Βίλα Ζωράφου: Δεν προσήλθε η οικογένεια να υπογράψει

Posted: Μαρτίου 5, 2014 in Μας ήρθε
Ετικέτες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς την προσέλευση της πλευράς της Οικογένειας Ζωγράφου στη Συμβολαιογράφο του Δήμου παρήλθε η 19η Φεβρουαρίου. Η 19η Φεβρουαρίου είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία από το Δήμαρχο, για να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα – από την πλευρά της Οικογένειας – στη συμβολαιογράφο έτσι ώστε να μπορέσουν αν γίνουν εγκαίρως και οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς του Δήμου (πληρωμή συμβολαιογραφικών εξόδων). Σκοπός αυτών των προκαταρκτικών ενεργειών ήταν να καταστεί δυνατόν να υπογραφεί το συμβόλαιο της δωρεάς της «πρώτης οριζόντιας ιδιοκτησίας» (περιβάλλων χώρος) του ακινήτου της Βίλας Ζωγράφου στις 26 Φεβρουαρίου, όπως αποφασίσθηκε με την 5/2014 απόφαση του Δ.Σ.

Η μη προσέλευση καθυστερεί έτι περαιτέρω την πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση της δωρεάς της οποίας την πρόταση έχει κάνει με επιστολή της η Οικογένεια Ζωγράφου ήδη από το Φεβρουάριο του 2012. Την πρόταση αυτή ο Δήμος την αποδέχθηκε με απόφαση του Δ.Σ. το Σεπτέμβριο του 2012 (αρ. απ. Δ.Σ. 309/2012), και σε συνέχεια δια-πραγματεύσεων, αποδέχθηκε οριστικά τη δωρεά τον Ιούλιο του 2013 με νεώτερη απόφαση του Δ.Σ. (αρ. απ. ΔΣ 271/2013) η οποία επιβε-βαιώθηκε εντελώς πρόσφατα (αρ. απ. ΔΣ 5/2014).

Χωρίς τη σύμπραξη της Οικογένειας Ζωγράφου, στο στάδιο πριν την υπογραφή του συμβολαίου, η δωρεά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Ο Δήμαρχος προτίθεται να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη θέση του Δήμου σε συνέχεια αυτής της δυσεξήγητης και αντι-φατικής στάσης της Οικογένειας Ζωγράφου, που εμμένοντας στην έωλη και αδιέξοδη νομική προσέγγιση που εκφράζεται στην από 08/01/2014 επιστολή της και στην οποία ήδη απάντησε το Δημοτικό Συμβούλιο με

την αρ. απ. ΔΣ 5/2014 απόφασή του, δεν προσέρχεται για την δια-δικαστική ολοκλήρωση της δωρεάς που η ίδια έχει προτείνει.

Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο θα εξεταστεί, πέραν της εν γένει στάσης και πολιτικής του Δήμου επί του όλου θέματος, και το θέμα της άσκησης ενδίκων μέσων από πλευράς Δήμου, και ειδικότερα η άσκηση Παρέμβασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της διατήρησης της ισχύος του προεδρικού διατάγματος της 8ης Νοεμβρίου 2013 το οποίο χαρακτηρίζει την έκταση της Βίλας Ζωγράφου ως κοινόχρηστο πράσινο, και το οποίο έχει προσβάλλει με Αίτηση Ακύρωσης η Οικογένεια Ζωγράφου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s