1.230.000,00 ευρώ λίγο πριν τις εκλογές για έργα πρασίνου στο δήμο μας

Posted: Φεβρουαρίου 26, 2014 in Από αλλού, Ελεύθεροι χώροι
Ετικέτες:

Ακόμα κι έτσι δε παύει να αποτελεί ένα καλό νέο και δίκαια η διοίκηση πανηγυρίζει.

 

Χρηματοδότηση του έργου «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»

Με μεγάλη ικανοποίηση ο δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κώστας Καλλίρης και η Διοίκηση του δήμου ανακοινώνουν την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής στις 20/02/2014, για την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ», προϋπολογισμού 1.230.000,00 ευρώ, βάσει Μελέτης που εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, με τη συμβολή της Δ/νσης Πρασίνου & Περιβάλλοντος.
Με την υλοποίηση του έργου αυτού, επιτυγχάνονται ταυτόχρονα πολλοί από τους στόχους της Διοίκησης :

– Θα αναβαθμιστούν οι χώροι πρασίνου μέσα στον ιστό της πόλης, με φυτοτεχνικές παρεμβάσεις που θα υποστηρίζονται από υπόγειο αυτόματο σύστημα άρδευσης – λιπανσης, ώστε να εξοικονομούνται τεράστιες ποσότητες νερού και να εξασφαλίζεται η υγεία των φυτών.

– Θα ζωντανέψουν και θα αναβαθμιστούν αισθητικά και λειτουργικά πολλοί υπαίθριοι χώροι του Δήμου, κατανεμημένοι μάλιστα σε ολόκληρη την πόλη μας, προσφέροντας υγιή και ανέξοδη απασχόληση (αναψυχή, αθλητισμός, παιχνίδι, περίπατος) στους κατοίκους, σε μια εποχή που αυτό είναι ένα μεγάλο κοινωνικό ζητούμενο. Σε πολλές πλατείες θα πραγματοποιηθούν φυτοτεχνικές αναπλάσεις και θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός (πάγκοι, κάδοι, φωτισμός κλπ). Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται και τέσσερις Παιδικές Χαρές.

– Θα αναδειχθεί σε μεγάλο βαθμό το Πάρκο Ειρήνης, σε κεντρικότατο σημείο του Δήμου και σε επαφή με τη Βίλα Ζωγράφου, μοναδικού πνεύμονα πρασίνου για την εξαιρετικά πυκνοδομημένη αυτή περιοχή, αλλά και χώρου ιστορικής σημασίας για την πόλη, που δύναται να φιλοξενήσει πολλές δραστηριότητες και να αποτελέσει μια πραγματική όαση για τους κατοίκους όλων των ηλικιών.

– Εξίσου όμως σημαντικό είναι οι δαπεδοστρώσεις των προαυλίων των περισσοτέρων σχολικών κτιρίων (καθώς και δύο Παιδικών Σταθμών) με δάπεδο ασφαλείας για τις μικρές ηλικίες και με αντιολισθηρό δάπεδο στίβου (με σχεδιασμένα επιπλέον τα γήπεδα των αθλημάτων), για τους σχολικούς χώρους αθλοπαιδειών. Η παρέμβαση αυτή θα ανεβάσει κατακόρυφα την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας, προς άμεσο όφελος των παιδιών μας.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι με το έργο αυτό θα αλλάξει η φυσιογνωμία της πόλης μας, ανεβάζοντας το επίπεδο της καθημερινής ζωής όλων των κατοίκων. Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση του Δήμου κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκριση της εν λόγω Μελέτης και αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη από το αποτέλεσμα.

Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, στους Αντιπεριφερειάρχες και στους Περιφερειακούς συμβούλους για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου και τη στήριξή τους σ’ ένα τόσο σπουδαίο έργο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s