Νίκη των κατοίκων και των κινημάτων στο δάσος Ιλισίων βλέπει ο Σύλλογος Ιλισός

Posted: Μαρτίου 18, 2014 in Μας ήρθε
Ετικέτες:

Για το μητροπολιτικό πάρκο Ιλισίων έχουμε γράψει πολλές φορές στο μπλογκ μας όπως και για τα καμώματα του συλλόγου, στο παρελθόν. Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως την λάβαμε. Την υπενθύμιση την κρίναμε αναγκαία.

 

Άρχισαν πριν από 5 εβδομάδες οι εργασίες στο δάσος Ιλισίων. Ο χώρος του πάρκου έχει έκταση 6.5 περίπου στρεμμάτων. Το έργο αφόρα την αναβάθμιση του πρασίνου, την φύτευση πολλών δέντρων, την κατασκευή δικτύου φωτισμού, την κατασκευή δικτύου πυρόσβεσης, την κατασκευή περιτοίχισης από πετρότοιχο, την κατασκευή
μικρών δρόμων από χώμα με πλαϊνά από ξύλο, την κατασκευή ελαφρών στεγάστρων και σκιαδιών και γενικά εργασίες με υλικά προσφιλή στο περιβάλλον.
Το ξεκίνημα του έργου έγινε πριν από 4 χρόνια και φυσικά ήταν ένα προεκλογικό έργο της διοίκησης του κ.Καζακου με μια πρόχειρη σχετικά μελέτη και χωρίς καμία μέριμνα για το περιβάλλον. Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Η μελέτη του έργου προέβλεπε μεταξύ άλλων την κατασκευή σιντριβανιών, δρόμων κυκλοφορίας με κράσπεδα και ρείθρα, καθώς και την κατασκευή υποδομής από μπετόν για την μετέπειτα λειτουργία αναψυκτήριου.
Μόλις οι κάτοικοι και ο σύλλογος μας Ο ΙΛΙΣΟΣ, αντιλήφθησαν το τι επρόκειτο να γίνει, αντέδρασαν ομαδικά. Αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν να σταματήσουν οι εργασίες στο δάσος. Στη συνεχεία και με τη βοήθεια των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η τεχνική υπηρεσία του δήμου συνέταξε νέα μελέτη στην οποία ελήφθησαν υπόψη όλες οι παρατηρήσεις των περιοίκων και του συλλόγου μας.
Η έγκριση της μελέτης κράτησε επί μακρόν καθώς επίσης και η επανένταξη στο ΕΣΠΑ οπότε η νέα διοίκηση του κ.Καλλιρη έκανε επανεκκίνηση του έργου πρόσφατα λίγο πριν την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου.
Μετά την έναρξη των εργασιών, η οποία γίνεται σύμφωνα με τα σχέδια της νέας μελέτης, τόσο οι περίοικοι όσο και τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου Ο ΙΛΙΣΟΣ,  καθώς και μεμονωμένα άτομα και επιτροπές κατοίκων άρχισαν να νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση.
Τα κινήματα σε συνεργασία με τους περίοικους και το σύλλογο μας έσωσαν το δάσος από μια βέβαιη περιβαλλοντική καταστροφή και φυσικά κατήγαγαν μια περιφανή ΝΙΚΗ.

Αθηνα 9-3-2014

Για
το ΔΣ του συλλογου
Βασ.παπαιωαννου

EXORAISTIKOS POLITISTIKOS SYLLOGOS
‘O ILISOS’,  BAKXYLIDOY 20-22, 11528
TEL. 210-7787878, 6979242300
email : ilisos@ymail.com

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Βασίλης Παπαϊωάννου, Αντιπρόεδρος Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο ΙΛΙΣΟΣ" λέει:

  Αγαπητοί κύριοι το μητροπολιτικό πάρκο Ιλισίων δεν είναι κτήμα δικό σας και καλό είναι να σέβεστε τις απόψεις μας. Γνωρίζετε πολύ καλά τη δράση του συλλόγου «Ο ΙΛΙΣΟΣ» στο δάσος Ούλωφ Πάλμε και ως εκ τούτου κακοήθη υπονοούμενα περισσεύουν. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

  • Ο/Η zografoubloging λέει:

   Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά όντως και τη θετική συνεισφορά του Συλλόγου αλλά και τις αρνητικές πτυχές αυτής, είπαμε να τα υπενθυμίσουμε γιατί με τις δημοτικές εκλογές δε σκοπεύουμε να εξωραΐσουμε το προφίλ κανενός. Με τα θετικά και τα αρνητικά του.

   Τα υπόλοιπα σχόλια τα βρίσκουμε ολίγον άσχετα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s