Νέο κόλπο: Στα σκαριά ΣΔΙΤ για φωτισμό δημοσίων χώρων

Posted: Μαρτίου 11, 2014 in Από αλλού
Ετικέτες:

Μια νέα αγορά, αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, επιχειρεί να ανοίξει η κυβέρνηση μέσω της κατάρτισης ενιαίου πλαισίου ώστε οι δήμοι να παραχωρούν σε ιδιώτες, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) τη διαχείριση του φωτισμού οδών και έργα διαχείρισης – αναβάθμισης κρατικών κτιρίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μέσω των ΣΔΙΤ στον τομέα του φωτισμού δημοσίων χώρων, που γνώρισαν τεράστια ανάπτυξη στη Δυτική Ευρώπη την τελευταία 20ετία, εκτιμάται πως θα εξοικονομηθούν μεγάλα ποσά από τους δήμους, ενώ θα αλλάξει η εικόνα ολόκληρων συνοικιών και θα αναζωογονηθούν περιοχές μεγάλων πόλεων που σήμερα βρίσκονται στη… ζώνη του λυκόφωτος.

Η εκκίνηση της προσπάθειας για τη δημιουργία του ενιαίου πλαισίου συμφωνήθηκε την Τετάρτη, σε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ σε συνεργασία με φορείς όπως η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) θα συντάξει τις βασικές αρχές που θα διέπουν τους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν για τη διαχείριση του φωτισμού οδών, αλλά και διαχείριση κρατικών κτιρίων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η κατάρτιση ενιαίου πλαισίου θεωρείται απαραίτητη, με βάση και τη θετική εμπειρία από τα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων, ώστε να γίνουν πρότυπες οι διαδικασίες και να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαγωνισμοί, χωρίς τα γνωστά παρατράγουδα με τα έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Η συνέχεια στο euro2day.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s