Μαζί με ποιον;

Posted: Δεκέμβριος 30, 2013 in Δημοτικές εκλογές, Δικά μας
Ετικέτες: , ,
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q71/1528703_1466011756959163_1347921189_n.jpg

Μέλη του ΜΑΖΙ βάζουν πλάτη στο διάλογο

Μέχρι στιγμής έχουμε αποφύγει να γράψουμε για το αριστερό talk of the town, ακα τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτή η στάση αποτελεί πλέον παρελθόν από τη στιγμή που καλέστηκε ανοικτή σύσκεψη από την οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου αλλά κυρίως ανέβηκε το εν λόγω ρεπορτάζ του zografou-live.gr.

Αυτό που μπορεί να καταλάβει και ένα 8χρονο παιδί είναι πως, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου δεν έχει δώσει το χρίσμα στην παράταξη ΜΑΖΙ για την πόλη μας και την Τίνα Καφατσάκη τότε σίγουρα, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους.

Για την ακρίβεια υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες εντός της οργάνωσης. Δηλ τι ισχυρές, εδώ που τα λέμε η οργάνωση έχει χωριστεί στα δύο. Πως θα τελειώσει αυτή η ιστορία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Προς το παρών μετράμε 3 συνελεύσεις και συνεχίζουμε.

Το ένα πολιτικό σχέδιο, λέει Τίνα Καφατσάκη και «ΜΑΖΙ για την πόλη μας» και όσοι πιστοί ας προσέλθουν, το άλλο (διαβάσε το εδώ) λέει ενιαίο αυτοδιοικητικό, αντιμνημονιακό/ αντικαλικρατικό σχήμα της αριστεράς, αποκλείοντας οποιαδήποτε κουβέντα για όσα ποντίκια προσπαθούν να αλλάξουν καράβι την ώρα που βουλιάζει.

Η πλάκα είναι πως και τα δύο σχέδια πίνουν νερό στο όνομα της ομόφωνης απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψηφίστηκε επίσης ομόφωνα από την τοπική οργάνωση.

Το αισιόδοξο είναι πως το ΚσΠ μπαίνει στη συζήτηση. Το απαισιόδοξο είναι πως οι του ΜΑΖΙ την κλείνουν. Και εξηγούμαστε, απατώντας στο ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ της ενότητας, το ΚΚΕ της απομόνωσης και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της αλαζονείας !

Ανοίγουμε παρένθεση. Είναι απορίας άξιο πως ο συντάκτης του ρεπορτάζ αγνόησε την πρόσκληση προς Κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς / Δημότες και κατοίκους του Δήμου. Είδε μόνο κόμματα και παρατάξεις. Κλείνουμε παρένθεση.

Παρευρισκόμενα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξήγησαν στην ομήγυρη πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν προλαβαίνει να ακολουθεί τους ρυθμούς της προεκλογικής συζήτησης και να κάνει κάθε δύο εβδομάδες συνέλευση οπότε καλύπτεται από τα όσα διαδραματίζονται εντός του ΚσΠ. Το τι λέει το ΚσΠ βέβαια είναι γνωστό και βρίσκεται εδώ.

Οι συν –αγωνιστές από το ΚσΠ εξήγησαν πως στην αριστερά δεν παίζουν ρόλο τα πρόσωπα αλλά οι συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις. Οπότε θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεκινήσουν να μιλάνε λέγοντας: καλησπέρα λέγομαι Ράνια Νενεδάκη. Αλλά που να το πιάσουν αυτό οι έτεροι συν-αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ που γράφουν για το συνέδριο του ΝΑΡ ξέροντας ότι η θέση του τοπικά, είναι μειοψηφική.

Στη σύσκεψη μάθαμε πως η θέση του ΚσΠ για παράδειγμα περί «εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων» δεν είναι προαπαιτούμενο για συμπόρευση στα αυτοδιοικητικά. Οπότε τελειώνει το τροπάριο ότι οι ΑΝΤΑΡΣΥοι δε θέλουνε και για αυτό μαξιμαλίζουνε (που μαξιμαλίζουνε) – άρα να πάμε με τη …ΔΗΜΑΡ!!

Εξήγησαν οι του ΚΣΠ στη σύσκεψη πως γι’ αυτούς υπάρχουν 3 αριστερές.

Η μία δε συζητάει με κανέναν και συνεχίζει μόνη της όπως καταλαβαίνει.

Η άλλη έχει μία συνδιαχειριστική λογική και μία φυσιογνωμία που αφήνει όχι παράθυρα αλλά την πόρτα με το κλειδί επάνω, στα ποντίκια που λέγαμε πρίν μέσα από μία γενικόλογη ρητορεία που –τσάμπα είναι – την υπογράφει όποιος θέλει. Μαντέψτε για ποιους λέει.

Και η τρίτη αυτής μιας μετωπικής δράσης βάση μεταβατικών αιτημάτων –στόχων και κινηματικής συμπόρευσης.

Πράγμα που σημαίνει όπως είπαν πολλάκις στη συνάντηση: Εμείς (αυτοί δηλαδή) με το ΜΑΖΙ δε συζητάμε. Συζητάμε όμως με το ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Λάθος τακτικής βέβαια κατά τη γνώμη μας.

Οπότε έπιασαν αυτό το σημείο οι του ΜΑΖΙ στη συνάντηση που κατά τα άλλα είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όταν ήρθε η ώρα του δια ταύτα, σηκώθηκαν και διέλυσαν τη συνάντηση. Εφαρμόζοντας μία πάγια συνδικαλιστική τακτική που όταν δεν θες να κάνεις δουλειά πετάς τη μπάλα στην εξέδρα και σφυρίζεις τη λήξη του αγώνα.

Και λένε από πάνω ότι φταίει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η dinos kaloupis λέει:

  Η δημοτικός σύμβουλος του ΚσΠ δεν είναι επικεφαλής της παράταξης, αλλά επικεφαλής του ψηφοδελτίου, όπως ήταν και ο προηγούμενος δημοτικός σύμβουλος. Το Συντονιστικό και η ΓΣ διαχειρίζονται τα πολιτικά θέματα ως συλλογικά όργανα της παράταξης. Η αντιπροσωπεία στην σύσκεψη ήταν συλλογική και αντιπροσωπευτική. Τέλος, η πολιτική δεν είναι μια σκακιέρα με παίχτες-οργανώσεις ή παίχτες-πρόσωπα που κάνουν κινήσεις έξω και ποέρα από την κοινωνία σε κλειστά γραφεία. Είναι μια διαπάλη ιδεών, απόψεων και γραμμών. Οι γραμμές δεν προκύπτουν για να διαχωριστεί κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ — δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το κέντρο του πολιτικού σύμπαντος σε Ζωγράφου, Ελλάδα και Ευρώπη — , αλλά προκύπτουν από αυτό που πιστεύει ως ανάγκη. Δυστυχώς ο τρόπος πρόσληψης της πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά με αστικό τρόπο γι’ αυτό και η συζήτηση περί κόκκινων γραμμών. Στη σύσκεψη έγινε ένας πλούσιος πολιτικός διάλογος όπου προέκυψαν ουσιαστικά δύο εντελώς διαφορετικά σχέδια και κοσμοαντιλήψεις, ένα του ΚσΠ και ένα του Μαζί. Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό πρόγραμμα του ΜΑζί βρίσκεται σε πλήρη πολιτική συμφωνία με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την άποψή μου η άποψη του ΜΑΖΙ εκπροσωπεί και αντιστοιχεί ακριβώς στην κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, το ερώτημα δεν είναι τι «σούπα» θα φτιάξουμε, αλλά ποιά πολιτική αντίληψη είναι χρήσιμη για τον τόπο. Αυτό δεν είναι πρόβλημα όμως του ΚσΠ ούτε φαίνεται να είναι πρόβλημα των ανθρώπων του ΜΑζί. Το ερώτημα τελικά αφορά όσους αισθάνονται ότι το ΜΑζί δεν τους καλύπτει…. και μήπως τελικά δεν τους καλύπτει ούτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

 2. Ο/Η pk λέει:

  ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Live
  Ο επίδοξος δημοσιογράφος ή ερασιτέχνης είναι ή επαγγελματίας (προβοκάτορας), τα πράγματα έγιναν εντελώς διαφορετικά. Πολλοί περίμεναν το Κίνημα στη Πόλη του Ζωγράφου (από εδώ και στος εξής ΚΣΠ) να βάλει κόκκινες έντονες γραμμές όπως <>, δραχμή αντί για ευρώ κ.λ.π. Οι σύντροφοι έκαναν πολύ καλές τοποθετήσεις και μάλιστα πιο πολές κόκκινες γραμμές έβαλε σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ε.Ε. Το μηνυμα ήταν ότι ομόφωνα το ΚΣΠ (ομόφωνα σημαίνει και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο ΚΣΠ) ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙ. Αλλά συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δημοσιογράφος (αν ήταν εκεί) δεν είναι φαίνεται μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του ΜΑΖΙ. Η σύσκεψη όμως ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΜΑΖΙ γιατί τότε δεν θα είμασταν εκεί.

  ΜΑΖΙ με ποιόν είναι το ΜΑΖΙ;
  Μήπως ήταν αυτό μαζί με τον Καλλίρη που τώρα δεν τους κάνει (2006)
  Μήπως ήταν ΜΑΖΙ με τον Γιωργάκη στο ΙΚΑ;
  Μήπως είχε πάρει την έγκριση του Γιωργάκη το 2006;
  Μήπως ήταν ΜΑΖΙ με τον Καλλίρη τον Μπέη και την Καμπυλαυκά στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών το 2010;

  Πως θα διεκδικήσει την δημαρχία το 2014 εναντίον του Καλλίρη που ήταν ΜΑΖΙ το 2006 και το 2010 τον στήριξε στον 2ο γύρο;

  Άλλη φορά θα σας γράψω και ποιοι επώνυμοι του ΠΑΣΟΚ ήταν στην πρώτη συγκέντρωση του μαζι το 2006 στην πλατεία Τερζάκη.

  Σύντροφοι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και δεν είχε σήμα τον ήλιο που έχει το ΜΑΖΙ.

 3. Ο/Η dinos kaloupis λέει:

  επειδή γίνεται μεγάλη προσπάθεια συκοφάντησης, σπέκουλας και σκόπιμης πολιτικής χρήσης των αποφάσεων του συνεδρίου του ΝΑΡ. Σημειώνω πως το συνέδριο αποφάσισε πως είναι δυνατή η συνεργασία με τμήματα της βάσης άλλων αριστερών πολιτικών χώρων που έρχονται σε ρήξη με την ηγεσία τους και τις επιλογές της, στο βαθμό που θα υπάρξει η αντίστοιχη προγραμματική συμφωνία. Και αυτό το σημειώνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να διασπάσουν το ΚσΠ δημιουργώντας έναν χάρτη καλών και κακών…. κι όμως αντίθετα με τις σκοπιμότητές τους το κεντρικό πολιτικό κείμενο που είχε βγει προς τα έξω από το ΚσΠ ως κείμενο διαλόγου είχε ψηφιστεί ομόφωνα….. οι διαφωνίες σχετίζονται με ζητήματα τακτικής και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά… το ΚσΠ είναι ο κύριος πολιτικός χώρος της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, το ΜΑΖΪ δεν είναι παρά μια παράταξη με καθαρό χαρακτήρα κυβερνητισμού στην κατεύθυνση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πόλοι είναι πολιτικά συγκροτημένοι και οριοθετημένοι. Νομίζω ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έρθουν σε ρήξη με την ηγεσία τους και τις επιλογές της, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο κείμενο διαλόγου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου. Γιατί και πάνω σε αυτές τις θέσεις κινείται με ακρίβεια το ΜΑΖΪ.

 4. Ο/Η Μαχητής των Δρόμων λέει:

  Είναι τόσο σημαντικό δηλαδή το αν θα βάλει γραμμές το κίνημα στην πόλη του μηδενικού λαϊκού αντικρίσματος? Και εγώ μπορεί όλη την μέρα να φωνάζω κατά της ΕΕ και του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, ε και? Καθόμαστε σαν τοπική κοινότητα και ασχολούμαστε με το τι είπαν και έκαναν μικροπραματάκια σαν την ανταρσύα ( την πλέον καλοβολεμμένη μεριά της κομματικής-εξουσιαστικής αριστεράς ) και δεν πιάνουμε θέματα αυτοοργάνωσης στην πράξη. Αν το πάει και προς διαχείριση το ΚσΠ, τουλάχιστον να το κάνει ντόμπρα με τις δικές του δυνάμεις και όχι προσπαθώντας να το παίξει πιο ΣΥΡΙΖΑ και από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ούτε από εκεί περιμένουμε φως.

  • Ο/Η Χρίστος Τ. λέει:

   «Μαχητή των δρόμων» θα με ενδιέφερε να μου απαντήσεις:

   1) πώς ορίζεις το «μηδενικό λαϊκό αντίκρισμα»; μία δημοτική παράταξη του 5% εμπίπτει στον ορισμό σου; Μία δημοτική παράταξη με παρουσία σε όλα τα κινήματα της γειτονιάς σε αναλογία μεγαλύτερη και αναντίστοιχη με αυτό το 5% της εμπίπτει επίσης; Μία δημοτική παράταξη με 20% που είχε μικρότερη παρουσία στο δρόμο σε ποιά κατηγορία σου ανήκει μεγάλε φωστήρα των δρόμων; Αν εμπίπτει τότε μάλλον το «λαϊκό αντίκρισμα» για σένα είναι μόνο οι δικομματικές κυβερνητικές εκδοχές, όλοι οι άλλοι είμαστε ένα τίποτα. Όμως, τότε θα πρέπει να αλλάξεις nickname γιατί στους δρόμους μετριούνται αλλιώς τα πράγματα. Και συνιστώ να αλλάξεις και οπτική γιατί δεν είμαστε πριν το 2008, είμαστε 2014, 6 χρόνια κρίσης και σχεδόν 4 χρόνια Μνημόνια…

   2) Το Κίνημα στην Πόλη ούτε φωνάζει όλη τη μέρα ενάντια στην ΕΕ ούτε ενάντια στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Καλή η καραμέλα, αλλά μάλλον την ξεσήκωσες από άλλη γειτονιά. Άλλαξε γειτονιά και έλα στου Ζωγράφου να δεις τι λέει το Κίνημα στην Πόλη και τι μαργαριτάρια ακούει ως απαντήσεις. Εδώ μέλος του ΜΑΖΙ για την πόλη μας μας κατηγόρησε ότι θέτουμε ως προαπαιτούμενο την ανατροπή του καπιταλισμού επειδή εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων ζητήσαμε «ριζική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων»!!!! Πλάκα θα έχει που όλα αυτά τώρα θα τα ακούει και κόσμος εν όψει εκλογών.Ας βγουν να πουν ότι είμαστε «ακραίοι» και με «μηδενικό λαϊκό αντίκρισμα» επειδή ζητάμε ψωμί για τον κόσμο. Συγχαρητήρια στην αριστερά που παλεύει μόνο για το παντεσπάνι.

   3) τις βλακειούλες και τη λάσπη στον ανεμιστήρα περί βολεμένης στην κομματική-εξουσιαστική αριστερά ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλού. Εκτός αν έχεις να μας πεις και κάτι πιο τεκμηριωμένο. Αν θες αυτοοργάνωση άλλαξε γειτονιά, έλα Ζωγράφου και τράβα να δεις το Συνεταιρισμό Ζωγράφου.

   4) Μεγάλε φωστήρα των δρόμων και των πολιτικών εκτιμήσεων εξήγησέ μας και γιατί το Κίνημα στην Πόλη το πάει προς διαχείριση όταν έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν συμπορεύεται με διαχειριστικές δυνάμεις όπως το ΜΑΖΙ και προτείνει ένα ριζοσπαστικό προγραμματικό πλαίσιο και κυρίως μία συλλογική, δημοκρατική και κινηματική φυσιογνωμία και λειτουργία. Ό,τι κάναμε από το 2006 έως τώρα το κάναμε ντόμπρα και με τις δικές μας δυνάμεις. Ούτε με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπλέξαμε ούτε με κάποιο μεγάλο κόμμα της αριστεράς. Αν προτείνεις να μην έχουμε μετωπική αντίληψη και πρόταση ενωτικής ριζοσπαστικής συμπόρευσης τότε διαφωνούμε. Ξαναλέω ότι είναι 2014 και έχουμε κρίση. Και τα μαγαζάκια που απλά θέλουν να φάνε το διπλανό τους τα κλείνει η κρίση και έρχεται το σουπερμάρκετ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s