Εκεί ψηλά στον Υμηττό πήγαν ν’ αρπάξουν τον μισό!

Posted: Ιανουαρίου 28, 2014 in Από αλλού
Ετικέτες:

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ 12.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Υποθέσεις όπως αυτή αποδεικνύουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί τόσο το Δημόσιο όσο και οι ιδιώτες από την έλλειψη Κτηματολογίου. Και ίσως αποδεικνύουν και τα κίνητρα όποιων, τυχόν, απέτρεπαν για δεκαετίες την εφαρμογή του

Ολη τη δυτική πλαγιά του Υμηττού, «έως της κορυφής», κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να καταπατήσουν Ολη τη δυτική πλαγιά του Υμηττού, «έως της κορυφής», κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να καταπατήσουν Ούτε ένα ούτε δύο ούτε εκατό ούτε χίλια, αλλά πάνω από δώδεκα χιλιάδες στρέμματα, δηλαδή όλη τη δυτική πλαγιά του Υμηττού, «έως της κορυφής», κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να καταπατήσουν επιφανείς Αθηναίοι.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη τους σε βαθμό κακουργήματος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ανάμεσά τους παραπέμπεται και η Παυλίνα Μάλοβιτς, σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη. Η εν λόγω σύμβουλος είχε καταγγελθεί ως κατέχουσα ταυτόχρονα επί Αλογοσκούφη…13 θέσεις σε διάφορους δημόσιους φορείς.

Ανάμεσα στις θέσεις που κατείχε ήταν και στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ενώ εντυπωσιακό ήταν ότι εν’ όσω ήταν σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών, κατέθεσε αγωγή εναντίον του υπουργού της, ως εκπροσώπου του Δημοσίου, διεκδικώντας σημαντικό τμήμα του Υμηττού.

Σε σχετική δίκη, μάρτυρας από την πλευρά της, όταν ρωτήθηκε για τις πολλές θέσεις, μεταξύ άλλων απάντησε ότι «η οικογένειά της διατηρούσε φιλική σχέση με τον τότε υπουργό».

Η ομάδα «επιφανών πολιτών» είχε φτάσει στο παρά ένα να αρπάξει μεγάλη έκταση, όταν μέσα από συνεργασία με κρατικούς φορείς η Εφορία Αργυρούπολης επέβαλε κατάσχεση στην πλαγιά του Υμηττού για χρέη ενός επιχειρηματία, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι ήταν ιδιοκτήτης της πλαγιάς. Με την κατάσχεση αναγνωριζόταν από πλαϊνή πόρτα η ιδιοκτησία του. Σταμάτησε την τελευταία στιγμή λόγω δημοσιότητας και η συμμορία εξαφανίστηκε μαζί με τη δήθεν ιδιοκτησία.

Αντίθετα, μέλη του κυκλώματος που προσπάθησε να αρπάξει την περιοχή της Αιξωνής, πάνω από τη Γλυφάδα, καταδικάστηκαν και σε ΙΣΟΒΙΑ.

Η υπόθεση είναι η πιο σοβαρή από όλες. Στο εδώλιο θα καθίσει η μεγάλη και παλαιά οικογένεια Νάστου. Ατομο με το ίδιο επώνυμο εμφανίζεται ως «πηγή» ιδιοκτησίας και στην περίφημη Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην άλλη πλευρά της Αθήνας, στην Πάρνηθα. Εκεί έχουν αποκτήσει ιδιοκτησίες κάποιοι από τους πλέον πλούσιους και ισχυρούς της χώρας. Μεταξύ τους πολιτικοί, εκδότες, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοεπιχειρηματίες, δικαστικοί, εφοριακοί, ενώ ο «συντονιστής» της επιχείρησης εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ χωρίς να τον ερευνά κανείς…

Το βούλευμα και η συνέχεια του άρθρου

Advertisements
Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s