ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Προσμετρά τις αποζημιώσεις απόλυσης για να αυξάνει τα τροφεία

Posted: Ιανουαρίου 30, 2014 in Από αλλού
Ετικέτες: ,

απόφαση δήμου Ζωγράφου για τροφεία / απόφαση δήμου Ζωγράφου για τροφεία1

Ακόμη και τις αποζημιώσεις απόλυσης και τα επιδόματα ανεργίας προσμετρά η δημοτική αρχή Ζωγράφου (ΠΑΣΟΚ), συνυπολογίζοντάς τα στο ετήσιο εισόδημα των γονιών για τον καθορισμό των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Προσηλωμένη στην «ανταποδοτικότητα», την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, τη μετατροπή των δημοτών σε «πελάτες», όπως υπαγορεύουν ο «Καλλικράτης» (ν. 3852/10) και οι γενικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ, η διοίκηση Καλλίρη, επικουρούμενη από τις δυνάμεις της ΝΔ, αναπροσάρμοσε τις «εισφορές» των τροφείων. Στη σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (την καταψήφισε το ΚΚΕ) προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση εισηγήθηκε και πέρασε την καθιέρωση 9 κλιμάκων συνολικού «δηλωθέντος εισοδήματος» των γονιών, «με διασφάλιση ότι το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα, στην προκειμένη περίπτωση στο σκέλος των εσόδων από τα τροφεία, δε θα είναι μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν».

Η έγνοια τους αυτή, να μην εισπράξουν ούτε ευρώ λιγότερο, ενώ το λαϊκό εισόδημα διαρκώς συρρικνώνεται και μάλιστα δραματικά, αποτυπωνόταν και σε άλλα σημεία της εισήγησης με φράσεις τύπου: «Οι μειώσεις των τροφείων (σ.σ. σε κάποιες κατηγορίες, όπως σε μονογενεϊκές οικογένειες) θα έχουν συνολικά μικρότερο οικονομικό αποτέλεσμα από τις όποιες αυξήσεις». Και ακόμα: «Στόχος μας παραμένει να μη μειωθούν σε καμία περίπτωση τα έσοδα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

Σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση Καλλίρη, με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων της ΝΔ, αθροίζουν στο τακτικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των γονιών, με σκοπό την αύξηση των τροφείων, τα ποσά της αποζημίωσης και του επιδόματος ανεργίας που έλαβαν απολυμένοι εργαζόμενοι την προηγούμενη οικονομική χρονιά.

Σημειωτέον ότι ακόμα και με τη φορολογική νομοθεσία της κεντρικής διοίκησης, η αποζημίωση λόγω απόλυσης φορολογείται για ποσά που ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ και δεν προσμετρείται στο συνολικό εισόδημα για τον υπολογισμό της «Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης». Επιπλέον, δε συνυπολογίζεται στο ετήσιο εισόδημα για τη χορήγηση επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους. Το δε επίδομα ανεργίας προσμετρείται στο συνολικό εισόδημα για την εισφορά αλληλεγγύης αλλά εξαιρείται από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για τη χορήγηση επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους.

Κατά πληροφορίες, στην Οικονομική Επιτροπή διαρκώς απορρίπτουν αιτήματα γονιών για κατάργηση ή έστω μείωση τροφείων.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7802812&publDate=29/1/2014

Advertisements
Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s