Αναγγέλει νέα κίνηση στην πόλη μας με την ονομασία Πλατεία Γαρδένια

Posted: Μαρτίου 11, 2014 in Από αλλού
Ετικέτες: ,
https://zografoubloging.files.wordpress.com/2014/03/c2be2-download.jpgΠαρότι δεν υπήρξα ιδρυτικό ή καν απλό μέλος της δημοτικής πρωτοβουλίας Αγαπώ Ζωγράφου λόγω της συνεχής προβολής του και της στήριξης από το zografou.net θεωρήθηκε δικαίως από πολλούς ότι διατηρώ κάποια ειδική σχέση με την δημοτική πρωτοβουλία αυτή.
Θα ήθελα να τονίσω ότι η μόνη σχέση που διατηρούσα ήταν σε φιλικό – προσωπικό επίπεδο όπως είχα εξομολογηθεί και δημοσίως στην ιστοσελίδα μου και σε αυτήν οφείλονταν η στήριξη μου προς το εγχείρημα τους μέχρι και σήμερα.
Πλέον το Αγαπώ Ζωγράφου ωρίμασε εντάχθηκε συνεργαζόμενο σε μια δημοτική παράταξη υπό τον Αντώνη Πέττα και τα στελέχη του δεν έχουν την ανάγκη πλέον την δική μου βοήθεια και αρωγή. Είναι μέλη μιας μεγάλης παράταξης που διεκδικεί με αξιώσεις την διοίκηση του Δήμου στην πόλη μας.
Εύχομαι ότι το καλύτερο μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου στους υποψηφίους του και τους εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους αγώνες που τους περιμένουν όπως το αυτό ακριβώς εύχομαι σε κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κάθε παράταξης.
Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω την δημιουργία μιας κίνησης στην πόλη μας με την ονομασία Πλατεία Γαρδένια .
Πλατεία Γαρδένια γιατί είναι η πλατεία των παιδικών μας χρόνων, μια πλατεία ονείρων δηλαδή, μια πλατεία που ενώ δεξιοί και αριστεροί την μετονόμασαν σε Πλατεία Αλεξανδρή για να τιμήσουν ένα δήμαρχο της πόλης ο κόσμος επιμένει και την αποκαλεί Πλατεία Γαρδένια.
Κάτι που εκλαμβάνω σαν μια πρώτη πράξη αντίστασης στα κόμματα και στις παρατάξεις και τις επιδιώξεις τους και για αυτό ένα όνομα συμβατό με τους στόχους και τις επιδιώξεις της κίνησης μας.
Η κίνηση μας αυτή μπορεί να δημιουργείται εν μέσω δημοτικών εκλογών όπου το κλίμα είναι κατάλληλο υπό την έννοια ότι η ενασχόληση των δημοτών με τα κοινά είναι πιο έντονη αλλά ΔΕΝ έχει στόχο της την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές ούτε την έμμεση παρέμβαση υπέρ κάποιας παρατάξεως. Δεν σκοπεύουμε να χαριστούμε και ούτε να χαρίσουμε τίποτα σε κανένα.
Μόνος μας στόχος η παρέμβαση της στα δημόσια πράγματα της πόλης μέσω τοποθετήσεων και ρήξεων αν χρειαστεί . Γιαυτό και ξεκινούμε σαν ένας μικρός κύκλος φίλων και συνοδοιπόρων λειτουργώντας σε επίπεδο άμεσης δημοκρατίας και ενώ η αύξηση των συμμετεχόντων σε αυτόν είναι καλοδεχούμενη δεν αποτελεί σκοπό μας.
Όπως είπαμε θέλουμε ο λόγος μας να προβληματίσει και όχι να γίνουμε ένα club προβολής και προώθησης όπως κάποιοι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας. Από δαύτους υπάρχουν αρκετοί και δεν θέλουμε να προσθέσουμε ακόμα έναν.
Θα πορευτούμε χωρίς όχι μόνο κομματικά και παραταξιακά αλλά και ιδεολογικά πρόσημα αφού για εμάς οι έννοιες αριστερά και δεξιά είναι έννοιες που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά μόνο αν ιδωθούν σαν αφετηρίες έκφρασης μιας προβληματικής για το αύριο του τόπου.
Γιατί σημείο τερματισμού και συνάντησης του ταξιδιού μας είναι μόνο ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας μέσω της δυναμικής και οργανωμένης διεκδίκησης των πολιτών.
Ζητώ συγνώμη για όσους κούρασα. Σύντομα θα διαβάσετε στο zografou.net περισσότερα
Θανάσης Δαβαλάς
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s