Η θέση Καζάκου – Ζωγραφαίων για το ναυάγιο της «δωρεάς» της Βίλας Ζωγράφου

Posted: Φεβρουαρίου 6, 2014 in Από αλλού
Ετικέτες: ,

ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΛΑ

ΑΚΡΙΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΒΑΡΕΙΑ  ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Στο Δ.Σ. της 29-1-2014 έγινε εκείνο που είχαμε ψυχανεμισθεί εδώ και ένα μήνα είχαμε καταγγείλει. Η «διοίκηση» Καλλίρη τρενάρει την αποδοχή της δωρεάς του υπόλοιπου κτήματος Ζωγράφου με αστείες δικαιολογίες, που δεν αποκρύπτουν την πραγματική της πρόθεση.
Ο κ. Καλλίρης για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμεί τώρα να πάρει ο Δήμος το κτήμα Ζωγράφου ολόκληρο. Ενώ έχει ληφθεί απόφαση από την 1-7-2013 για υπογραφή του σχετικού συμβολαίου της δωρεάς Ζωγράφου, με διάφορες προφάσεις παρατείνει την υπογραφή του, καίτοι εν των μεταξύ έχει βεβαιώσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πότε «την άλλη βδομάδα», πότε «τον άλλο μήνα» πότε στο «επόμενο Δ.Σ.» ότι θα ληφθεί η δεύτερη απόφαση της έγκρισης του συμβολαίου που έχει ζητήσει από την αρχή, μαζί με την πρόταση της δωρεάς η δωρήτρια οικογένεια.
Μάλιστα είχε ορίσει για το σκοπό αυτό (απόφαση έγκρισης) ως ημερομηνία Δ.Σ. την 4-12-2013, όπου και πάλι υπαναχώρησε αδικαιολόγητα.
Τώρα, στο Δ.Σ. της 29-1-2014 πήρε την ακόλουθη απόφαση – πρόταση στην δωρήτρια οικογένεια: Να υπογραφεί πρώτα το συμβόλαιο δωρεάς, να μεταγραφεί και να ολοκληρωθεί η μεταβίβασή του στο Δήμο (δηλαδή να γίνει κύριος του ακινήτου ο Δήμος) και ύστερα από αυτό, δηλαδή ύστερα από ένα μήνα λιγότερο ή περισσότερο, να φέρει στο Δ.Σ. το θέμα της έγκρισης της αγοραπωλησίας, όπως λέγει η Γνωμοδότηση 518 του Ν.Σ.Κ.
Εκεί βεβαίως δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υπερψήφιση του θέματος πολύ περισσότερο σήμερα που έχει χάσει την πλειοψηφία της παράταξής του, ύστερα από την ανεξαρτητοποίηση επτά συμβούλων του.

Αλλά προϋπόθεση της δωρεάς ήταν η έγκριση της αγοραπωλησίας του άλλου μισού κτήματος, που διατυπώνεται από το αρχικό έγγραφο – πρόταση δωρεάς της οικογένειας Ζωγράφου.

Η συνέχεια εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s