Διανομή τροφίμων σε άπορους από τον Δήμο Ζωγράφου

Posted: Ιανουαρίου 30, 2014 in Από αλλού
Ετικέτες:

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, από τις 9.00πμ έως τις 3.00μμ, στον πεζόδρομο στην πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια) με την παρουσία του Δημάρχου Κώστα Καλλίρη και του Αντιδημάρχου Μιχάλη Καλογιαννάκη,  η Κοινωνική Υπηρεσία και το Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ζωγράφου διένειμαν τρόφιμα (ζυμαρικά, κεφαλογραβιέρα και κασέρι) σε οικογένειες με χαμηλό ή και καθόλου εισόδημα. Η διανομή έγινε στα πλαίσια του αντίστοιχου προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωφελούμενες ήταν 294 οικογένειες με 627 μέλη, ενώ για τους δικαιούχους του προγράμματος θα ακολουθήσει και δεύτερη διανομή τροφίμων (φέτα και λάδι) μέσα στον Φεβρουάριο. Χάρη στην κινητοποίηση του προσωπικού του Δήμου, αλλά και του δικτύου των εθελοντών του, και παρόλο τον μεγάλο αριθμό των δικαιούχων, έγινε δυνατή η γρήγορη και χωρίς αναμονές εξυπηρέτηση των δικαιούχων.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα (για το οποίο θα υπάρξει συνέχεια και μέσα στο 2014), δεν είναι το μοναδικό στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος. Εκατοντάδες άλλοι δικαιούχοι ωφελούνται σε εβδομαδιαία βάση από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα μια μηνιαία δομή διανομής τροφίμων έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου έδωσε ιδιαίτερη χαρά και δύναμη για ακόμη καλύτερη συνέχεια σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.

 

zografoubloging: Είναι κάτι λεπτομέρειες στα δελτία τύπου που σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Η αθρόα συμμετοχή κόσμου στα συσίτια, αν και προφανώς δεν εννοείται ως τέτοια, δεν είναι κανα ιδιαίτερος λόγος χαράς.

 

Advertisements
Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s