Ανακοίνωση & δράσεις απεργιακής επιτροπής καθηγητών Ζωγράφου

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2013 in Μας ήρθε
Ετικέτες: ,

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Έχουμε χρέος να απεργήσουμε γιατί:

• Το δημόσιο σχολείο μεταλλάσσεται με το νέο νόμο. Το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κάτεργο που θα αποβάλλει ως ξένο σώμα τους αδύναμους μαθητές. Νέο Λύκειο, πιο επιλεκτικό, πιο ταξικό. Η Τεχνική εκπαίδευση οδηγείται απευθείας στην αγκαλιά της αγοράς εργασίας.

• Οι μαθητές μας και οι καθηγητές τους στην τεχνική εκπαίδευση πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία τους, στις τάξεις τους, στις ειδικότητες που διάλεξαν. Να μην επιτρέψουμε να κάνουν έκπτωση στα όνειρα τους και να γίνουν λεία στα χέρια των σχολαρχών.

• Tο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δικαίωμα όλων. Θα δώσουμε τη μάχη με το βλέμμα στραμμένο στους άνεργους και απλήρωτους γονείς των μαθητών μας

• Δεν μπορεί για τη ζωή μας να αποφασίζει η κυβέρνηση η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Δεν μπορεί να διαλύουν την εργασία μας, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις συντάξεις μας, την ασφάλειά μας και εν τέλει η ζωή μας να μην είναι παρά μόνο μια απώλεια ενός πολέμου για την αύξηση των κερδών τους. Αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτούς, ενώ αυτοί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς.

Ξέρουμε πως ο αγώνας δεν είναι μια ζαριά, δεν είναι εύκολος. Nα μάθουμε ξανά να κρατάμε το χέρι του διπλανού μας και να του έχουμε εμπιστοσύνη, γιατί χρόνια τώρα το χουμε ξεχάσει.

Να σταθούμε ορθοί, ο ένας δίπλα στον άλλον κι όχι απέναντι, ανεμίζοντας τις σημαίες ενός αποφασιστικού αγώνα. Του δικού μας αγώνα!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!

Σας καλούμε
Σάββατο 14/9, 11 π.μ. στην πλατεία Γαρδένια , διαμαρτυρία στους δρόμους του Ζωγράφου.

Κυριακή 15/9, 6.00 μ.μ. στην πλατεία Γαρδένια, ενημερωνόμαστε, συζητάμε, οργανωνόμαστε.

Δευτέρα 16/09, 10.30 π.μ. προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένια, όλοι μαζί συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο 12.00 μ.μ. στα προπύλαια.

Απεργιακή Επιτροπή καθηγητών ΣΤ’ ΕΛΜΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s