Καταπατούν το πάρκο στο Γουδί και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, παρτ ουαν

Posted: Μαρτίου 17, 2014 in Δικά μας
Ετικέτες:

20140219_181838

Ο ελληνικός στρατός ιδιοκτήτης της έκτασης που ανήκει η καφετέρεια Ya στο μητροπολιτικό πάρκο Γουδί της έδωσε το δικαίωμα να περιφράξει και να οικειοποιηθεί έκταση του πάρκου που μέχρι πρότινος ήταν «δρόμος».

Ενώ της έδωσε και το δικαίωμα να περιφράξει εντελώς μέρος του πάρκου στο οποίο όποιος θέλει να έχει πρόσβαση πρέπει να πλέον να πληρώνει το αντίτιμο στον επιχειρηματία που έχει την εκμετάλλευση. Κάτι που δεν ίσχυε πριν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός των περιφραγμένων διοικητικών ορίων του δήμου Ζωγράφου, δεν υπάρχει η παραμικρή δημόσια εγκατάσταση για παιδική χαρά όπου τα παιδιά μπορούν να παίζουν.

Υπάρχουν όμως μεγάλες σχετικά αλάνες, ιδανικές για ποδήλατο αλλά οι χρήσεις που μεσολαβούν από τον αστικό ιστό και η δυσκολία πρόσβασης αποθαρύνουν τους Αθηναίους να χαρούν ότι από την έκταση των 3,5 χιλιάδων στρεμμάτων μπορεί να γίνει αντιληπτό ως πάρκο.

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι ο Ε.Σ. ακολουθεί τη ρώτα της κεντρικής διοίκησης και την πλήρη ανυπαρξία της περιφερειακής διοίκησης του Σγουρού που στην πράξη ακυρώνουν το προεδρικό διάταγμα όπως τονίστηκε στην πρόσφατη ημερίδα.

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η damianoj λέει:

    [image: 1]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s