Ψήφισμα Δ.Σ. Ζωγράφου συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ΑΕΙ – ΤΕΙ

Posted: Σεπτεμβρίου 11, 2013 in Μας ήρθε
Ετικέτες: , , ,

Μετά τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Νοσοκομεία, τη δημόσια εκπαίδευση, στο στόχαστρο των απολύσεων και οι εργαζόμενοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας.

Με την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του Διοικητικού Προσωπικού στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του δυναμικού που στελεχώνει τις υπηρεσίες της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας-απόλυσης.

Σε μια εποχή που τα Πανεπιστήμια πλήττονται από σοβαρότατη υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και προβλήματα στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους, η απόλυση διοικητικών υπαλλήλων απειλεί να τους δώσει τη χαριστική βολή. Στο όνομα της πολιτικής της αναδιάρθρωσης, συρρικνώνεται το δημόσιο πανεπιστήμιο και τα αγαθά που προσφέρει στην κοινωνία, και καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές.

Στην πόλη του Ζωγράφου, που περιστοιχίζεται από δυο μεγάλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, που θα αποτελέσουν και την κύρια δεξαμενή των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων, ζει ένας μεγάλος αριθμός μελών ΔΕΠ, εργαζομένων και φοιτητών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, εκφράζει την αντίθεσή του στην υπονόμευση του έργου των δημοσίων Πανεπιστημίων της χώρας μας, στέκεται αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καλεί την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της, καθώς η σχεδιαζόμενη μετακίνηση ή απόλυση εργαζομένων δεν θα οδηγήσει μόνο τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση, αλλά θα αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα στο δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και στη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το παραπάνω έγινε αποδεκτό κατά πλειοψηφία μετά από πρόταση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η kaca λέει:

    Μπορούμε να τους βάλουμε να δουλέψουν στη βίλλα ζωγράφου. (εθελοντικά εννοείται…)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s