Ανακοίνωση του Δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης

Posted: Ιουλίου 10, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες: ,

Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση οδηγεί σε κοινωνική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις. Ολόκληρες ομάδες πληθυσμού πλήττονται γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα θεσμοί και θεσμικές κατακτήσεις ετών αμφισβητούνται και τελικά καταργούνται.

kalliris_dimarxos_zografouΈνας κορυφαίος θεσμός, η τοπική αυτοδιοίκηση, με τις πρόσφατες αποφάσεις απομείωσης του ανθρώπινου δυναμικού της, με την κατάργηση υπηρεσιών μεγάλης κοινωνικής οφέλειας και προστασίας των πολιτών, όπως αυτές της δημοτικης αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, οδηγείται βαθμιαία σε ακύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα και ρόλου της. Οι άδικες και παράλογες οριζόντιες περικοπές αφυδατώνουν την αυτοδιοίκηση και την περιορίζουν σε ένα ρόλο παθητικού αποδέκτη και διεκπεραιωτή γραφειοκρατικών μόνο υποθέσεων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καμία πολιτική οικονομίας κλίμακας ,καμία λογιστική αλχημεία που μετατρέπει τους ανθρώπους σε απλούς αριθμούς, όση εξοικονόμηση κι αν προκαλέσει , δεν είναι δυνατό να ισοσκελίσει την απώλεια του τεράστιου κοινωνικού κεφαλαίου που χάνει το κοινωνικό σύνολο από τη συρρίκνωση της αυτοδιοίκησης.

Διαφωνώ με κάθε απόφαση που υποσκάπτει τα θεμέλια της αυτοδιοίκησης και αμφισβητεί τον βαθιά κοινωνικό της χαρακτήρα. Καλώ την ύστατη ώρα την πολιτεία να αναλογιστεί τις ιστορικές και κονωνικές της ευθύνες. Να πάρει πίσω τις άδικες αποφάσεις κατάργησης ολόκληρων αυτοδιοικητικών δομών και να επιδείξει την ευαισθησία και τη φρόνιση που επιβάλλουν οι περιστάσεις για όλους μας.

Παράλληλα καταδικάζω την επίθεση και τον προπηλακισμό του Δημάρχου Αθηναίων κου Καμίνη από παράνομους και ύποπτους κύκλους που τελικά επιβουλεύονται την ίδια την αυτοδιοίκηση, τον δημοκρατικό διάλογο και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Κωνσταντίνος Καλλίρης
Δήμαρχος Ζωγράφου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s