Ανακοίνωση επιτρ. κατοίκων: Το γαϊτανάκι της δήθεν δωρεάς συνεχίζεται

Posted: Φεβρουαρίου 3, 2014 in Μας ήρθε
Ετικέτες: ,

Η πρόταση περί αποδοχής της δωρεάς του μισού κτήματος Ζωγράφου, με αντάλλαγμα την εκ των υστέρων νομιμοποίηση της παράνομης αγοράς το 2007 του άλλου μισού, εισάγεται ξανά προς επίλυση στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ). Μήνες πριν η ίδια πρόταση είχε ψηφιστεί -με αυξημένη πλειοψηφία από το ΔΣ.

Η οικογένεια Ζωγράφου διεκδικεί την ταυτόχρονη πράξη δωρεάς και αυτή της νομιμοποίησης του συμβολαίου της αγοράς του 2007, ενώ η δημοτική αρχή εμμένει στο να προηγηθεί χρονικά το πρώτο του δεύτερου, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει  η διαδικασία.

Ο φόβος της οικογένειας Ζωγράφου ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν θα υπερψηφίσουν την νομιμοποίηση πλυντήριο  της αγοράς φαίνεται να είναι πραγματική.

Στο ενδιάμεσο προηγήθηκε η έκδοση του ΠΔ που χαρακτηρίζει το χώρο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και δικαιώνοντας τον δρόμο του αγώνα που επέλεξε η επιτροπή μας απαιτώντας να γίνει απαλλοτρίωση, να αποδοθεί ο χώρος στους κατοίκους και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της αγοράς που έχει καταχρεώσει το Δημόσιο και το Δήμο μας.

Σε μια εποχή που η προστασία όσων διαχειρίστηκαν άνομα το δημόσιο χρήμα δεν είναι δεδομένη, καλά κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι σκεπτικοί για τη νομιμοποίηση πράξεων που θεωρούνται παράνομες, παρά την αρχική τους διάθεση να κλείσουν  το θέμα της δωρεάς.

Η επιτροπή μας αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για να απαλλοτριωθεί ο χώρος με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με το κόστος της, για να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου χωρίς εμπορικές χρήσεις.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να αναλογιστούν σήμερα τις ευθύνες τους απέναντι στους Δημότες και να συμβάλουν στο να σταματήσει τώρα η νομιμοποίηση-πλυντήριο της αγοράς και η ανακύρηξη της οικογένειας Ζωγράφου σε δωρητές.

Να μην υπογράψουν κανένα συγχωροχάρτι.

Να μην νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων τις παρανομίες

Να μη χρεώσουν τις επόμενες γενιές ούτε ένα ευρώ παραπάνω από την πραγματική αξία απαλλοτρίωσης του Κτήματος

 

Επιτροπή αγώνα κατοίκων για

να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού

Σχόλια
 1. Ο/Η ΜΗΤΣΟΣ Σ. λέει:

  Η επιτροπή αγώνα ουσιαστικά ζητά :
  1) Να μη γίνει αποδοχή της δωρεάς του υπόλοιπου ½ της βίλας.
  2) Να γίνει αγωγή ακύρωσης του συμβολαίου της αγοράς του ½ και ταυτόχρονα να ζητηθεί η αναστροφή της πώλησης. (αυτό συμπεραίνεται ως επακόλουθο της μη αποδοχής της δωρεάς)
  3) Να παρέμβει το δημόσιο στη δίκη της αναστροφής της πώλησης και να απαιτήσει να λάβει τα χρήματα που έδωσε ο Βενιζέλος στην Αυστριακή Τράπεζα.
  4) Να βγει (επί της αγωγής) αμετάκλητη απόφαση μετά από 10 χρόνια (τουλάχιστον).
  4) Να προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης το ήδη δημοσιευθέν ΠΔ από τους ιδιοκτήτες του ½ ( οικογ. Ζωγράφου) ως έχοντες έννομο συμφέρον.
  5) Να επιστρέψει το σύνολο της βίλας (ΟΤ 387) στην οικογένεια Ζωγράφου.
  6) Να ξεκινήσουμε (τότε) αγώνα α) για να βγει ΝΕΟ Προεδρικό Διάταγμα για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της Βίλας και β) η αποζημίωση να βαρύνει το Δημόσιο. Το οποίο π.δ. (αν βγει) θα προσβληθεί εκ νέου από την οικογένεια στο ΣτΕ
  7) Η υπόθεση θα τραβήξει μια εικοσαετία συνολικά ( με αβέβαιο αποτέλεσμα)
  8) Εγώ θα έχω πεθάνει πλήρης ημερών ,και
  9) υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο τελικά το μάρμαρο να το πληρώσουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες σύμφωνα με το νόμο και τας γραφάς. Καληνύχτα σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s