Άμεση υλοποίηση της απόφασης του εφετείου για τους δυο εργαζόμενους στην ACS Ζωγράφου

Posted: Οκτώβριος 14, 2013 in Από αλλού
Ετικέτες:
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 Δικαιώθηκαν και σε δεύτερο βαθμό (ΕΦΕΤΕΙΟ) οι συνάδελφοι που εργάζονταν στην ACS ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Μιχαλακοπούλου), κατάστημα – πρακτορείο της ACS.
Οι συνάδελφοι που είναι ταχυμεταφορείς-ταχυδιανομείς με χρήση δικύκλου (courier) και μέλη του ΣΕΤΤΕΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ), απολύθηκαν τον Ιανουάριο του 2009 για συνδικαλιστική δράση, με αποζημίωση εργάτη και όχι υπαλλήλου.
Ακολούθησε ένας μαραθώνιος δικαστικός αγώνας με τη συμβολή και του ΣΕΤΤΕΑ.
Όπως και πρωτόδικα έτσι και τώρα το εφετείο έκρινε άκυρη και καταχρηστική την απόλυση των δυο συναδέλφων αναγνωρίζοντας την υπαλληλική ιδιότηταπου παράτυπα και παράνομα (σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας της ΑCS A.E.E) δεν τους αναγνώριζε ο συγκεκριμένος πράκτορας της ACS και που δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση στον κλάδο της ταχυμεταφοράς-ταχυδρόμησης.
Θεωρούμε ότι η ACS σαν πρώτη εταιρεία στον κλάδο με περιφερειάρχες-συντονιστές πρακτορείων, καταστημάτων δικτύου, πέρα από ζητήματα καλής λειτουργίας των καταστημάτων-πρακτορείων σε θέματα υπηρεσιών (για τη δημόσια εικόνα και τα κέρδη της),οφείλει να βλέπει και τα εργατικά ζητήματα (αμοιβές, όροι και συνθήκες εργασίας των υπάλληλων) που επικρατούν σε αυτά.
Καταγγέλλουμε την πρακτική του πράκτορα της ACS όσο και την ίδια εταιρεία που μέσα από νομικά τερτίπια, θέλουν να κερδίσουν χρόνο , προσπαθούν να αποτρέψουν τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, οικονομικές απολαβές και επιστροφή στην εργασία, ποντάροντας στην κοινωνική και οικονομική ανέχεια που έχουν σπείρει στην εργατική οικογένεια τα αφεντικά.
Σαν σχήμα θα σταθούμε δίπλα στους δυο συναδέλφους ώστε η απόφαση του εφετείου να γίνει πράξη.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ
Το τσιμπήσαμε από http://zografoukoinonia.blogspot.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s