Σκέψεις του zografoubloging για τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά

Posted: Νοέμβριος 19, 2013 in Δημοτικές εκλογές, Σκέψεις

Τις τελευταίες ημέρες, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις στο blog μας διεξάγεται ένας έντονος διάλογος στο χώρο της αριστεράς για την εύρεση συγκλίσεων για ενδεχόμενο κοινό κατέβασμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο ένα επίπεδο ο διάλογος διεξάγεται ανάμεσα στις παρατάξεις του ΜΑΖΙ και του Κινήματος στην Πόλη, όπως είναι λογικό. Και οι δύο παρατάξεις με δημόσιες ανακοινώσεις καλούν σε συνεργασίες πάνω στο πρόγραμμά τους και την φυσιογνωμία που η κάθε μία έχει αποκτήσει με τα χρόνια. Ένας διάλογος που κατά τη γνώμη μας δεν έχει και πολύ ψωμί, αν δεν έχει κλείσει ήδη.

Στο δεύτερο επίπεδο που το θεωρούμε και ουσιαστικότερο είναι ο διάλογος που έχει ανοίξει η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου με τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς αλλά και με τις δυνάμεις τις κοινωνικής αριστεράς στην περιοχή. Καλώς ή κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ως πρώτο κόμμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές στην πόλη μας έχει το κυριότερο μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη προσπάθεια.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει μεγάλη απήχηση στις δυνάμεις της κοινωνικής αριστεράς. Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εμείς εδώ την θεωρούμε αυτονόητη. Το ευτυχές είναι πως κανείς δεν έχει απορρίψει την πρόταση και όλοι προσέρχονται με ειλικρινή διάθεση στο διάλογο. Εξαιρούνται όπως είναι αναμενόμενο οι δυνάμεις της λαϊκής συσπείρωσης και των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ που δεν έχουν απαντήσει στην σχετική πρόσκληση.

Όχι γιατί η συνεργασία της Αριστεράς είναι αυτοσκοπός, όπως εύστοχα έγραφε μία εκ των απαντήσεων στο σχετικό διάλογο, αλλά επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη λαίλαπα των επιθέσεων που δεχόμαστε από την Κυβέρνηση και την Τρόικα.

Υπάρχει ένας εύλογος προβληματισμός για το αν είναι αργά, για τον αν μπορούν 6 μήνες πριν τις εκλογές να γίνονται τέτοιες προσπάθειες, αν θα προλάβουν να καρποφορήσουν κτλ.

Αυτή τη στιγμή μόνο η παράταξη του νυν δημάρχου, που στηρίζεται πολιτικά σε ότι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, είναι ενιαία και θα κατέβει αυτοτελώς στις δημοτικές εκλογές – ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Η δεξιά – ακροδεξιά είναι διασπασμένη και με φυγόκεντρες τάσεις.

Κατά τη γνώμη μας ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, η τοπική αυτοδιοίκηση να αναστηθεί από το σάβανο του Καλλικράτη και να γίνει στήριγμα πάλης του λαού.

Και στις ιστορικές ευκαιρίες παίζει καθοριστικό ρόλο, πως ανταποκρίνονται οι άνθρωποι είτε ανήκουν είτε δεν ανήκουν στις υφιστάμενες οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν επαρκούν.

Η πρόταση της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου πιστεύουμε ότι είναι η μόνη που μπορεί να δημιουργήσει την απαραίτητη δυναμική που όχι μόνο θα κερδίσει το χαμένο χρόνο, αλλά θα βάλει και στο παιχνίδι ευρύτερες δυνάμεις που είναι και το σημαντικότερο.

Ολόκληρη η σχετική τεκμηρίωση στο tag Δημοτικές εκλογές,

 

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η απογοητευμένος Συριζαίος λέει:

    Νεοτερα: διάλογος τέλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s