Γράμμα στον υπουργό Παιδείας από τον Διευθυντή ΕΠΑΣ Ζωγράφου

Posted: Ιουλίου 22, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες:
Γράμμα στον υπουργό Παιδείας από τον Διευθυντή ΕΠΑΣ Ζωγράφου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, με τη πρόσφατη ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο σας, και υπουργείο μας, πρόκειται να καταργηθούν πολλές ειδικότητες. Μεταξύ αυτών, η ειδικότητα του βοηθού φυσιοθεραπείας, του βοηθού φαρμακείων, της κομμωτικής τέχνης και της αισθητικής τέχνης. Ένας από τους λόγους, που οδηγηθήκατε στην απόφασή σας αυτή, όπως δηλώσατε τη περασμένη εβδομάδα, είναι ότι οι ειδικότητες αυτές δεν βρίσκουν πλέον απήχηση στην αγορά εργασίας.

Επιτρέψτέ μου, να ρίξουμε μαζί μια πιό κοντινή ματιά, στην ανάγκη ή όχι της αγοράς εργασίας, για τα επαγγέλματα αυτά. ΒΟΗΘΟΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Είχα πρόσφατα μια μικρή περιπέτεια που απέφερε ένα μικρό κάταγμα δακτύλου. Ξέρετε κύριε υπουργέ, πόσες φυσιοθεραπείες χρειάστηκα γι αυτό το ελάχιστοκάταγμα; Περισσότερες από είκοσι. Ξέρετε ποιός ήταν παρών στις πράξεις αυτές, δίπλα στο φυσιοθεραπευτή; Ο βοηθός του. Απαραίτητος, γιατί μαζί με εμένα, εξυπηρετούντο ταυτόχρονα και άλλοι 3 ασθενείς.

Ξέρετε που χρειάστηκε να τις κάνω; Όχι στην Αθήνα των 5 εκατομμυρίων αλλά στη Νάξο των 5 χιλιάδων, όπου παραθέριζα. Κι όλα αυτά, γιά ένα ελάχιστο κάταγμα. Προσθέστε στην ανάγκη της πράξης αυτής, τις πολλαπλάσιες ανάγκες που έχουν, όσοι έχουν υποστείσοβαρότερα ατυχήματα, όσοι άνθρωποι κάθε δυστυχώς ηλικίας έχουν ασθενήσει από σοβαρότατες παθήσεις, και η φυσιοθεραπεία παίζει γι αυτούς πρωτεύοντα ρόλο (εγκεφαλικό, νόσος του Πάρκινσον, σκλήρυνση, κ.ά.).

Η συνέχεια εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s