Καφατσάκη – Αγγελόπουλος – Νενεδάκη -zografoubloging για τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής

Posted: Οκτώβριος 14, 2013 in Από αλλού, Αθλητισμός, Δικά μας

Οι δηλώσεις πάρθηκαν και το θέμα κινήθηκε με πρωτοβουλία του Zografou.net

Αγγελόπουλος

Τρία χρόνια τώρα, ο Δήμαρχος του χθες και οι συνδιοικούντες στο Δήμο, επικαλούνται την κρίση και τα μνημόνια για τις περικοπές και την ουσιαστική εγκατάλειψη της κοινωνικής πολιτικής και των παρεμβάσεων που θα στήριζαν τους άνεργους συμπολίτες μας και θα ανακούφιζαν τους ανήμπορους.

Τρία χρόνια τώρα οι συνοδοιπόροι της διοίκησης του Δήμου παρακολουθούν μακάριοι την πόλη μας να παρακμάζει και συνεχίζουν να σπαταλούν χρήματα σε έργα βιτρίνας που εξασφαλίζουν φωτογραφίες, αλλά δεν δημιουργούν ούτε μια θέση εργασίας.

Την ίδια ώρα ζητούν να αποδεχθούμε τη σπατάλη 70.000 ευρώ σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις – μέσα στο χειμώνα – ως μόνη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και εξουσίας τους.

Προφανώς δεν μπορώ να συμφωνήσω. Η προσφορά στους δημότες της ευχέρειας να αθληθούν απαιτεί πλήρη και σοβαρό σχεδιασμό, τμήμα του οποίου είναι η απασχόληση προπονητών και η μέριμνα για πιθανά ατυχήματα.

Η διασπάθιση χρημάτων των δημοτών για τη δημιουργία του προεκλογικού άλμπουμ φωτογραφιών της απερχόμενης δημοτικής αρχής αποτελεί ενέργεια μη αποδεκτή από τους πολίτες του Ζωγράφου, αγνοεί τις κύριες ανάγκες των συμπολιτών μας και θα με βρει αντίθετο με κάθε νόμιμο τρόπο.

Καφατσάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μαζί για την πόλη μας καταψήφισαν την συγκεκριμένη πρόταση για τους παρακάτω λόγους:
Από σχετική έρευνα που κάναμε σε δήμους που είχαν εγκαταστήσει στο παρελθόν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, μάθαμε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών και του κόστους των οργάνων.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών που χρησιμοποιούσαν τα όργανα χωρίς επιτήρηση ή καθοδήγηση από γυμναστές, πολλά από αυτά γρήγορα καταστράφηκαν και λόγω υψηλού κόστους δεν αντικαταστάθηκαν.

Για να έχετε μια ιδέα σύγκρισης του ύψους της δαπάνης για τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ποσό αυτό (70.000) δεν είναι μικρό, αν σκεφτούμε ότι για παράδειγμα όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου για τις λειτουργικές τους ανάγκες (Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013) έλαβαν επιχορήγηση 42.347,91.

Νενεδάκη

«Θυμάσαι ίσως την κατάσταση διάλυσης που επικρατούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ψηφιζόταν το θέμα . Κανονικά – και μόνο για να διασώσει την όποια σοβαρότητα του θεσμού , – ο πρόεδρος θα έπρεπε να διακόψει την συνεδρίαση . Φυσικά δεν το έκανε . Η παράταξή μου ψήφισε ΟΧΙ στα όργανα γυμναστικής , σε υπαίθριους χώρους , και γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρoτεραιότητα της συγκυρίας , αλλά και για λόγους πρακτικούς , γιατί από εμπειρία άλλων δήμων τα όργανα χαλάνε και σκουριάζουν και τελικά δεν χρησιμοποιούνται . Για άλλα πράγματα ας προπονηθούμε τώρα . ΄Ερχονται σοβαρότερες εξελίξεις . Η υπαίθρια γυμναστική μας μάρανε . Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ κάνει ήδη υπαίθρια γυμναστική όντας κάθε μέρα στον δρόμο των αγώνων . Εκεί που γράφεται η ιστορία και προωθούνται τα όνειρα , μέχρι να γίνουν πραγματικότητα.

zografoubloging

Την πρόταση την είχαμε κάνει δημοσίως μέσα από παλαιότερη ανάρτησή μας. Φυσικά δε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτή εισακούστηκε ή συνέπεσε χρονικά με άλλες αντίστοιχες αναρτήσεις στο internet.

Εμείς ήμαστε φυσικά αναφανδόν υπέρ μιας τέτοιας ενέργειας του δήμου μας. Ας μην ξεχνάμε ότι καλύτερα το προ λαμβάνειν παρά το θεραπεύει ν.  ΟΙ ελεύθεροι χώροι πρέπει να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως και κινήσεις σαν και αυτή είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Κρατάμε μία επιφύλαξη φυσικά για το κόστος της επένδυσης το οποίο μας φαίνεται κι εμάς πολύ μεγάλο.

Το να κατηγορούμε όμως τη μία από τον δήμαρχο ότι επικαλείται την κρίση και γι’ αυτό δεν σχεδιάζει και υλοποιεί τίποτα κι όταν  κάνει το ελάχιστο πάλι να είμαστε απέναντί του, ε δε το βρίσκουμε και πολύ συνεπές.

Φυσικά το θέμα της άθλησης των δημοτών του Ζωγράφου και των παροχών του δήμου δεν εξαντλείται σε αυτό το σχόλιο αλλά θα πρέπει να βλέπουμε ολοκληρωμένη την εικόνα. Η οποία όπως προβάλει ο τοπικός τύπος είναι ζοφερή.

Για τις υποκρισίες του Αγγελόπουλου δε χρειάζεται να πούμε κάτι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s