ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

Posted: Δεκέμβριος 12, 2013 in Από αλλού, Σκέψεις
Ετικέτες: ,

Αντιγράφουμε από τη ΔΑΔΑ και σχολιάζουμε στο τέλος.

Πριν από οκτώ περίπου μήνες μερίδα του τοπικού Τύπου με βαρύγδουπους πρωτοσέλιδους τίτλους, ανακοίνωνε και σε επανειλημμένες εκδόσεις των «εφημερίδων» τους, την παραπομπή του τ. Δημάρχου Γιάννη Καζάκου, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τέσσερα κακουργήματα και για σειρά άλλη παραπτωμάτων, που θα επέφερε α μ έ σ ω ς  την έκπτωσή του ως αιρετού από τις σημερινές του ιδιότητες και άλλα αθέμιτα και τρομερά.

Η ΔΑΔΑ σ’ αυτήν τη θέση(16-4-2013) είχε δημοσιεύσει τους εγγράφους ισχυρισμούς του κ. Καζάκου, ο οποίος τεκμηρίωνε ότι όλες οι καταγγελίες αυτές, που περιλαμβάνονταν σε ένα πόρισμα ελεγκτών Δ.Δ. δεν ήταν βάσιμες, ούτε νόμιμες, ήταν ατεκμηρίωτες και ΑΟΡΙΣΤΕΣ.

Κανένας δεν απάντησε σ’ αυτά, ούτε από τον ενδιαφερθέντα Τύπο, ούτε από τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο ή τη Διοίκηση του Δήμου. Τόσοι άνθρωποι είχαν ενημερωθεί με τα πολυσέλιδα υπομνήματά του και κανένας δεν συγκινήθηκε. Ήταν όλοι έτοιμοι να παραστούν στις ανθρωποθυσίες.

Πρόσφατα βγήκε η απόφαση του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και αποφάνθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και με την νέα σύνθεσή του με πλειοψηφία ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς στην σύνθεσή του (5μελές), ότι: δεν πρέπει να επιβληθεί καμία ποινή στον  τ. Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καζάκο, λόγω ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ του κατηγορητηρίου των ελεγκτών  της Δημόσιας Διοίκησης.

Όλος ο τοπικός Τύπος που είχε γράψει με πηχιαία γράμματα επί μήνες για την καταδίκη του, ΟΥΔΕΝ ανέγραψε.

Η δημοσιογραφική ευαισθησία ήταν προς την καταδίκη, ενεργούσε μονομερώς. Για επαγγελματική δεοντολογία ας μη μιλάμε.

Οι πολίτες όμως, έχουν νουν και αισθήματα και καταλαβαίνουν.Και αυτούς που τα δημοσίευσαν και αυτούς που τους τα υπαγόρευσαν.

Αλλά ούτε τους υπεύθυνους ανθρώπους του Δήμου είδαμε να καταθέτουν την ευγένεια των ανθρωπίνων αισθημάτων τους.

Γυρίζω με μελαγχολία στον ΜΠΡΕΧΤ με τη φράση του:

«Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα είχαμε πολιτισμό στη θάλασσα».

Σκέπτομαι ότι τουλάχιστον δεν θα έτρωγαν τους ναυαγούς. Ενώ εκτός της θάλασσας…..

Α. ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ       

 

zografoubloging: Δηλαδή αν έχουμε καταλάβει καλά, ο πρώην δήμαρχος ελέγχεται για μία σειρά παρατυπιών από τους ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται. Όμως δεν ασκείται δίωξη λόγω ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ του κατηγορητηρίου των ελεγκτών  της Δημόσιας Διοίκησης.

Ένας κλασικός τρόπος δηλαδή για να μην γίνει τίποτα στο τέλος. Αν κάποιος κλέψει ένα αυτοκίνητο και κατηγορηθεί ότι έκλεψε ένα σπίτι, φυσικά θα αθωωθεί αφού δεν έχει κλέψει κανένα σπίτι. Όπως περίπου πάνε να το κάνουνε με την Χρυσή Αυγή.

Και δεν έχει βγει ακόμα ΚΑΜΙΑ παράταξη του δημοτικού συμβουλίου να πει κάτι. Δεν έχει βγει ακόμα η διοίκηση, που υποτίθεται ότι έχει κάνει φύλο και φτερό τα πεπραγμένα Καζάκου εδώ και 3 χρόνια να κάνει μία δήλωση, ένα φέρει ένα στοιχείο στο φως.

Το ιστορικό της υπόθεσης στο σχετικό tag

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s