Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού

Posted: Σεπτεμβρίου 13, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες: ,

Ανοιχτή Επιστολή

 

Προς τους επαγγελματίες, καταστηματάρχες χώρων εστίασης, ψυχαγωγίας και υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σας γνωρίζουμε ότι ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς την οργανωμένη αποκομιδή καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων-συλλεκτών απόθεσης γυάλινων συσκευασιών, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ρεύματος συλλογής για τα απόβλητα συσκευασίας σε ειδικούς επιλεγμένους χώρους, σε δημοτικά σημεία ενδιαφέροντος.

Θεωρούμε απαραίτητη την συνεργασία σας, διότι ουσιαστικός παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος, είναι να συμμετέχουν αξιόπιστα οι επιχειρήσεις του κλάδου Εστίασης, Ψυχαγωγίας και Τουρισμού ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτή η προσπάθεια που έχει στόχο την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν θα αποδώσει εάν δεν γίνει συνειδητή η κοινωνική συνευθύνη και η αλλαγή του τρόπου σκέψης στην διαχείριση του αστικού τοπίου, του δημόσιου χώρου και των απορριμμάτων από τους δημότες και τους επαγγελματίες μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Σε αυτή την συνεργασία προς το κοινό συμφέρον προσβλέπουμε και προς αυτό θα σας παρασχεθεί κάθε σχετική δυνατότητα για την εφαρμογή του προγράμματος.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

http://zografounewpolis.blogspot.gr/

 

 

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

    Πράγματι χρειάζεται κοινωνική συνευθύνη και αλλαγή του τρόπου σκέψης και δράσης, γιατί μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής του θεσμού βλέπουμε τους κατοίκους των πόλεων να μη γνωρίζουν τι πρέπει να πετάξουν στους μπλέ κάδους,να πετάνε χάρτινα κουτιά στους πράσινους κάδους
    ( κυρίως οι επαγγελματίες ),να αφήνουν τις σακκούλες τους έξω από τους κάδους επειδή δεν θέλουν να ανοίξουν τους κάδους και να πετούν σκουπίδια στους μπλέ κάδους σε καθημερινή βάση
    Δεν ακούνε τι γίνεται στην Ευρώπη με την αξιοποίηση των σκουπιδιών ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s