστηκαν ως διά μαγείας το 2005 ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου σε εταιρείες του δήμου που καταργήθηκαν.

Οι 7 εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου και οι υπόλοιποι χαρακτηρίστηκαν πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά δεν χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα μετακίνησής τους και μέχρι σήμερα διεκδικούν να μονιμοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.

Οι επιθεωρητές καταγράφουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρώην δημάρχου Γ. Καζάκου στις παράνομες προσλήψεις, αναφέροντας ότι παρουσίασε αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων όπου ήταν και πρόεδρος, στις οποίες αναφέρεται η σύναψη σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου για τους 14 υπαλλήλους.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση και διαπίστωσαν ότι οι αποφάσεις δεν είχαν ληφθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια, καθώς αυτά υπολειτουργούσαν. Οι επιθεωρητές καταγράφουν στα συμπεράσματά τους ότι τέσσερις υπάλληλοι προσελήφθησαν το 2005 με στοιχεία ταυτότητας που είχαν εκδώσει το 2007(!), ενώ την περίοδο που εμφανίζονται ότι εργάζονταν διέθεταν και κάρτα ανεργίας (!).

Διαβάστε τη συνέχεια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s