ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – Επίσημη απάντηση για το θέμα της επίσχεσης εργασίας και το κλείσιμο του ΚΔΑΠ «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ»

Posted: Ιουλίου 10, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες: ,

Αναφορικά με το  θέμα που προέκυψε από την Δευτέρα 1/7/13 στο ΚΔΑΠ «Αερόστατο» με την επίσχεση εργασίας των δύο εργαζομένων και την διακοπή της λειτουργίας του, θέσαμε κάποια ερωτήματα στην διοίκηση του Δήμου και πήραμε απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα Κο Μετζελίδη

Στην ερώτηση αν είναι αλήθεια ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 οι δύο καταγγέλλουσες εργάζονται χωρίς σύμβαση και  για ποιό λόγο δεν υπογράψανε σύμβαση μέχρι και σήμερα μας απάντησε:
« Πρόκειται για δύο εργαζομένους στο ΚΔΑΠ Αερόστατο (τα άλλα δύο ΚΔΑΠ λειτουργούν κανονικά, άρα πρόκειται για πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα)  που δεν υπέγραψα υπέγραψαν ακόμη σύμβαση επειδή κατά την περίοδο του προγραμματισμού προσλήψεων (Ιούλιος 2012) οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας δεν προβλέφτηκαν στον προγραμματισμό προσλήψεων. Αυτό συνέβη επειδή στην ουσία επρόκειτο για «ανανέωση συμβάσεων» και όχι για εξ αρχής προσλήψεις. Μέχρι τότε στην περίπτωση της ανανέωσης συμβάσεων δεν απαιτούνταν ΠΥΣ (Πράξη υπουργικού συμβουλίου) και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες δεν τις συμπεριέλαβαν στον ευρύτερο προγραμματισμό προσλήψεων για τον οποίο απαιτείται ΠΥΣ (εγκριτική πράξη). Την ίδια περίοδο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε αντίθεση με το ΥΠΕΣ που έχει στην ουσία την αρμοδιότητά, με σχετική εγκύκλιό του ενημέρωσε ότι και για την περίπτωση ανανέωσης των συμβάσεων απαιτείται ΠΥΣ. Το έγγραφο αυτό ουδέποτε έφτασε στο Δήμο μας, όπως και σε αρκετούς άλλους Δήμους   που σήμερα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Να σημειωθεί ότι ακόμη και η Γενική Σύμβαση ένταξης των Δήμων στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ για το έτος 2012 υπεγράφη (χωρίς φυσικά υπαιτιότητα του Δήμου) ανάμεσα στο Δήμο και την ΕΕΤΑΑ μόλις τον Φεβρουάριο του 2013 !

Η συνέχεια εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s